ASAYİŞ - 15 Haziran 2024 Cumartesi 13:08

Arnavutköy’de tekmeli yumruklu ters yön kavgası cep telefonu kamerasına yansıdı

A
A
A

Arnavutköy’de, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde iki sürücü ters yöne girme konusu nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmaya sürücülerin yakınlarının da dahil olmasıyla kavgaya dönüşen olayda tekme ve yumruklar havada uçuştu. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, Arnavutköy Merkez Mahallesi’nde geçtiğimiz akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Öztuna Sokak’ta karşı karşıya gelen iki araç sürücüsünün yol verme tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Sürücülerin yakınlarının da dahil olmasıyla büyüyen kavgada tekme ve yumruklar havada uçuştu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kavga eden tarafları güçlükle sakinleştirip ayırırken yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Batuhan Toprak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Ticaret Borsası yönetiminden Kardelen’e ziyaret Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve yönetimi, Kardelen markasıyla iç pazara Cardelion markasıyla dünyaya açılan İlka Şekerleme’nin hijyenik ve belgeli üretimine tam not verdi. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurul Başkanı Özer Matlı ve Meclis Üyeleri, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara Cardelion ve markalarıyla dış piyasaya kestane şekeri üreten İlka Şekerleme’nin Nilüfer Yaylacık’taki modern tesislerini ziyaret etti. Heyeti, İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ağırladı. Ziyarete; Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Aksu, Meclis Üyeleri Hakan Kırmızıay, Mehmet Korkmaz ve Mehmet Edemen, Genel Sekreter Fehmi Yıldız ile Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Cengiz Erdem de katıldı. Bursa TB heyetine üretim süreçlerini anlatan Akgün, 30 yılı aşan üretim tecrübeleriyle Bursa’nın geleneksel lezzeti olan kestane şekerini dünya sofralarına taşıdıklarını belirtti. Üretimin her aşamasında hijyen ve sanitasyon kurallarına titizlikle uyduklarını vurgulayan Akgün, "Sektörümüzde İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip ilk firma biziz. Aynı zamanda TSE tarafından verilen FSSC 22000 belgesini alan ilk kestane şekeri üreticisiyiz. Kalite, bizim için vazgeçilmez bir ilkedir" dedi. Ziyaret sırasında firmanın iç piyasaya Kardelen ve Yaylacık, dış piyasaya ise Cardelion markasıyla ürün sunduğu aktarıldı. İlka Şekerleme, 50’ye yakın ambalaj çeşidiyle 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Mümin Akgün, kestanenin işlenip kestane şekerine dönüşüm sürecinde hijyen ve sanitasyon şartlarının eksiksiz sağlandığını belirtti. Bursa’daki kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Mümin Akgün, kamu kurumlarının ve iş dünyasının yerel bir değer olan kestane şekerine sahip çıkmasını istedi. Akgün, "Kardelen markalı ürünlerimize Bursa’nın tarihi ve turistik simgelerini taşıyan üç ayrı ambalaj geliştirdik. Bu şekilde sadece ürünümüzü değil, şehrimizi de tanıtıyoruz" dedi. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da İlka Şekerleme’nin hem üreticiye hem de ihracat yoluyla ülke ekonomisine sağladığı katkının takdire şayan olduğunu belirterek, firma yöneticilerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Mersin Tarsus Gastronomi Merkezi’ne ’Altın Elma’ ilgisi Tarsus, Altın Elma (Golden Apple) ödülünü almasının ardından yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Tarsus mutfağının tanıtımında önemli rol oynayan gastronomi merkezi de ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından Altın Elma ödülü verilen Tarsus’a ilgi artıyor. Tarsus mutfağının tanıtımında önemli rol oynayan gastronomi merkezi de misafirlerden tam not alıyor. Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın kente kazandırdığı Siptilli Çarşısı’nda bulunan, Tarsus Gastronomi Merkezi geleneksel tatları modern sunumlarla buluşturuyor. Pazartesi günleri hariç her gün hizmet veren mekan, Fındık Lahmacun, Humus, Tarsus Kebab’ı, Yüksük Çorbası ve Dövme Pilavı gibi yöresel tatları, şık sunumlar ve modern servis anlayışıyla bir araya getiriyor. Merkezde Analıkızlı yemeğinden karakuş tatlısına kadar, her damak zevkine hitap eden lezzetler özenle hazırlanıyor. "Yöremizin lezzet mirasını modern sunumlarla buluşturuyoruz" Tarsus mutfağının önemine değinen Başkan Ali Boltaç, ’’Altın Elma ödülünü aldığımız günden bu yana Tarsus Gastronomi Merkezi’nde gösterilen ilgi hepimizi sevindirdi. Tarihi Siptilli Çarşısı’nda, yöremizin binlerce yıllık lezzet mirasını modern sunumlarla buluşturuyoruz. Gastronomi Merkezi, üreticilerimizin emeğini ve mutfağımızın uluslararası tanınırlığının en somut göstergesidir" dedi.
Muğla Doç. Dr. Bedri Kurtuluş, "Akademik Palmiye Nişanı" ile onurlandırıldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bedri Kurtuluş, Fransa Cumhuriyeti tarafından verilen ve dünyanın en köklü sivil liyakat nişanlarından biri olan Ordre des Palmes Académiques (Akademik Palmiye Nişanı) ile "Chevalier" (Şövalye) derecesinde onurlandırıldı. Doç. Dr. Kurtuluş; hidrojeoloji, su kaynakları yönetimi, yapay zekâ uygulamaları ve uzaktan algılama gibi alanlardaki uluslararası akademik başarılarının yanı sıra, Fransa ile Türkiye arasında uzun yıllardır yürüttüğü bilimsel iş birlikleri ve burs programları sayesinde bu yüksek onura layık görüldü. Ayrıca Doç. Dr. Kurtuluş, 2012 yılından bu yana Sıtkı Koçman Vakfı ile Fransa Hükûmeti arasında yürütülen ortak yüksek lisans ve doktora burs programının kurucusu ve seçici kurul başkanı olarak da sayısız gencin yurtdışında akademik gelişimine öncülük etti. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu değerli başarının, sadece bireysel değil; aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Jeoloji Mühendisliği Bölümünün bilimsel birikimi ve kurumsal desteğiyle mümkün olan bir gelişme olduğuna değinildi. Yapılan açıklamada, "Bölümümüzün vizyonu, uluslararası iş birlikleri ve araştırma odaklı akademik üretimi, bu tür küresel başarıların temelini oluşturmaktadır. Bedri Hocamızın başarısı, bölümümüzün ve üniversitemizin uluslararası görünürlüğüne ve saygınlığına doğrudan katkı sunmaktadır" denildi. Akademik Palmiye Nişanı Nedir? Bu prestijli nişan, 1808 yılında Napoléon Bonaparte tarafından kurulmuş ve yalnızca bilimsel mükemmeliyet ile değil, aynı zamanda Fransa’nın akademik ve kültürel değerlerini uluslararası düzeyde yaygınlaştıran seçkin kişilere verilmektedir.
Bursa Tarım arazilerinizi koruyun, hisseli satışlara dikkat Bursa Mudanya İlçe Kaymakamlığı tarım arazilerini parselleyip, zeytinlerin kesilerek arazi haline dönüştürüp küçük parseller halinde noter satışı ile hobi bahçesi yapmak isteyenlere kanun dışı satış yapıldığını tespit ederek, insanların mağdur durumda olduklarını ve geri dönülmeyen, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmaması için uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Son dönemde tarım arazilerinin hisseli satış yoluyla küçük parçalara bölündüğü, bu yöntemle vatandaşlarımıza yanlış bilgilendirme yapılarak noter kanalıyla satışlar olduğu tespit edilmektedir. Bu tür uygulamalar, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına yol açmakta, hem hukuki hem de tarımsal açıdan büyük sorunlar doğurmaktadır. Vatandaşlarımızın, tarım arazisi alımı veya kullanımı konusunda mutlaka kaymakamlık, belediye ve bağlı oldukları ilçe tarım müdürlüklerinden bilgi ve izin almaları gerekmektedir. Kooperatif veya hisseli satış gibi görünen bazı uygulamalar gerçekte tarım arazilerinin amacı dışında kullanımına zemin hazırlamakta ve ileride geri dönüşü zor mağduriyetlere sebep olabilmektedir. Tarımın geleceğini korumak ve arazi bütünlüğünü sağlamak adına, tarım arazilerinin bölünmesi ve amacı dışında kullanılması yasalarla da sınırlandırılmıştır. Bu sebeple vatandaşlarımızın, resmi makamların onayı olmadan noter kanalıyla yapılan satışlara ve vaatlere itibar etmemeleri büyük önem taşımaktadır. Tarım arazilerinin gerçek sahipleri olan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin haklarını korumak için herkesi dikkatli olmaya ve şüpheli durumları ilgili mercilere bildirmeye davet ediyoruz" dendi. Tarım hepimizin geleceğidir. Gelin, toprağımıza sahip çıkalım uyarısında bulunuldu.