ÇEVRE - 15 Ağustos 2022 Pazartesi 12:57

Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi’nde ilk kazma vuruldu

A
A
A
Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi’nde ilk kazma vuruldu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçiyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatlerinden biri daha hayata geçiyor. Dostluk merkezli, yaşanabilir bir Kartal için meydan projelerine öncelik veren Başkan Gökhan Yüksel’in Cumhuriyet Kent Meydanı projesi için çalışmalar başladı. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde seçim vaatleri arasında yer alan Cumhuriyet Kent Meydanı projesi için ilk kazma vuruldu. Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan ve 9 bin 230 metrekarelik geniş alan üzerinde yapılacak meydan için çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.


Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen projede iş makineleri alanda eski asfalt ve beton zemini sökme işlemlerine başladı. Sökülen eski zemin yine iş makinelerinin yardımıyla alandan kaldırılarak yapılacak meydan için ilk aşama tamamlandı.


Proje çerçevesinde yapılacak çalışmalar sonucunda amfi tiyatro, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru, piknik masaları, dinlenme alanları ve geniş bir yeşil alan oluşturulması hedefleniyor. Meydanın 4 bin 250 metrekareden oluşan önemli bir bölümü yeşil alan için ayrılacak.


Cumhuriyet Meydanı Projesi ile birlikte Başkan Gökhan Yüksel’in yapımı devam eden ve tamamlanan projelerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Daha önce başlanan veya tamamlanan Mustafa Necati Etüt Merkezi, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi, Bilim ve Teknoloji Hangarı, Dragos Su Sporları İskelesi, Trafik Eğitim Parkı ve daha birçok proje gibi Cumhuriyet Meydanı da Kartal’ın önemli bir ihtiyacına çözüm getirecek.



Başkan Yüksel: “Komşularımızın nefes alacağı bir alanı daha Kartal’a kazandırıyoruz”


Çalışması başlatılan Cumhuriyet Meydanı ile ilgili bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar söz verdiğimiz projelerimizi, pandemiye ve tüm ekonomik zorluklara rağmen birer birer hayata geçiriyoruz. Bizim için Kartal’da olmazsa olmazlardan biri yeşil alanların ve sosyal yaşam alanlarının artırılması. Daha önce Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe Mahallelerimizin kesiştiği noktada hizmete sunulan Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nda yaptığımız gibi bugün de Cumhuriyet Mahallemize yeni bir meydan kazandırıyoruz. Yeni meydanımızla birlikte Cumhuriyet Mahallesi’nde ve çevresinde yaşayan komşularımızın rahat nefes alacağı, keyifli aktivitelerle zaman geçirebileceği bir alanı daha Kartal’a kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun İngiliz çift, asırlık klasik otomobille dünyayı turluyor İngiliz Kidby çifti, 1924 model Bean marka klasik otomobilleri dünya turuna çıktı. Dünya turunda güzergahlarındaki 9. ülke olan Türkiye’ye gelen çift, mola verdikleri Samsun’da ilgi odağı oldu. Maceracı Langley Richard ve Beverley İrene Kidby çifti, 26 bin km’lik karayolu turunu tamamlamak için memleketleri İngiltere’den 100 yaşındaki klasik otomobilleri ile yollara düştü. Kidby çifti, 1927 yılında dünyayı ilk kez arabayla dolaşan Avusturyalı maceracı Francis Britles’in 26 bin km’lik güzergahını tamamlamak için çıktıkları dünya turunda Samsun’da mola verdi. 2 gün boyunca Samsun’u gezen çift, bugün dünya turuna devam etti. 29 Şubat’ta İngiltere’den yola çıkan Kidby çifti, 100 yıllık klasik otomobilleri ile sırasıyla Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye’ye geldi. Uzun bir yolcuğun ardından Samsun’da 2 gün konaklayan çift, bu sabah son hazırlıklarını tamamlayarak tekrardan yola koyulmadan önce Türk vatandaşların dikkatini çekti. 100 yıllık klasik otomobil herkeste merak uyandırırken, konakladıkları otel çalışanları ve çevre sakinleri maceracı çifti güzel bir şekilde uğurladı. 1927’deki otomobille yapılan ilk dünya turunu tekrarlıyorlar Klasik araçla yaptıkları dünya turu hakkında bilgi veren 70 yaşındaki Langley Richard Kidby, “İngiltere’den geliyoruz. Avrupa üzerinden İstanbul’a giriş yaptık. Oradan da Samsun’a geldik. Samsun’dan sonra Türkiye’den ayrılıp Avustralya’nın Melbourne şehrine doğru gideceğiz. Bu süreçte Hindistan, Pakistan, Myanmar gibi birçok ülkeye daha uğrayacağız. Dünya turumuzu tamamlayıp, Avusturya’ya geri döneceğiz. Amacımız, klasik araçla 1927’deki ilk dünya turunu aynı güzergah ve araçla tekrarlamak. Eşim ile birlikte dünyayı dolaşacağız ve sonrasında Avustralya’nın Melbourne şehrine ulaştıktan sonra yine aynı güzergah üzerinden Avusturya’ya dönerek dünya turunu tamamlayacağız” dedi. Langley Richard Kidby ve Beverley İrene Kidby çifti Türkiye’nin ardından İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Tayland ve Malezya’da da konaklayarak Avustralya-Melbourne ulaşacaklar. Çift, bir süre Avustralya’da kaldıktan sonra aynı güzergah üzerinden dünya turunu tamamlayacakları Avusturya’ya doğru yola çıkacaklar.
Çorum Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden iş birliği Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu. Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini geliştirmek üzere toplandı. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren görüşmelerde, ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi tanıtımı, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hakim olması gerektiğinin altını çizdi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek bu noktada farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına önem verdiklerini belirtti. Hitit Üniversitesinin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek bu kullanımı verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir şekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantılarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları ele alınarak ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.