ASAYİŞ - 19 Aralık 2022 Pazartesi 12:26

Minibüsçülerin ‘güzergah’ tartışmasında hattın yolu değiştirildi, 17 minibüs bağlandı

A
A
A
Minibüsçülerin ‘güzergah’ tartışmasında hattın yolu değiştirildi, 17 minibüs bağlandı

C-75 hattının sahibi olan minibüsçüler, Ümraniye’de hat güzergahlarının kesişmesi nedeniyle C-65 minibüs hattını ‘yolcularımızı alıyor, gelirlerimiz azalıyor’ diyerek İBB’ye şikayet etti.

C-75 hattının sahibi olan minibüsçüler, Ümraniye’de hat güzergahlarının kesişmesi nedeniyle C-65 minibüs hattını ‘yolcularımızı alıyor, gelirlerimiz azalıyor’ diyerek İBB’ye şikayet etti. Şikayet üzerine UKOME kararıyla C-65 hattında çalışan 17 minibüs bağlandı ve hattın güzergahı değiştirildi. Sabah saatlerinde Ataşehir’de işe ve okula gitmek için araç bekleyen vatandaşlar, minibüslerin daha seyrek ve dolu gelmesi nedeniyle yoğunluk oluşturdu. Minibüsleri bağlanan minibüsçüler ise Ataşehir’de yaptıkları açıklamada mağduriyet yaşadıklarını belirtti.



C-75 M. Kemal - Örnek Mahallesi hattı sahipleri, Ümraniye’de güzergahları 450 metre mesafe boyunca kesişen C-65 Örnek Mahallesi - Kadıköy - M.Kemal hattındaki minibüsçüleri iddiaya göre “Yolcularımızı alıyor, gelirlerimiz azalıyor” gerekçesiyle İBB’ye şikayet etti. Şikâyet üzerine taraflar birbirinden davacı oldu. Sürecin devamında iddiaya göre UKOME kararıyla C-65 Örnek Mahallesi - Kadıköy hattında çalışan 17 minibüs bağlanarak hattın güzergahı değiştirildi.



Ataşehir’de Esatpaşa Mahallesinde sabah saatlerinde işe veya okula gitmek için bekleyen vatandaşlar minibüslerin daha seyrek ve dolu gelmesi nedeniyle uzun süre araç bekledi. Minibüs bekleyen vatandaşlar sokakta yoğunluk oluşturdu. Sabah saatlerinde yolcu almak için yol kenarına yanaşan minibüsçü ile hat güzergahları değiştirilen diğer minibüsçüler arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.



Hattın güzergahı değiştirilen minibüsçülerden Şafak Hamza, “Bu güzergah üzerinde iki hat çalışıyor. Biri Mustafa Kemal - Göztepe - SSK hastanesi, diğeri de Örnek Mahalle - Kadıköy hatları. Bu Örnek Mahalle - Kadıköy hattı talebi üzerine Ümraniye pazarın başına kadar UKOME kararıyla uzatıldı. Mustafa Kemal hattı paraları, gelirleri azalıyor diye şikayetçi oldular. Bunlar hattı UKOME kararıyla ya da artık nasıl yaptılarsa iptal ettirdiler. İki kere müdahale ettiler. Mahkemeye gitti, mahkeme de UKOME’nn kararını iptal etti. Yani UKOME’yi mahkeme kararıyla iptal ettirdiler. Belediye, araba başı hesap ediyor günlük kaç yolcu taşıyor diye. 980 yolcu taşıyor bir araba. Bunu daha fazla nasıl artırırız diye düşündüler, hattın çıkarma hattını 400 metrelik mesafede aynı güzergahta geçiş yaptıkları için böyle kanun maddesi uydurdular. UKOME buradaki yaklaşık 20 arabayı bağlattı. Buradan başka yere gidin orada da aynı kalabalık var. Şu an 10 araba çalışıyor. Bunları da bugün bağlayacaklar” dedi.



Ahmet Arat adlı vatandaş, “Şu rezilliğe bakın. Ümraniye’ye bakın bir sürü araba var orada. Bunu bile bile yapıyorlar. İnsanlara zulüm ediyorlar. İnsanlar da burada kavga münakaşa ediyor. En az yarım saattir buradayım. Burada bir kişi ya biniyor ya binemiyor” dedi.



Minibüse binemediği için staja geç kaldığını belirten Sudem Kızıldağ adlı öğrenci, “06.50’den beri buradayım. 12’nci sınıf öğrencisiyim. Staja geç kaldım. Minibüs gelmediği zamlarda bile burada bekleme oluyor. Hep geç kalıyorum. Her öğrenci geç kalıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demirci’de traktör sürücülerine reflektör dağıtımı yapıldı Manisa’nın Demirci ilçesinde, tarım sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte traktör ve motosiklet kazalarının önüne geçilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir trafik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üreticilere ve sürücülere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, kurallara uymanın hayati önemine dikkat çekildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri koordinesinde, Demirci Tarım Ürünleri Merkezi’nde zirai tarım araçları ve motosiklet sürücülerine yönelik trafik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirildi. "Reflektör Tak Görünür Ol" ve "Kask Tak Hayatta Kal" mottolarıyla düzenlenen programda, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının başlıca nedenleri, güvenli sürüş kuralları ve alınması gereken tedbirler hakkında katılımcılara hayati bilgiler verildi. Programda konuşan Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, özellikle tarım sezonunun yoğun olduğu ilçede traktör ve motosiklet kullanımında görünürlük ve güvenliğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kaymakam Bayram, şöyle konuştu: "Trafik kurallarına uymak hayati önem taşıyor. Bir reflektör, bir kask bazen bir hayat kurtarır. Vatandaşlarımızın hem kendi can güvenlikleri hem de trafikteki diğer sürücüler için kurallara hassasiyetle uymalarını istiyoruz." Toplantıda özellikle Manisa’nın, resmi tescil kayıtlarına göre Türkiye’de en fazla traktöre sahip illerden biri olması nedeniyle zirai tarım araçlarında yaşanan devrilme ve trafik kazalarına dikkat çekildi. Tarım araçlarında görünürlüğü artıran reflektif ekipmanların kullanımı, gece sürüşlerinde ışık donanımlarının önemi ve güvenli motosiklet kullanımı konularında sunumlar yapıldı. Program kapsamında ayrıca trafik timlerinin kontrol noktalarında kullandığı teknik araç ve ekipmanlar tanıtılırken, sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan materyaller de stantlarda uygulamalı olarak vatandaşlara sunuldu. Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik sonunda jandarma ekipleri tarafından sürücülere reflektif üçgen dağıtıldı. Programa; Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, Emniyet Müdürü Başkomiser Barış Kayar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
İstanbul Kadın A Milli Takımı’nın Kuzey İrlanda ve Malta maçları kadrosu belli oldu 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Kadın A Milli Takımı’nın, Kuzey İrlanda ve Malta maçları aday kadrosu belli oldu. Ay-Yıldızlılar, gruptaki beşinci maçında 5 Haziran’da Kuzey İrlanda ile karşı karşıya gelecek. Pendik Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Milliler, gruptaki son maçını ise 9 Haziran’da Malta deplasmanında oynayacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından açıklanan Kadın A Milli Takımı’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Gamze Nur Yaman (Trabzonspor), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı) Defans: Fatma Şakar (FC Union Berlin), İpek Kaya (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Gülbin Hız (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Kezban Tağ (Galatasaray), Eda Karataş (Galatasaray), İlayda Civelek (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Küçükbirinci (Hakkarigücü Spor), Cansu Nur Kaya (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Meryem Başkaya (Odense Boldklub), Ece Tekmen (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı) Orta Saha: Ebru Topçu (Galatasaray), Nihal Saraç (Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı), Başak İçinözbebek (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Halle Houssein (West Ham United), Miray Cin (Borussia Mönchengladbach), Ece Türkoğlu (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Arzu Karabulut (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget S.K), Busem Şeker (Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı), Selen Gül Altunkulak (FC Toulouse) Forvet: Melike Öztürk (Galatasaray), Kader Hançar (Club Tijuana), Melike Pekel (Galatasaray), Vildan Kardeşler (Hamburg Sv), Sibel Ağırman (Eintracht Frankfurt II) Teknik Direktör: Necla Güngör Kıragası
Bolu Bolu’da protokol bayramlaştı Bolu’da Kurban Bayramı dolayısıyla Bolu Valiliği’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Vali Abdulaziz Aydın, bayram tatili nedeniyle yola çıkacak vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bolu Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, valilik binasında gerçekleştirildi. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, makamında kabul ettiği protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programda konuşan Vali Aydın, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Kurban Bayramı’nın huzur içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundu. Bayram tatili süresince yola çıkacak vatandaşlara da seslenen Aydın, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Aydın, "Bayramın bereketi olsa gerek, çok sayıda vatandaşımızla bayramlaşmış olacağız. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu 9 günlük süre boyunca da kazasız belasız bir bayram geçiririz. Memleketlerine gidecek arkadaşlarımız da bayram sevincini aileleriyle, komşularıyla ağız tadıyla yaşarlar. Bir abimizin çok güzel bir sözü var; ‘İnsanoğlu her yeni günün acemisidir’ der. Her yeni gün, insanoğlu için yenidir. Dolayısıyla yola çıkacak hemşehrilerime bir kez daha; şoförlüğüne çok güvenmeden, ‘Kırk yıldır şoförüm, kazam yok’ demeden, dikkatle ve ihtimam göstererek gidecekleri yere ulaşmalarını özellikle rica ediyorum" dedi. Bayramlaşma programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Programa; ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar ve güvenlik güçleri katıldı.