ASAYİŞ - 16 Kasım 2025 Pazar 14:46

12 yaşındaki çocuk feci kazada hayatını kaybetti

A
A
A
12 yaşındaki çocuk feci kazada hayatını kaybetti

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde otomobilin çarptığı elektrikli scooterdaki 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.


Kaza, 15 Kasım Cumartesi günü saat 15.37 sıralarında Necip Fazıl Mahallesi Trabzon Caddesi ile Farabi Sokak kesişiminde meydana geldi. N.Ç. (35) yönetimindeki 34 FZK 814 plakalı otomobil, elektrikli scooter ile seyir halinde olan Mesna Yiğit Emirkulu’ya (12) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere savrulan çocuk ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü N.Ç. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa sanatla yeşeriyor Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’ başlığıyla düzenlenen ‘Kadın ve Edebiyat Söyleşileri’ programında, yazar Melis Alphan’ın ‘Menopoz Rehberi: Kendini Yeniden Keşfetme ve Güçlenme Yolculuğu’ adlı eseri üzerinden kadınlık deneyimi, edebiyat ve yaşam pratikleri çok yönlü bir bakış açısıyla ele alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Edebiyat Söyleşileri’ programı, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Kitap tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği söyleşi, Dr. Özge Sivrioğlu moderatörlüğünde yapıldı. Yazar Melis Alphan’ın ‘Menopoz Rehberi: Kendini Yeniden Keşfetme ve Güçlenme Yolculuğu’ adlı eseri odağında düzenlenen programda, kadınlar üzerinden edebiyat ve yaşam pratikleri çok yönlü bir şekilde ele alındı. Program kapsamında Nilgün Türksever Görgü tarafından eserden özel bir okuma da yapıldı. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, kadınların edebiyatla buluşmalarına katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek desteklerinden dolayı yazar Melis Alphan’a teşekkür etti. Kadınların menopoz sürecinde ihtiyacı olan bilgileri vermeye çalıştıklarını belirten Melis Alphan, menopozun bir tabu olması üzerine sohbet ettiklerini ifade etti. Kadınların sadece doğurduğunda değerliymiş gibi bir algının yanlış olduğunu dile getiren Melis Alphan, kadınların bu algıya kapılmaması gerektiğini vurguladı. Bursalı kadınların ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Alphan, destek ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Programın sonunda katılımcılara Melis Alphan’ın ‘Menopoz Rehberi: Kendini Yeniden Keşfetme ve Güçlenme Yolculuğu’ adlı eseri hediye edildi. (AB-
Sakarya Sakarya’da özel gereksinimli bireyler işverenlerle buluştu Sakarya’da düzenlenen "Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü"nde özel gereksinimli bireyler, firma temsilcileriyle bir arada. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğinde "Engelliler İçin Kariyer ve İstihdam Günü" düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, özel gereksinimli bireyler ile firma temsilcileri bir araya geldi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, programda yaptığı konuşmada, özel gereksinimli bireylerin üretim süreçlerine dahil edilmesinin önemine değindi. Alemdar, "Onları dışlamadan, ötekileştirmeden üretim süreçlerimize dahil etmeyi önemli bir görev olarak görüyoruz. Her bireyin yapabileceği bir iş olduğuna inanıyoruz. Geçmişte ’Yapamaz’ denilen birçok insanın bugün gayreti ve azmiyle büyük başarılara imza attığını defalarca gördük. Bu doğrultuda özel gereksinimli bireylerimizi istihdam alanında desteklemeye devam edeceğiz" dedi. İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya da kentin istihdam gücünün arttığını belirterek, etkinlik sayesinde firmalarla yapılacak görüşmelerin istihdamla sonuçlanmasını temenni etti. "Engelleri hep birlikte kaldıracağız" Programda, özel bir fabrikada endüstri mühendisi olarak çalışan Fatih Heybet kariyer yolculuğunu ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Heybet, "Benim hikayemi sizlerle paylaşmamdaki en büyük sebep, bir kişiye de olsa cesaret vermek ve onlara yaşam azmini kazandırmaktır. İnşallah gelecekte de böyle güzel organizasyonlarla ilham olmaya devam edecek ve engelleri hep birlikte kaldıracağız" diye konuştu.