ASAYİŞ - 03 Ağustos 2022 Çarşamba 09:08

Kuştepe’de asayiş ve narkotik uygulaması: Suçlular bir bir yakalandı

A
A
A
Kuştepe’de asayiş ve narkotik uygulaması: Suçlular bir bir yakalandı

Şişli polisi Kuştepe’de geniş alan sokak uygulaması gerçekleştirdi.

Şişli polisi Kuştepe’de geniş alan sokak uygulaması gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürüldü.


Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Kuştepe’de geniş alan sokak uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama öncesi, İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan personellere bir konuşma yaptı. Özay, bu mahallede yapılan uygulamalardan rahatsız olanlar olduğu gibi, uygulamalardan memnun olan insanların da olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından polis araçları ve ekipler görev bölgelerine geçti. 4 sabit 10 ring halinde toplam 14 noktada 140 personelin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada mahallenin giriş ve çıkışları tutuldu, ekipler tüm cadde ve sokaklarda devriye gezdi. Ekiplerce, şüpheli olarak görülen bin 188 şahıs 291 araç ve 165 motosiklet tek tek arandı. Aramalarda narkotik köpeği “Kanıt” da yer aldı.



Uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve bıçak ele geçirildi


Şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, içmeye hazır sigara haline getirilmiş 0,7 gram marihuana, 1,1 gram bonzai 5, adet uyuşturucu hap, 0,4 gram metamfetamin ve kesici alet ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürülürken, üzerlerinde bulunanlara da el konuldu. Öte yandan, aranması olan 5 kişi ve 2 yoklama kaçağı da polis ekiplerince yakalandı.



“Polis Gazetesi” kartı sahibi sürücüye sahtecilikten işlem yapıldı


Mahalleye girişte kurulan uygulama noktasından geçen bir araç polis ekiplerinin dikkatini çekti. Aracının camında “Polis Gazetesi, Görev Otosu” ibareli bir tanıtım kartının bulunduğu görüldü. Bunun üzerine araç sürücüsü durduruldu ve GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yapıldı. Bu kişiye daha sonra, resmi belgede sahtecilik suçundan işlem yapıldı.



“Yasal olmadığını bilmiyordum”


Aracında “Polis Gazetesi” ibareli kart taşıdığı için hakkında işlem yapılan kişi, “Doğrudur, polis basın kimlik kartı var. Emekliler Derneğine üyeliğimiz var, dernekten aldığımız bir karttır. O kart için ücret ödüyorum. Yasal olmadığını kesinlikle bilmiyordum. Bunu bize veren kişi, diyelim ki bir yasallığı yok, ona göre biz de adli bir şekilde hakkımızı savunacağız. Ona bana verenden ben de şikayetçi olacağım. Kesinlikle şikayetçi olacağım, çünkü kesinlikle polisimin yanındayım. Vatansever bir insanım” diyerek kendini savundu.


Kuştepe’de huzur ve asayişin sağlanması için gerçekleştirilen uygulamaların süreceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.