DÜNYA - 24 Mart 2012 Cumartesi 22:11

FENERBAHÇE, BURSASPOR`U TEK LLE GEÇTİ

A
A
A
FENERBAHÇE, BURSASPOR`U TEK LLE GEÇTİ

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig`in 32. haftasında cezası nedeniyle kadın ve çocukların izlediği maçta Bursaspor`u Alex`in golüyle 1-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, son derece mutlu olduklarını belirterek, "Düşündüğümüzden de zorlu, dişli ve organize bir takımı yenmeyi başardık. Yarınki Galatasaray-Trabzonspor maçının sonucunu beklemeye başladık. Kazanmak bizim için son derece mutluluk ve sevinç verici bir durum" dedi.
Ligin ikinci yarısındaki maçlarda olduğu gibi öne geçtikten sonra skoru korumaya çalıştıklarını anlatan Kocaman, "İkinci yarıdaki maçların büyük bölümünde skoru elde edene kadar bütün hakimiyeti eline alan Fenerbahçe oluyor. Skoru elde ettikten sonra koruma duygusu çok fazla öne çıkıyor. Bu maçta da öyle oldu. İlk yarıda son dönemde takım kalitesi açısından en başarılı oyunlardan birini ortaya koyduk. İkinci yarı Bursaspor eşitliği aradı, bizim koruma çabasıyla geçti. Başardığı için tüm takımı
kutluyorum" diye konuştu.
Aykut Kocaman, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu`nu maçta oynatmamasıyla ilgili soru üzerine, "Benim tarafımdan herhangi bir sorun yok. Tamamen antrenör tasarrufu" ifadelerini kullandı.
Kocaman, gelecek hafta Trabzonspor ile yapacakları maça kazanmak için çıkacaklarını kaydederek, "Trabzonspor geldi, bizim sahamızda oynadı ve evine döndü. Biz de oraya gideceğiz, kazanmak için oynayacağız. Trabzonsporlular da seyredecek ondan sonra da evimize döneceğiz. Futbol bu, güzel oyun. Güzel oyunu her tarafıyla tattırmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-lacivertli file bekçisi Volkan Demirel, ilk yarı iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Ancak ikinci yarıda artık sistem haline gelen geri çekilme ve skoru koruma amaçlı oynayışımız tekrarlandı. Ancak gol yemeden maçı bitirdik. Önemli olan kazanmaktı" dedi.
Ligde ve kupada iddialarını sürdürdüklerini kaydeden Volkan Demirel, "Ligde ve kupada iddiası olan tek takımız. Hedeflerimizden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Bugün ikinci yarıda oynadığımız oyunla olmayacağı, biraz daha üstüne koymamız gerektiğini biliyoruz" diye konuştu.
Volkan, kadın taraftarların artık tecrübe kazandığını da belirterek, "Bugünkü tezahüratları çok iyiydi. Cezaya rağmen stadımızı en iyi şekilde dolduruyoruz. Bu sene kadınlar, çocuk ve erkek taraftarlarımız üstüne düşeni yapıyor. Onların sayesinde yaşadığımız zor süreçte ayakta duruyoruz" şeklinde konuştu.
Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali`nde, yarı finalde Rusya`nın Dinamo Kazan takımını 3-1 yenerek finale yükselen Fenerbahçe Universal`ı tebrik eden Volkan, "İnşallah kupayı bu sene müzemize getirecekler" dedi.
Fenerbahçe`nin savunma oyuncusu Orhan Şam ilk yarı istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını kaydederek, "Ancak ikinci yarıda bu seneki fobimize yine yakalandık. İkinci yarı skoru korumak gerekçesiyle biraz geriye çekildik. Fakat burada önemli olan 3 puanı kazanmaktı. Bugün bunu başardık. Önümüzdeki iki maçı da kayıpsız geçerek play-off`a en iyi şekilde girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iki takımın da hedefleri doğrultusunda kazanmak için sahaya çıktığını kaydederek, "Sonuçta iki takımın da puan alması gereken bir karşılaşma oynandı. Baktığımız zaman oyunun genelinde karşılaşmayı daha fazla hak eden ve daha fazla isteyen bizdik. Özellikle ikinci 45 dakikada oyunu iyice kontrolümüz altına aldık. Pozisyonlar ürettik, iki topumuz direkten döndü. Bunun yanında final paslarını daha iyi değerlendirseydik, daha fazla pozisyon bulabilirdik. Yani bu
mücadelemizin karşılığı puan olmalıydı. Ama maalesef futbolda bazen hak ettiğinizi alamıyorsunuz. Bir gerçek var ki Fenerbahçe güzel bir gol attı ve sonucunda 3 puanı aldı" dedi.
Ertuğrul Sağlam, hedeflerinin ligi ilk 8 içerisinde bitirerek, play-off oynamak olduğunu anlatarak, "İki karşılaşmamız kaldı, play-off`a kalma açısından onları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki Medical Park Antalyaspor ve Gaziantepspor maçlarını iyi değerlendirip, play-off`a gitmek istiyoruz. Ama şu da görüldü ki hem fiziksel açıdan, hem de oyun kalitesi açısından iyi bir Bursaspor vardı sahada. O yüzden ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Kalan iki karşılaşmayı en iyi şekilde geçireceğimize
yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Bursasporlu futbolcu Pinto, Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen, gol atmayı başaramadıklarını dile getirerek, "Maça iyi başladık. İkinci yarıda da istediğimiz oyunu oynadık. Fakat final paslarında eksikliklerimiz vardı, gol atamadık. Kazanmamız gereken bir maçtı ama maalesef kazanamadık" yorumunda buldundu.
Gökçek Vederson ise kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini söyleyerek, "İyi oynadık, kazanabileceğimiz bir maçtı. Gol yollarında eksiklerimiz oldu. Final paslarında başarılı olamadık. Çok iyi oynamamıza rağmen, şansız bir mağlubiyet aldık" açıklamasını yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.