YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 10:21

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Büyümeye Devam Ediyor

A
A
A
Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Büyümeye Devam Ediyor

, 10 ayrı ülkede ofisler ile 5 ayrı ülkede de Dünya Ticaret Merkezlerini açarak, Türk ve yabancı müteşebbisleri buluşturdu.
Birliğin yönetim kurulu başkanlığına getirilen Türk iş adamı Mirze Şimşek , Erbil, Sofia, Accar, Tiblisi, Stavropol’da açtıkları Dünya Ticaret Merkezlerinde; 150’si Türk firması, 200’ü Rus, Bulgar, Irak, Gürcistan, Gana, Fransız şirketleri yer aldığını söyledi.
Şimşek, birliğin; çeşitli ülkelerde bu firmalara iş sağlayan 3’ü Türk, Irak, Bulgaristan, Gürcistan, Rus, Gana vatandaşı olmak üzere 13 ortaklı şirketler topluluğu olduğunu belirtti.
Dünya Ticaret Merkezleri Birliği Başkanı Şimşek; bu ortaklıkta Tayfun Yıldırım, Dr.Cahit Erdem, Kristina Spassova, Newzat Herki, Salahattin Ömer Mikail, Mame Azizoviç, Roman Aleksandroviç ve Jemal Marcvelidze gibi önemli isimlerin yer aldığını açıkladı.
Başkan Şimşek, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nin kuruluş amacının; dünya ülkelerinde iş forumları yapmak, iş adamları lobileri oluşturmak ve ülkeler arası ticareti geliştirmek olduğunu belirtti. Şimşek; “Birlik, bugüne kadar Irak, Bulgaristan, Gana ve Rusya’da; inşaat, alt yapı, üst yapı işleri, fabrikalar ve çeşitli yatırımcılara aracılık etmiştir. Aracılıklar vasıtası ile bu ülkelerde devlet ve özel sektörler, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’ni artık tanımaktadır” dedi.
Ayrıca, Dünya Ticaret Merkezleri Birliğinin, kısa bir zaman sonra yabancı büyük bir uçak şirketini satın alacağını da söyleyen başkan Şimşek; birlik olarak Sofia Dünya Ticaret Merkezi binasının da çok yakın zamanda açılacağının müjdesini verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir