EĞİTİM - 08 Ağustos 2020 Cumartesi 12:23

Armatürcülerden mesleki eğitime destek

A
A
A
Armatürcülerden mesleki eğitime destek

Geçtiğimiz yılı 1,5 milyar dolar ihracatla kapatan armatür sektörü, özellikle genç istihdamın artmasına yönelik yaptığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz yılı 1,5 milyar dolar ihracatla kapatan armatür sektörü, özellikle genç istihdamın artmasına yönelik yaptığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Armatür Derneği ile İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, katma değeri yüksek bir istihdam projesinin ilk adımını attı.


Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, “Planladığımız projeler ışığında gerçekleştireceğimiz ortaklık hem öğrencilerimize hem de sektörümüze büyük fayda sağlayacak” dedi.


Turhan, “Üniversite- sanayi iş birliği hem öğrencilerimiz hem de sektörümüz için büyük önem taşıyor. Genç öğrencilerimizin hepsi sektörümüzü daha da ileriye taşıyacak potansiyele sahip. Bizler de sektör olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu toplantı sonrası hedeflerimiz arasında staj, istihdam, kalifiye personel gibi projeler var. Bunların ilk adımını bu toplantıda atmış olduk. Gençler sektörümüzün geleceği. Bizler de gerçekleştireceğimiz projelerde onların yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız genç meslektaş adaylarımızı sektörümüze kazandırmak” dedi.


İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Sinan Kesici de “Üniversite eğitiminde istihdam ve kariyer odaklı yaklaşımımızla meslek yüksekokulumuzda üniversite-sanayi iş birliklerine odaklanmaya devam ediyoruz. Değişen yeni dünya düzeninde yaygınlaşan dijital dönüşüm süreçlerine kolay erişilebilir eğitim ile çevrimiçi içerik üretmeye teknolojik altyapımız sayesinde bütünüyle hazırız. Mesleki eğitimde de varlık ve refahın teknoloji ve bilimden geçtiğini düşünerek öğrencilerimize teorik bilgilerini çeşitli sektörlerde uygulama alanı sunan bir metodoloji uyguluyoruz. 21. yüzyıl iş dünyasının bugünün gençlerinden beklentilerinin yüksek olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda öğrencilerimizin dünyadaki son gelişmelere kolayca entegre olabilecek, kişisel gelişimlerine çeşitli pratiklerle katkıda bulunacak bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlar ve seminerler ile öğrencilerimize farklı sektörlerin temsilcileriyle buluşma imkânı sunarak öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlıyoruz. Kapsamlı uygulamalı eğitim anlayışımızda kuramsal bilginin pratiğe dönüştürülebileceği ortamlar hazırlıyoruz. Geleceğin mesleklerine kolayca adapte olabilmeleri açısından hazırladığımız öğrencilerimiz için yeni normale ve çağın gereklerine uygun bir şekilde müfredatımızı da güncelliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.