EKONOMİ - 30 Mayıs 2023 Salı 16:00

Türk inşaat firmalarından Erbil Yapı Fuarı’na çıkarma

A
A
A
Türk inşaat firmalarından Erbil Yapı Fuarı’na çıkarma

Türk inşaat firmaları, 13 ülkeden 408 markanın katıldığı Erbil yapı Fuarı’nda yer aldı.

Türk inşaat firmaları, 13 ülkeden 408 markanın katıldığı Erbil yapı Fuarı’nda yer aldı. Türkiye’den giden 54 firma yapılandırma alanlarında yetkinliklerini sergiledi. Fuara katılan Türkiye Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, başarılarından ötürü Türk firmaları tebrik etti.


Kuzey Irak’ın yeniden yapılandırılması ve ileriye dönük altyapı yatırımlarında Türk firmaları etkin rol oynayacak. 23-26 Mayıs tarihlerinde 13’üncüsü düzenlenen Erbil Yapı Fuarı’na 54 Türk firması katılım gösterdi. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara, 13 ülkeden 408 inşaat markası ve 20 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Fuar açılışına katılan Türkiye Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, Türk inşaat firmalarının bölgedeki başarısını tebrik etti.


Pyramids Grup Fuarcılık’ın ana organizatörlüğünde gerçekleşen fuar, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin yanı sıra, Irak Ticaret Bakanlığı, Irak İmar ve İskan Bakanlığı, Elektrik Bakanlığı, Planlama Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili tüm kurum ve ticaret odalarının destek ve işbirliği ile gerçekleşti.


Fuarda Türk firmaları ile devlet kurumları ve ilgili iştirak şirketleri arasında yoğun ikili görüşmeler gerçekleşti. Görüşmelerin akabinde Türk firmaları bölgede büyük inşaat ve yapı projelerinin büyük bir paydaşı olması masaya yatırıldı. Fuarla eş zamanlı gerçekleşen konferansta Mesrur Barzani; ülkenin ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedeflerinin özellikle inşaat firmaları için çok büyük ticaret potansiyeli sunduğunu belirtti.


Türk firmalarının bölgedeki etkinliği açısından kritik önemde


Önümüzdeki yıl 21-24 Mayıs tarihinde 14’üncüsü gerçekleşecek fuarda Irak inşaat pazarında yerini almak ve bölgedeki bağlantılarını güçlendirmek isteyen Türk firmaları için Erbil Yapı Fuarı’nın kilit bir inşaat ticaret platformu sağladığı düşünülüyor.


Fuara katılım yapı ve inşaat firmaları elektrik ve enerji, mimarlık firmaları, elektrik ve mekanik sistemler, dekorasyon ve iç dizayn, yapı sistemler, su ve çevre teknolojileri, ısıtma, soğutma, havalandırma, cam, ahşap ve metal ürünler, mermer, doğal taş ve makineler, banyo, mutfak ve seramik, dış mekan ve bahçe dekorasyonu, alt ve üst yapı, genel makine alanlarında gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te sıcak saatler: Kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeği ile ayağından vurarak yaraladı Karabük’te kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayan baba, daha sonra evinin camından rastgele havaya ateş açarak mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, Şirinevler Mahallesi Bestekâr Caddesi üzerindeki Yüksel Apartmanı’nda meydana geldi. Beş katlı apartmanın son katında oturan ve alkollü olduğu öğrenilen Murat K., gece yarısı kapısına gelen kızının erkek arkadaşı Berk H. (23) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat K., evde bulunan av tüfeğiyle gencin ayaklarına ateş etti. Ayağından yaralanan Berk H., kız arkadaşı Eylül K. ile birlikte can havliyle apartmandan kaçtı. Bu sırada Murat K., evinin camından çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Silah sesleri mahallede kısa süreli paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Berk H. ise bir arka sokakta bulunan bir binaya sığındı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan veteriner hekim Ahmet Okan Güneş, iş yerinin bulunduğu apartmana sığınan yaralı gence sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner hekim Güneş, yaralı gence turnike uygulayarak kanamayı durdurduğunu ve yaralı bölgeyi temiz tuttuğunu belirtti. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Berk H. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, çelik yelek giyerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çağrılar üzerine Murat K., tüfekteki fişekleri apartman bahçesine atarak teslim olacağını bildirdi. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Apartman çıkışında polis eşliğinde ekip aracına bindirilen Murat K’in, "Polislere ateş etmedim. Kapıma geldi dayandı. Polisi aradım, gelmeyince ben de vurdum" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, ayağından yaralanan Berk H.’nin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.