GENEL - 22 Şubat 2022 Salı 10:24

İstanbul’un göbeğindeki Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi’nden vatandaşlara çağrı

A
A
A
İstanbul’un göbeğindeki Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi’nden vatandaşlara çağrı

İstanbul’un merkezinde olduğu, ulaşımı da rahatlıkla sağlandığı halde adı duyulmayan Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi, normal kapasiteyle hizmet verebilmek istiyor.

İstanbul’un merkezinde olduğu, ulaşımı da rahatlıkla sağlandığı halde adı duyulmayan Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi, normal kapasiteyle hizmet verebilmek istiyor. Randevu bile almadan merkeze gelen vatandaşlar zaman kaybetmeden işlerini hallederken, Nüfus Müdürü Yalçın Aktaş, "Burası 3-4 bin vatandaşa hizmet verebilecek kapasitede bir yerdir. Vatandaşlarımızı buraya konforlu bir şekilde hizmet verebilmek adına bekliyoruz" dedi.


Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde kurulan Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi, kısa bir süre önce hizmete açıldı. Günde ortalama 3-4 bin civarı kişiye hizmet verebilecek şekilde inşa edilen merkezde, şimdilerde yüzde 15 kapasiteyle çalışması, vatandaşların sıra beklemeden işlerini daha hızlı yapmasına imkan sağlıyor. Metrobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarına da yakın olmasıyla dikkat çeken merkez, normal kapasite hizmet vermek için vatandaşları bekliyor.



"Vatandaşlarımızı konforlu bir şekilde hizmet verebilmek adına bekliyoruz"


Merkezin, 3-4 bin vatandaşa hizmet verebilecek bir kapasitede olduğunu ifade eden Nüfus Müdürü Yalçın Aktaş, "Bu merkezde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport, sürücü belgesi, adres değişikliği gibi işlemler yapılmaktadır. Yeni kurulması nedeniyle özel bir merkezdir. Türkiye’de ilk ve tek olması adına da önemli bir yer. Vatandaşların zamanları çok değerli olduğu için bu merkeze rahatlıkla ulaşabilirler. Ulaştıkları merkezden çok kısa bir sürede hizmet alabilirler. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Pandemi koşullarında çok rahat hizmet alınabilecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun yapılmış olan bu merkez aynı zamanda Türkiye’de bizler adrese dayalı hizmet vermiyoruz. Tüm vatandaşlar istedikleri nüfus idaresinden hizmet alabilirler. Burada yoğunluk şu anda yüzde 15’lerde. Burası 3-4 bin vatandaşa hizmet verebilecek kapasitede bir yerdir. Vatandaşlarımızı buraya konforlu bir şekilde hizmet verebilmek adına bekliyoruz. Bizim nüfusmatik cihazlarımız da var. Bu cihazlar üzerinden de randevu alabilirler. Randevularını çok rahatlıkla alabilecekleri için hizmetleri de anında yapılmaktadır. Vatandaşlar burada sıra bekleme, kalabalık oluşturma gibi herhangi bir takılmaya kalmadan hizmet alma şansına sahipler. Burası İstanbul’un merkezi Cevizlibağ. Burada metrobüs, tramvay E-5’in hemen kenarında metrobüsten inince iki dakikalık yürüme mesafesinde tramvayın hemen yanı başında ulaşım sorunu olmayan bir merkez" şeklinde konuştu.



"Hiç beklemeden kısa sürede işimi hallettim"


İzmir’den İstanbul’a üniversite kaydı yaptırmak için gelen Zeynep Yıldız, kimliğini kaybetmesi üzerine Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezi’ne geldiğini söyledi. Kısa sürede işlemini hallettiğini belirten Yıldız, "Ben İzmir’de yaşıyorum. İstanbul’a üniversiteye kayıt olmak için geldim. Ben burada kimliğimi kaybettim. Buraya Nüfus Merkezi’ne geldim. Burada bana çok güzel yardımcı oldular. Kimliğime ulaştım. Şimdi de üniversiteye kaydımı yaptırdım. Aynı zamanda burada hiç beklemeden çok kısa bir zamanda işimi hallettim. Çok çabuk çözüldü işim" dedi.



“Ulaşımda kolay, randevu almadan işimi hızlı bir şekilde hallettim”


Ehliyetini kimliğine geçirmek için Nüfus Hizmetleri Merkezi’ne gelen Nebahat Erginer ise, "İşim çok kolay bir şekilde çözüldü. Memur arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ehliyetimi kimliğime geçirmek istiyordum. Burada çok hızlı bir şekilde halloldu. Arkadaşlar da çok güzel ilgileniyorlar. 10-15 dakika içinde işim halloldu. Halıcıoğlu’nda ikamet ediyorum. Ulaşım da çok kolay. Metrobüsle geldim. Randevu almadım. Hızlı bir şekilde işimi hallettim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ukrayna Kültür Parkı yenileme çalışmalarının ardından ziyarete açıldı Antalya’da Ukrayna Kültür Parkı, kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından düzenlenen törenle yeniden ziyarete açıldı. Törende konuşan Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, parkın yalnızca bir dinlenme alanı olmadığını belirterek, Ukrayna kültürünün, tarihinin ve ulusal kimliğinin Türkiye’deki önemli sembollerinden biri hâline geldiğini vurguladı. Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kansu da, Antalya’da yaşayan Ukrayna toplumu ile kurulan dostane ilişkilerin önemine dikkat çekerek, kültürel iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından davetlilere kısa bir sanat programı sunuldu. Ukrayna halk şarkıları, geleneksel Ukrayna enstrümanları eşliğinde gerçekleştirilen performanslar ve keman konseri törene renk kattı. Taras Şevçenko anıtının bulunduğu park yenilendi Ukrayna Kültür Parkı, 2019 yılında "Ukrayna Ailesi" Derneği’nin girişimi ve Muratpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirildi. Parkta, Temmuz 2020’de Ukraynalı şair, ressam ve düşünür Taras Şevçenko’ya adanan anıt yerini aldı. Anıt heykeltıraş Salih Akbulut tarafından yapıldı. 2025-2026 yıllarında ise Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosluğunun girişimi ve Ukraynalı iş insanlarının desteğiyle parkta modernizasyon çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, ziyaretçileri Ukrayna kültürünün atmosferine daha derinlemesine dahil edecek çağdaş bir kültür alanı oluşturulması amaçlandı. Parktaki çalışmalar, Muratpaşa Belediyesi, Ukraynalı iş insanları, Ukrayna Mykhailo Drahomanov Devlet Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, Ukrayna Ailesi Derneği ve Antalya’da yaşayan Ukraynalıların katılımıyla tamamlandı. Tören kapsamında Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, parkın yenilenmesine katkı sunan sponsorlar, sanatçılar ve ustalara teşekkür belgeleri takdim etti.
Muğla Latin lezzetleri Marmaris sokaklarına taştı Latin Amerika’nın ritmi, dansı ve renkleri Marmaris’te hayat bulurken, Marmaris Latin Fest kapsamında Latin mutfağının birbirinden özel tatları da ziyaretçilerle buluşuyor. Türkiye ile Latin dünyası arasında güçlü bir kültürel köprü kurmayı hedefleyen festival, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor. Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay ve Venezuela’dan gelen ekipler, dans gösterilerinin yanı sıra gastronomi kültürlerini de Marmarislilerle paylaşıyor. Festival alanında kurulan ülke stantlarında Latin mutfağından seçkin lezzetler sunulurken, kahve tadım alanları da ziyaretçilere farklı aromaları deneyimleme fırsatı sağlıyor. Dominik Cumhuriyeti standında kahve tadımı, geleneksel casabe ekmeği yapımı ve sıcak çikolata ikramı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Meksika standında Şef Nicolas Boujema, Meksika sokak lezzetlerini uygulamalı olarak tanıtırken, El Salvador standında geleneksel "Pupusa" yapımı ve tadımı gerçekleştiriliyor. Panama standında ise sancocho, tavuklu pilav, empanada, tamales ile Hindistan cevizli ve muzlu tatlılar ziyaretçilere sunuluyor. Festival süresince Paraguay, El Salvador, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Arjantin, Panama, Şili ve Venezuela stantlarında yöresel ürünler, ülkelere özgü kıyafetler, hediyelik eşyalar ve oyuncaklar da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Müzik, dans ve gastronomiyi bir araya getiren Marmaris Latin Fest, pazar gününe kadar kenti adeta Latin Amerika sokaklarına dönüştürmeye devam ediyor.