GENEL - 19 Mayıs 2023 Cuma 15:32

İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

A
A
A
İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Üçüncü İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı, Dr.

Üçüncü İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde peynir ve zeytin severleri ağırlamaya devam ediyor.


3. İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı 2. gününde Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Gelen ziyaretçilere Anadolu’nun farklı noktalarında üretilen toplamda 200 çeşit peynir tanıtılıyor. Bir yandan peynir çeşitleri gelen ziyaretçilere ikram edilirken, diğer taraftan ise üretilen bu peynirler ile kuymak ve çeşitli lezzetler alanda yapılarak ikram ediliyor.


Unutulmaya yüz tutmuş Midiliç Çömlek Peyniri yeniden tanıtılıyor


Yozgat’ta unutulmaya yüz tutmuş bir peynir olan Midiliç Çömlek Peynirini tekrardan vatandaşlara sunarak yeniden topraktan gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Ebru Örmüş, “çanaklara basılan peynirler, toprağa çömlek ile gömülerek çeşni ve lezzet alır” diyerek üretiminde köylüler ile birlikte gerçekleştirildiğini dile getirdi.


"Yoğun bir katılımcımız var"


Fuar sorumlusu Yasemin Önder ise, “peynir fuarımız bu yıl üçüncüsüne kapısını açtı. Yoğun bir katılımcımız var. Türkiye’nin her yerinden 200 çeşit peynirin sergilendiği, ayrıca ödüllü zeytinyağlarının da yer aldığı bir fuar bu. Biz Türkiye’nin çeşitliliğini bu fuara getiriyoruz. İnsanlar gelip tatsınlar ve ülkenin peynir ve zeytindeki zenginliğini görsünler istiyoruz. Manyas’ından Erzurum’una kadar 7 farklı bölgenin tüm çeşitlerini burada bulunduruyoruz” dedi.


"Deprem bölgesinde ki üretici firmalarımızı ücretsiz fuarımızda ağırlıyoruz"


Fuarda deprem bölgesinden olan üretici firmalara öncelik tanındığını dile getiren Önder, “bu yıl fuarımıza bir sosyal sorumluluk projesi ekleyip deprem bölgesinde ki üretici firmalarımızı ücretsiz fuarımızda ağırlıyoruz. Ticaretlerine katkıda bulunup o bölgedeki peynirlerinde tadımına öncelik tanıyoruz. Geçen seneki beklentinin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz bu yıl” ifadelerini kullandı.


Ziyaretçiler ise fuarda bulunan bazı peynirleri ilk defa tattıklarını ve lezzetli olduklarını söyleyerek alışverişlerine devam ettiklerini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum’da ’Anneler Günü’ için özel program Samsun’un Atakum Belediyesi, Anneler Günü’nü workshop çalışmalarından futbol turnuvasına ve canlı müziğe bir dizi etkinliğin yer aldığı özel programla kutladı. Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen program kapsamında, Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda kadınlar matinesi gerçekleştirdi. Anneler Günü’ne özel süslenen salon, ilçe genelindeki çok sayıda kadını buluşturdu. Programda annelere yönelik popüler şarkılardan türkülere geniş yelpazede repertuarın yer aldığı konserde şarkılar söyleyip halay çeken anneler, renkli görüntüler oluşturdu. "Büyük değerler kazandırıyorsunuz" Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, programda annelerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Başkan Türkel, yaptığı konuşmada, "Güzel yüreğiniz, emeğiniz, sabrınız, fedakarlığınız ile yaşamımıza anlam ve değer katıyorsunuz. En büyük ilham kaynağımız, yaşam ışığımız ve destekçimizsiniz. Sizler evlatlarınızın geleceğini emek, özveri ve sabırla günbegün inşa ederken ülkemize büyük değerler kazandırıyorsunuz. Toplumun gerçek mimarları sizlersiniz. Anneler Günü’nüzü yürekten kutluyorum" dedi. Çeşitli workshop çalışmalarının yer aldığı programda, Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin kurslarında eğitim alan kadınların takıdan çantaya ve anı çerçevesine el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Programa katılanlar canlı eğitimlerle giysi dikimi, çanta yapımı gibi çalışmaları yerinde öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikler kapsamında, Banda Aceh Tesisinde futbol turnuvası gerçekleştirildi. Atakum Belediyespor’un alt yapı sporcuları ile annelerini bir araya getiren özel maç eğlenceli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Eski Samsun Bölgesi Klasman Hakemi Refika Bodur Öztürk yönetiminde gerçekleşen maçlarda kulübün erkek ve kız futbol takımları ile anneler karşılaştı. Heyecanlı olduğu kadar duygu dolu anlar yaşatan karşılaşmada, kazanan centilmenlik oldu. Turnuvaya katılan tüm annelere, çiçek ve plaket takdim edildi. Atakum Belediyespor Kulüp Başkanı Erol Giritli, "Bu çok özel turnuvaya, katılım gösteren sporcularımıza ve annelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Son derece anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdik. Hem eğlendik, hem de duygusal anlar yaşadık. Bugün sahada rekabetten çok sevgi, gurur ve mutluluk vardı" diye konuştu.
Zonguldak Zonguldak’ta Engelliler Haftası törenle kutlandı Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önünde çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törende engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve talepler gündeme taşındı. Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene Zonguldak Vali Yardımcısı Fatih Baysal, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Alın, İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Defterdar Recep Serdar, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı ile kurum temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. "Engelliler toplumun eşit bireyleridir" Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Hüseyin Şirin, engelli bireylerin toplumun eşit ve hak sahibi bireyleri olduğunu vurguladı. Şirin sosyal politikalarda yardım temelli değil hak temelli yaklaşımın esas alınması gerektiğini belirterek, ortez, protez, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve işitme cihazı gibi tıbbi malzemelerin lüks değil hayati ihtiyaç olduğunu ifade etti. Engelli bireylerin emeklilik süreçlerinde yaşadığı zorluklara, erişim sorunlarına, ÖTV muafiyetindeki kısıtlamalara ve evde bakım hizmetlerindeki değişikliklere dikkat çeken Şirin, mevcut hakların korunması gerektiğini söyledi. Şirin ayrıca Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin eksiksiz uygulanması çağrısında bulunarak, sosyal devlet anlayışının engelli bireyleri bağımsız ve eşit bireyler olarak güçlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Program, engelli bireylerin haklarına yönelik farkındalık oluşturulması ve çözüm odaklı politikaların geliştirilmesi çağrısıyla sona erdi.