GENEL - 31 Ocak 2012 Salı 14:02

"SİZE ULAŞMAK ÖZEL KALEME ULAŞMAKTAN KOLAY BAKANIM"

A
A
A
"SİZE ULAŞMAK ÖZEL KALEME ULAŞMAKTAN KOLAY BAKANIM"

Sosyal paylaşım ağı twitter’ı en etkili kullanan siyasetçilerin başında gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile kendisini takip eden ve üniversite öğrencisi olduğu anlaşılan bir kişi hakkında ilginç bir diyalog yaşandı.
Twitter’ı en aktif kullanan siyasetçilerden olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek özellikle üniversite öğrencileriyle yaptığı sohbetler ve paylaştığı anılarıyla gündeme geliyor. Mehmet Şimşek’i takip eden ve öğrenci olduğu anlaşılan bir kişi ile Bakan arasında geçen bir diyalog ise yine gülümsetti. ’ilkerukur’ adıyla Bakan Şimşek’e, "Sn. Bakan üniversite öğrenci topluluğu olarak sizi makamınızda ziyaret edebilir miyiz?" diye yazan gence Bakan Şimşek, "Elbette*Özel Kalem Müdürümle lütfen temasa geçiniz"
diyerek tam 1 dakika sonra yanıt verdi. Ancak gencin Bakan Şimşek’e verdiği son yanıt hem esprili hem de manidardı. Genç, Bakan’a, "Size ulaşmak özel kaleme ulaşmaktan daha kolay bakanım :)" şeklinde yanıt verdi.
BAKAN SINAV ŞARTLARINI TWİTTER’DA AÇIKLADI
Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan ’vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı’ ile ilgili olarak da twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Sınavın detaylarına ilişkin bilgiler veren ve takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Şimşek, "Sınavla ilgili en ufak bir kuşkunuz olmasın, hakkaniyet ve adalete uygun şekilde gerçekleşecektir. Ben teminatıyım"
dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu için dün (Pazartesi) kendisine yöneltilen sorulara yeterince cevap veremeyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bürokratlarıyla detayları konuştuktan soran bugün açıklama yapacağını duyurmuştu. Şimşek, takipçilerine söz verdiği gibi bugün açıklama yaparak, Vergi Denetim Kurulu’na alınacak "vergi müfettiş yardımcıları" sınavı ile ilgili detayları paylaştı. İlk sınav için onay verdiğini ve sınavın ilk çeyrekte yapılacağını ifade eden Şimşek öncelikle, "Vergi Denetim Kurulu,
kamu maliyesinin gereksinimi olan denetim ihtiyacını karşılamayı; vergi kayıp ve kaçağını önlemeyi mükellef hak ve hukukunu da dikkate alarak verimli, etkili, tarafsız, eğitici ve caydırıcı mahiyete sahip vergi incelemeleri yapmayı ve vergi mevzuatının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kayıt dışılık ve kaçakçılıkla mücadele ederek vergisel kayıpları azaltmak Vergi Denetim Kurulu’nun en temel görevlerinden olup bunu gerçekleştirmek de esas itibariyle denetim kapasitesinin artırılmasından
geçmektedir. Bu amaçla 2012 yılının Mart ayında başlayacak sınavlarla, toplam bin 500 Vergi Müfettiş Yardımcısını denetim kadrosuna dahil edeceğiz. Yapılacak ilk sınavın bir ehemmiyeti de Vergi Müfettiş Yardımcılığı adı altında açılacak ilk giriş sınavı olmasıdır. İlk etapta 400 Vergi Müfettiş Yardımcısı almayı planlıyoruz. Doğal olarak arkadaşlarımız bütün alımların hemen gerçekleştirilmesini istiyorlar. Ancak daha iyi yönetilebilir olması açısından bu sayı bin 500’ü buluncaya kadar da kademeli olarak
alımlara devam edeceğiz" dedi.
GENÇLERİ VERGİ MÜFETTİŞİ OLMAYA ÇAĞIRDI
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nı kurarak vergi incelemesine yetkili Maliye Bakanlığı denetim elemanlarını tek çatı altında topladıklarını ifade eden Bakan Şimşek, vergi müfettişliğinin öneminden bahsederek, "Vergi Müfettişliği; bağımsız, fonksiyonel, üretken, dinamik ve kendini her zaman yenilemeye açık, seçkin bir kariyer mesleğidir. Üç yıl süren yetişme döneminin sonucunda, alanında uzman ve her yönden örnek alınabilecek Vergi Müfettişleri yetiştirilecektir. Alımı planlanan Vergi Müfettiş
Yardımcılarının Vergi Müfettişliği unvanını daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Ülkemizin yarını olan gençleri, bir kariyer, bir ilke ve değerler bütünü olan Vergi Müfettişliği mesleğini seçmeye çağırıyorum" diye konuştu.
SINAVIN DETAYLARINI AÇIKLADI
Takipçilerinin sınavın detaylarına ilişkin ısrarlı soruları karşısında ise Mehmet Şimşek, "KPSS puanının geçerlilik yılı: 10-11 Temmuz 2010 ve 9-10 2011 tarihli KPSS olacaktır. Giriş sınavı önce klasik usulde yazılı, sonra da sözlü olarak yapılacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümünü muhtemelen 3-4 Mart 2012 olarak planlıyoruz. KPSS puan türleri ve taban puan: KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar. Sınava girebilmek için başvuruda bulunanlardan en yüksek
puan sıralamasına göre ilk 2 bin aday arasında olma şartı aranacaktır. Çok yakın bir zamanda ’vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı duyurusu’nu basında daha geniş kapsamlı olarak bulabileceksiniz" dedi.
"SINAVLA İLGİLİ EN UFAK BİR KUŞKUNUZ OLMASIN, HAKKANİYET VE ADALETE UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEKTİR. BEN TEMİNATIYIM"
Mehmet Şimşek son olarak sınava girecek kişilere başarılar diledi ve bazı takipçilerinin sınavla ilgili kuşkularını da gidererek, "Hepinize tekrar en içten selam ve sevgilerimi sunarken, sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Sınavla ilgili en ufak bir kuşkunuz olmasın, hakkaniyet ve adalete uygun şekilde gerçekleşecektir. Ben teminatıyım" şeklinde sözlerini noktaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.