ASAYİŞ - 02 Mart 2023 Perşembe 11:44

İstanbul’da 2 milyon lira vurgun yapan dolandırıcılık çetesi çökertildi

A
A
A
İstanbul’da 2 milyon lira vurgun yapan dolandırıcılık çetesi çökertildi

İstanbul’da aradıkları kişilere kendilerini avukat olarak tanıtıp haklarında icra takibi yapılacağını söyleyerek yaklaşık 2 milyon lira vurgun yapan 6’sı kadın 24 kişilik dolandırıcılık şebekesi çökertildi.

İstanbul’da aradıkları kişilere kendilerini avukat olarak tanıtıp haklarında icra takibi yapılacağını söyleyerek yaklaşık 2 milyon lira vurgun yapan 6’sı kadın 24 kişilik dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Dolandırıcıların büyücülük yaptıklarını söyleyerek vatandaşları kandırdıkları da ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini avukat olarak tanıtarak vatandaşları arayan, icra borçları olan ve ödemezlerse icra takibi başlatılacağını söyleyen dolandırıcılara yönelik ihbar üzerine harekete geçti. 3 aylık süren teknik ve fiziki takip sonucu 24 şüphelinin adreslerine ekiplerce eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerinde kıskıvrak yakalanan 6’sı kadın 24 şüpheli, gözaltına alınıp Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan operasyonlarda kullandıkları 15 bilgisayara da el konuldu.



2 milyon lira vurgun yapmışlar


Şüphelilerin bu yöntemi kullanıp vatandaşlardan bin ila 5 bin lira arasında meblağlarda para alarak yaklaşık 2 milyon TL vurgun yaptıkları belirlendi. Aynı zamanda dolandırıcıların bazı mağdurlarla iletişime geçip kendilerini büyücü olarak tanıtarak dolandırdıkları da ortaya çıktı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 24 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.