SAĞLIK - 18 Aralık 2024 Çarşamba 10:02

Ankara-Tahran Arasında Sağlık Turizminde güçlü işbirliği başlıyor

A
A
A
Ankara-Tahran Arasında Sağlık Turizminde güçlü işbirliği başlıyor

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, İran Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda sağlık yatırımları ve ortak projeler için iş birliği mesajı verdi.


Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Muhammed Hassan Habibullahzadeh ile bir araya geldi. Ziyarette iki ülke arasında sağlık turizmi alanında iş birliği yapılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelini vurgulayarak, güçlü sağlık altyapısı, uzman kadroları ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin, alternatif tıp, termal kaplıcalar, karaciğer nakli, kanser tedavisi ve cerrahi müdahaleler gibi alanlarda uluslararası sağlık turizminde önde gelen bir ülke olduğunu belirtti. Bay, Türkiye’nin tıbbi aromatik bitkiler konusunda da önemli çalışmaları bulunduğunu ifade ederek, İran ile bu alanda iş birliği yapabileceklerini dile getirdi.


Bay, İran’da yetişen bitkisel ürünlerin ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla değerlendirilmesi ve bu ürünlerin Türkiye ile diğer ülkelere ihraç edilmesi konusunda federasyon üyesi şirketlerin girişimlerde bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, İran’dan Türkiye’ye gelecek hastalara güvenli, sağlıklı ve kaliteli hizmetler sunabileceklerini belirtti.


Toplantıda, İran Devleti’nin sağlık politikalarını desteklemek amacıyla sağlık yatırımları, hastane ve kliniklerin kurulması gibi projelerde Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu olarak iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Bay, “Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde en üst seviyelere çıkmıştır. Federasyonumuz, bu gelişmeleri büyük bir memnuniyetle karşılamaktadır.” dedi.


Büyükelçi Muhammed Hassan Habibullahzadeh, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile İran arasındaki tarihi bağlara dikkat çekti. Sağlık turizmi alanında Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirten Habibullahzadeh, iki ülkenin bu alandaki ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Toplantıda, İran Büyükelçiliği diplomatları tarafından İran’ın sağlık sistemi, sağlık yatırımları ve sağlık turizmi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, iki ülke arasında sağlık turizmi alanında iş birliği yapılması için ortak çalışmalar yürütülmesi kararı alındı ve bu konuda fikir alışverişinde bulunuldu.



Ankara-Tahran Arasında Sağlık Turizminde güçlü işbirliği başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Çorum’da düzenlenen "Vefa İftarı"nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükgümüş, teşkilatçılığın fedakarlık ve cesaret gerektirdiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçecek, o güçlü iradeyi, duruşu sahada Allah’ın izniyle hep birlikte oluşturacağız" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Çorum’da partisinin düzenlediği "Vefa İftarı" programına katıldı. Programda konuşan Büyükgümüş, teşkilatların 81 ilde hem geçmişin hafızasını hem de geleceğe taşınacak enerjiyi temsil ettiğini belirtti. Yapılan her çalışmanın sadece siyasi bir faaliyet olmadığını vurgulayan Büyükgümüş, milletle kurulan her temasın aynı zamanda bir gönül bağı anlamı taşıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı veren Büyükgümüş, "Bizim bu ortak çatımızda oluşturmuş olduğumuz sinerjiyle, buradan elde ettiğimiz güçle tüm faaliyetlerimizi geleceğe doğru daha da ileriye taşıyacağız. Bu çalışmalarımızın varlığıyla, ettiğimiz dualarla, buradan elde ettiğimiz kararlılığımızla ve cesaretimizle tüm çalışmalarımızda Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçecek; o güçlü iradeyi, o duruşu sahada Allah’ın izniyle hep birlikte oluşturacağız" diye konuştu. Milletle kurulan her temasın aynı zamanda bir gönül bağı anlamı taşıdığını dile getiren Büyükgümüş, "Dünyanın geldiği bu noktada hem mazlumlara umut olacak, milletimizin esenliğini, geleceğini teminat altına alacak irade Allah’ın izniyle işte bu sofralarda bir araya gelen ak davamızın geçmişten bugüne temsil ettiği duruştadır" ifadesini kullandı. AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatçı ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Partiye ve ülkeye hizmet etmiş, hayatını kaybeden teşkilat mensuplarını rahmetle andıklarını belirten Ahlatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinin süreceğini kaydetti. İl Başkanı Yakup Alar da konuşmasında, Türkiye Yüzyılı vizyonuna dikkat çekti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Alar, ülkeyi daha güçlü yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Antalya Joao Pereira: "İlk yarı ve ikinci yarı tamamen geceyle gündüz gibiydi" Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray yenilgisinin ardından, "İlk yarı ve ikinci yarı tamamen geceyle gündüz gibiydi" dedi. Ziraat Türkiye Kupası A grubu son maçında Corendon Alanyaspor, evinde karşılaştığı Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Devre arası biraz soyunma odasında konuştuk. İlk yarıyı kesinlikle kabul etmediğimi söyledim. Benim sorumluluğum, ama birinci yarı yaptığımız şeyler beni ve ekibimi kesinlikle yansıtmıyor. Çünkü sahada hiç hırs yoktu. İkinci yarı farklı bir görüntü sergiledik gol attık, bir tane daha gol atabilirdik, iki gol de yiyebilirdik. Sonuç olarak sahada bir ruh vardı. Herkes koşuyordu, kötü durumlar olsa bile pes etmiyorlardı. Zaten Galatasaray da son dakikalarda zaman geçirmeye başladı, çünkü bizi hissettiler. Tabii ki ne olursa olsun ilk maçımız kadar iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Ama ikinci yarı ne olursa olsun daha iyiydik. İlk yarı ve ikinci yarı tamamen geceyle gündüz gibiydi" dedi. "Hala gruptan çıkma ihtimalimiz var" "Her maç savaşmanız gerekiyor" diyerek sözlerini sürdüren Pereira, "Bir savaşta olursunuz, bazen öldürürsünüz, bazen ölürsünüz ama mücadele etmeden ölemezsiniz. Ben öleceksem her şeyimi vererek ölmeliyim. Pes etmeyi asla kabul edemem. O yüzden birinci yarı bizim için utanç verici de olsa zor bir gün benim için. İkinci yarı daha iyiydik ama maalesef şimdi diğer sonuçlara diğer gruplarda maçlara bakmamız gerekiyor, kupada devam edeceğimizi görebilmemiz için. Son olarak da unutmayayım grubumuz Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir ve biz vardık. Grupta bugünkü maça lider çıkma ihtimali olarak çıktık aslında ve üçüncü bitirdik. İlk grubu gördüğümde insanlar bize şans vermediler ama son maça lider olma umuduyla çıktık ve hala gruptan çıkma ihtimalimiz var" ifadelerine yer verdi.