YEREL HABERLER - 13 Nisan 2014 Pazar 16:21

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Boluspor Maçının Ardından

A
A
A
İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Boluspor Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig’in 35. haftasında kendi evinde Boluspor’u 4-1 mağlup etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, bugünkü galibiyet ile birlikte elde etmiş oldukları avantajlarını korumak istediklerini söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, haftaya matematiksel olarak şampiyonluklarını garantilemek istediklerini belirterek, "Geride bıraktığımız maçları düşününce çok önemli bir maratonun sonuna tatlı bir şekilde geldik. Ama tabi ki matematiksel olarak tam bitmedi. Bugün diğer skorlarda ortaya çıkınca çok büyük bir avantaj elde ettik. Bu avantajımızı koruyarak, artık haftaya inşallah matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemek istiyoruz. Ben maç öncesinde hiçbir maçı kolay görmüyorum. Çünkü bu ligde herkes herkese çelme takabilir, herkes herkesi yenebilir. Zor maçtı ama sonu 4-1 olarak güzel bitti. Oyuncularımı şimdiye kadar vermiş oldukları özveriden ve performanstan dolayı tebrik ediyorum. Boluspor’a da başarılar diliyorum ve bundan sonra dualarımız onlarla” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Ömer Can, maçın öneminin bilinci ile sahaya çıktıklarını söyleyerek, ellerinden geleni yaptıklarını ve kazandıklarını ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Murat Akın da, kendileri gibi rakiplerinin de mutlak puan alması gerektiği bir maç olduğuna değinerek, “Maçın sonuna kadar iyi oynadık ve 4-1 kazandık. Önümüzdeki maçı da kazanıp, süper lige çıkmayı matematiksel olarak garantilemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Yılmaz Özen, ligde kalmaları için bundan sonraki maçlarının tümünü mutlaka kazanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Düzenli olarak oynayan oyuncuların kadrodan eksilmesi tabi ki zaman zaman oyun içinde bazı değişiklikler yapmamızı gerektiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un gücünü biliyorduk, ona göre temkinli başladık. Ancak kırmızı karttan ve penaltı golünden sonra rakibimiz oyunu istediği şekilde yönlendirdi. Matematiksel olarak devam etse de bize göre şampiyon oldular ve kendilerine süper ligde başarılar diliyoruz. Biz artık telafisi olmayan 2 tane maç oynayacağız. Ama oyuncularımız bu 2 maçı alabilecek kalitede ve tecrübede. Buraya gelen seyircilerimizi buradan üzgün uğurladığımız için biz de üzgünüz. İnşallah sezonu iyi bir şekilde tamamlarız. Boluspor’un ligde kalacağına inanıyoruz. Onun için de gerekli her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Bolusporlu futbolcu Abdülkadir Kayalı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ederek, “Büyükşehir Belediye bizim zaten rakibimiz değildi. Önümüzdeki haftadan itibaren kendi rakiplerimizle oynayacağız. İnşallah 3 maçımızı da kazanarak ligde kalırız” dedi.
Rakiplerinin gücünden dolayı oyunu domine ettiğini belirten Bolusporlu futbolcu Alp ise, "Ligde oynayacağımız son maçlarımızı kazanarak, ligde kalmak istiyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gençlik Turnuvası’nın şampiyonluk kupasını Başkan Durbay verdi Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda kazanan takımlara şampiyonluk kupasını Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay verdi. Şehzadeler Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında U-10 14 yaş grupları arasında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda 4 takım kıyasıya mücadele etti. Emin Kaçar Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada Şehitler Spor Kulübü birinci, İl Gençlik Spor Kulübü ikinci, Yıldız Spor Kulübü üçüncü ve Karaköy Spor Kulübü dördüncülük kürsüsünde yer aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda centilmence mücadele eden genç futbolcuları başarılarından dolayı kutladı. 19 Mayıs 1919 gününün önemine dikkat çekerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için ilk adımın atıldığı gün olduğunu belirten Başkan Durbay “Atatürk, bağımsızlığımızın ilk günü olan 19 Mayıs gününü gençlere emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk, hem Başkomutan, hem Baş Öğretmen, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıdır. Atatürk, ‘benim iki büyük eserimden biri’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Bizler, ilelebet bu emanete sahip çıkmaya ve var gücümüzle korumaya ant içtik. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”dedi. Başkan Durbay, konuşmasının ardından turnuvanın kazanan kulüplerine kupalarını takdim ederek, başarılarından dolayı gençleri ve öğretmenlerini tebrik etti.
Manisa Başkan Zeyrek 19 Mayıs kutlamalarına katıldı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katıldı. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başta olmak üzere programa CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, eski Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sultan Camii önünden Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafı eşliğinde yürüyüşe geçen kortej, İzmir Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nı önünde devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler sunuldu. Tören programında CHP İl Başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum örgütleri tarafından anıta çelenk sunuldu. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper günün anlamına yönelik bir konuşma gerçekleştirerek herkesin bayramını kutladı. Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından düzenlenen gösterinin sonrasında CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tören programı sona erdi.