YEREL HABERLER - 14 Ocak 2014 Salı 16:34

Lisansüstü Eğitim Başvuruları 17 Ocak’ta Bitiyor

A
A
A
Lisansüstü Eğitim Başvuruları 17 Ocak’ta Bitiyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bahar yarıyılı lisansüstü başvuruları 17 Ocak’ta sona eriyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, bu dönem 32 yüksek lisans ve 12 doktora programında eğitim imkânı sunuyor. Güz dönemi kayıtlarını kaçıranlar ve açılan yeni programlardan yararlanmak isteyenler, lisansüstü programlarına 17 Ocak 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurulabilecek. İki yeni program ile Bahar dönemine giren üniversitede, Siber Güvenlik alanında yüksek lisans, Özel Hukuk alanında ise doktora dersleri alınacak.
SİBER GÜVENLİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan yüksek lisans programının amacı, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmek olacak. Kriptografi ve bilgi güvenliğinden ağ güvenliğine, adli bilişimden siber güvenlik hukukuna kadar birçok konuların detayına girilecek.
ÖZEL HUKUK DOKTORA PROGRAMI
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde oluşturulan bu programda özel hukuk alanındaki güncel gelişmeler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan öğrenciler, mesleki yaşamında bu bilgileri güncel tutup, yapacağı doktora çalışması ile meslektaşları arasında kendisini daha avantajlı bir konuma getirebilecektir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildi Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonun belli olacağı Play-Off gruplarında mücadele eden Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü ligden çekildiği duyurdu. Geçtiğimiz gün Söğüt İlçe Stadı’ndan oynana Söğütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maç sonunda yaşanan olaylar sonrası 10’u biber gazından etkilenen 14 kişi hastanelik olmuştu. Ardından İl Spor Güvenlik Kurulu yarın Osmaneli İlçe Stadı’ndan oynanacak olan Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü- Söğütspor maçını ’Güvenlik Tedbiri’ nedeniyle Pazaryeri İlçe Stadı’nda seyircisiz bir şekilde oynanmasına karar verdi. Tepki gösterip ligden çekildiler Yaşanan bu olaylardan sonra Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi yazılı bir açıklama yaparak ligden çekildiğini duyurarak, "Bilecik Valiliğini almış olduğu karar doğrultusunda Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor arasında yarın oynanacak olan maçın tarafsız saha olan Pazaryeri İlçe Stadına alınması kulübümüze sorulmaksızın karar verildiği tarafımıza bildirilmiştir. Oysa ki Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü-Söğütspor ile yaptığımız ilk Play-Off karşılaşmasına tek bir seyirci bile götürmeden Söğütspor sahasında oynanıp gelinmişti. Bizim kulüp olarak beklentimiz Söğütspor Kulübü’nün de seyirci getirmeden buradaki müsabakanın Osmaneli İlçe Stadından oynanıp gitmesi yönünde. Ne var ki valiliğimiz böyle bir karar almışsa bizim de bu ligde mücadele eden bir kulüp olarak, bu karara uyma zorunluluğumuz var. Bundan kaynaklı olarak Osmaneli Gençlerbilirliği Spor Kulübü yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda 2023-2024 Play-Off gruplarından çekildiğimiz belirtmek isteriz" dediler.