GENEL - 22 Nisan 2022 Cuma 14:15

Milletvekili Ağar: "Hiçbir genç hemşehrimiz iş için, aş için gurbete çıkmak zorunda kalmayacak"

A
A
A
Milletvekili Ağar: "Hiçbir genç hemşehrimiz iş için, aş için gurbete çıkmak zorunda kalmayacak"

Elazığ’da yaşayan öğrencileri TBMM’de düzenlenen iftar programında ağırlayan Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, "Sanayi, tarım kısaca diğer sektörlerde de yürüyen programlarımızla birlikte İnşallah pek de uzak olmayan bir vadede hiçbir genç hemşehrimiz iş için, aş için gurbete çıkmak zorunda kalmayacak, hiçbir Elazığlı ana baba evlat hasreti çekmeyecek" dedi.

Elazığ’da yaşayan öğrencileri TBMM’de düzenlenen iftar programında ağırlayan Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, "Sanayi, tarım kısaca diğer sektörlerde de yürüyen programlarımızla birlikte İnşallah pek de uzak olmayan bir vadede hiçbir genç hemşehrimiz iş için, aş için gurbete çıkmak zorunda kalmayacak, hiçbir Elazığlı ana baba evlat hasreti çekmeyecek" dedi.


Fırat Üniversitesi öğrencileri ve çeşitli yaş gruplarından 207 genç, Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol İmza Töreni’ne katılmak için Ankara’ya gitti. Programda, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.


Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Elazığ için gençliğe ve spora yönelik önemli yatırımlar yapılacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, "2002 öncesi Elazığ’da sadece bir spor tesisi varken bu sayı 27’ye, bir yurt varken 7’ye, hiç gençlik merkezi yokken bu sayı da 2’ye çıktı. Bu protokolle gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak" dedi.



"Eksiksiz bir şehir olsun istiyoruz"


Elazığ heyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki törenin ardından Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın TBMM’de düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Programda gençlerle sohbet eden Milletvekili Ağar, "Elazığ’ın geleceği için, Elazığ’a yapılacak yatırımlar için mübarek Ramazan gününde mesafeleri aşarak Ankara’ya gelen gençlerin, heyecan ve mutluluğu büyüyen, müreffeh, daha çok iş, daha çok aş üreten Elazığ’ın teminatıdır. Biz gençlerimizin doğdukları yerde doyabilecekleri bir ortamı hazırlamaya çalışıyoruz. Hepimizin gözbebeği Elazığ, kentsel yapılarıyla, sosyal donatılarıyla, Elazığ’da yaşayan tüm hemşehrilerimizin gurur duyacağı, eksiksiz bir şehir olsun istiyoruz. Bunu istiyoruz çünkü memleketimizin geleceği için, daha büyük, daha müreffeh Elazığ için bizim genç kardeşlerimize ihtiyacımız var. Biz size ortamı hazırlayacağız, sizler Elazığ’ımızda kendi geleceğinizi inşa edecek, kariyer planınızı memleketimizde yapacaksınız ki, Elazığ’ımız daha çok üretecek, daha müreffeh olacak, sosyal ve kültürel hayatı daha da canlanacak. Sanayi, tarım kısaca diğer sektörlerde de yürüyen programlarımızla birlikte inşallah pek de uzak olmayan bir vadede hiçbir genç hemşehrimiz iş için, aş için gurbete çıkmak zorunda kalmayacak, hiçbir Elazığlı ana baba evlat hasreti çekmeyecek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon’da kaçak hafriyat sahasında heyelan alarmı Trabzon’un Yomra ilçesinde, geçmiş yıllarda kaçak hafriyat döküm sahası olarak kullanıldığı belirtilen alanda meydana gelen heyelan endişeye neden oldu. Yomra ilçesindeki Kaşüstü Mahallesi’nde 1311 Nolu Sokak üzerinde bulunan ve 2015-2019 yılları arasında bölgedeki inşaatların temel kazılarından çıkarılan hafriyatların döküldüğü alanda, yaklaşık 6 yıl sonra toprak kayması yaşandı. Heyelanın meydana geldiği bölgede çok sayıda konutun bulunması nedeniyle risk oluşurken, toprak kayması sonucu bazı sitelere ulaşımı sağlayan yollar ulaşıma kapatıldı. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yetkililer tarafından alanda inceleme başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, söz konusu alanın geçmişte kaçak döküm sahası olarak kullanıldığı ve durumun daha önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildiği öğrenildi. Kaçak döküm yaptığı tespit edilen firmaya gerekli bildirimlerin yapıldığı, olayla ilgili hukuki sürecin ise devam ettiği belirtildi. Heyelanın ardından bölgede yeni bir risk oluşup oluşmadığının tespit edilmesi amacıyla teknik ekiplerin zemin etüt çalışmaları yapacağı öğrenildi. "Arkasındaki yerleşim yerlerindeki binalara bir zararın gelmeyeceğini düşünüyoruz" Yaşanan heyelan ile ilgili bilgiler veren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kaçak döküm sahasına hafriyat döken firma ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Kaşüstü mahallemizde meydana gelen heyelanlı alan 2015-2019 yılları arasında bölgede yapılan inşaat faaliyetleri döneminde hafriyatlarının döküldüğü bir sahadır. Büyükşehir belediyesine ait bir izinli döküm sahası olmaması vesilesiyle kaçak döküm alanı olarak söylenir. Burada sanırım yüzlerce araçlık bir malzeme var. Bu bölgede vatandaşların kullanmış olduğu yollar var. Aynı zamanda doğal gaz hattının geçtiği, su hatlarının geçmiş olduğu bir alan var. Aynı zamanda şu anda heyelanın olup da aşağıda inmiş olduğu alanda Kaşüstü mahallemizden hastaneye doğru yapılması planlanan yeni hastane yolunun olduğu güzergah var. Heyelanın oluştuğu alanın tahribatının giderilmesini bekliyoruz. Sonrasında da havaların biraz daha ısınmasının ardından alanda nasıl bir çalışma yapılacağını planlayacağız. Hafriyatın üzerine yapılmış olan yollar şu anda trafiğe kapatıldı. İnşallah kurumlarımızla birlikte ilgili çalışmaları yapacağız. Mahalleden bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çünkü bu sorun yaklaşık 10 yıldır ilçemizin o bölgede olan ciddi bir sorunudur" ifadelerini kullandı.
Kayseri Başkan Bağlamış: "Yeni yılda da rekabet gücü artan bir Kayseri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılının son gününde yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Bağlamış mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yeni bir yıla girerken; 2026 yılının ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Geride bıraktığımız yıl boyunca Kayseri Ticaret Borsası olarak; üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve sanayicilerimizin yanında olmaya, tarım ve hayvancılık sektörümüzün gelişimi için var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Şehrimizin ekonomik gücünü daha da ileriye taşıma hedefiyle, birlik ve dayanışma içerisinde önemli adımlar attık. Yeni yılda da sürdürülebilir üretimi destekleyen, katma değeri yüksek ve rekabet gücü artan bir Kayseri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. İnancımız odur ki; ortak akıl, güçlü iş birliği ve azimle aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta üreticilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere, tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, 2026 yılının sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesini diliyorum."
Ordu Ordulu çiçekçi Karadeniz zekasını konuşturdu: Gül buketini ’karalahana’ ile süslüyor Ordu’da çiçekçilik yapan Mevlüt Kuvan, Karadeniz Bölgesi’nin yöresel ve sevilen tatlarından olan karalahanayı gül buketlerinde kullanıyor. Karadenizli zekasını kullanan çiçekçi, güller ile gönüllere, yemek yapılabilen karalahanalar ile de mideye hitap ettiklerini belirtiyor. Karadeniz Bölgesi’nin en sevilen ve yöresel lezzetlerinden olan karalahana, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Çorba, dolma, kavurma ve turşu yapımında sıkça kullanılan karalahana, Karadenizli zekasını kullanan çiçekçinin elinde farklı bir boyuta taşındı. Altınordu ilçesinde 25 yıldır çiçekçilik yapan Ekrem Kuvan (42), gül buketlerinde kullanılan ve bir süre sonra çöpe atılan yeşil yapraklı bitkiler yerine bölgede yetişen karalahanayı kullanıyor. Karalahanalar bir yandan buketleri süslerken, bir taraftan da müşteriler tarafından yemek yapımında kullanılabiliyor. Karalahanalı gül buketlerinin bir özelliği ise fiyatının diğer buketlere göre daha uygun olması. "Herke kokina buketi yaparken, biz karalahana yapmak istedik" Çiçekçi Mevlüt Kuvan, Buketlerinde farklı tasarımlar yapmayı sevdiğini belirterek, "Yeni yıl geldi çattı, herkes kokina buketi yaparken, biz de değişiklik yapmak istedik ve Karadenizli olduğumuz için pancar ve gülden buket yapmak istedik. Değişiklik her zaman daha güzel ve alışılmışın önüne geçtik. Bu buketimiz ilgi görüyor, Karadenizli olmamız ayrıcalıklı olduğu için karalahana buketini şuanda insanlara tanıtıyoruz" dedi. "Karalahana çorbası içtiğim esnada bu fikri tasarladım" Bir akşam yemeğinde içtiği karalahana çorbası üzerine bu fikri tasarladığını kaydeden Kuvan, "Ertesi gün geldim ve iş yerimde karalahana buketini yaptım. Müşteriler ilgi gösteriyor. Karalahanamızı günlük alıyoruz ve günlük kullanıyoruz. İnsanlar buketi eve götürdükleri zaman gülleri vazoya, pancarı da çorba ya da dolma yaparak kullanabilirler. Bu sayede çöpe gitmeyecek hepsini kullanabilecekler" diye konuştu. "Bu buket ile evlerde karalahana pişecek" Gülün içerisine yeşil yapraklı bitkiler yerine karalahana kullandıklarını kaydeden Kuvan, "Kış aylarının vazgeçilmez çorbası karalahana. Aynı zamanda 4 mevsim de tüketilebilir. Kar yağdı ve pancarın bulunması gerçekten zor. Bu buket sayesinde evlerde karalahana da pişecek. İnsanlar yeni yılda kokina yerine buketi alabilir. Karalahana olan buketimiz diğer buketlere göre daha da ucuz. Bunların yanında soğan buketi, pırasa, limon ve havuçlu buketimiz de var. Soğan her yemekte kullanılıyor, kış geldi pırasa da oldukça fazla tüketiliyor. Hem buket olarak götürecekler, hem de eşler bunları yemek yapabilecekler" şeklinde konuştu. (SK