YEREL HABERLER - 19 Ocak 2014 Pazar 14:01

Rekor Katılımla Okçuluk İstanbul Şampiyonası

A
A
A
Rekor Katılımla Okçuluk İstanbul Şampiyonası

Beylikdüzü Belediyesi, ‘İstanbul Okçuluk Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Rekor katılımla gerçekleşen şampiyonada minik sporcular, hedefi 12’den vurmak için kıyasıya yarıştı. İstanbul'da ilk kez böyle bir şampiyonaya 175 sporcunun katıldığı ifade edildi.
Ankara’da yapılacak ‘Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası’nda ter dökecek sporcuları belirleyecek olan, ‘İstanbul Okçuluk Şampiyonası’ Beylikdüzü’nde yapıldı. 9-10, 11-12 ve 13-14 yaş makaralı yay ve klasik yay kategorilerinde gerçekleşen şampiyona adeta nefes kesti. Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipleğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında, Ankara’ya gitmek isteyen sporcular, hedefi 12’den vurmak için büyük çaba gösterdi. Yarışmaları Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da yakından takip etti. Sporcuları tebrik eden başkan Yusuf Uzun, “Biz Beylikdüzü’nde bütün spor branşlarının gündeme taşınmasını, herkesin yaşamında birkaç spor branşına ilgi duyması gerektiğini ifade ediyoruz. Okçuluk son dönemde çok gündemde olan, insanların ilgi duyduğu bir branş. Beylikdüzü’nde kardeşlerimiz başarı gösterecekler ve Ankara’ya gitmeye hak kazanacaklar. Biz Beylikdüzü’nde bütün spor branşlarına ilgi gösteriyoruz. Bölgenin en büyük buz pistini açtık. Dünya Winsörf Şampiyonası’nı ilçemizde gerçekleştirdik. Biz artık Beylikdüzü olarak birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Olimpik yüzme havuzumuz bitmek üzere. Ben ‘mutlaka yaşam boyu spor’ diyorum” ifadelerini kullandı.
‘İstanbul Okçuluk Şampiyonası’da ilk yüzde 50’ye giren sporcular, 7-9 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak ‘Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.