TEKNOLOJİ - 25 Temmuz 2025 Cuma 10:14

Askerin meskun mahalde gören gözü: LEVENT

A
A
A

Milli Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezi tarafından geliştirilen LEVENT köşe atış aparatı IDEF 2025’te ilgi gördü.

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) Milli Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezi tarafından geliştirilen LEVENT köşe atış aparatı tanıtıldı. LEVENT, Türk askerinin meskun mahallerde engelin ya da köşe duvarının arkasından hedefi görmesini sağlıyor. 822 milimetre uzunluk, 73 milimetre genişlik ve 188 milimetre yüksekliği bulunan LEVENT, SAR 9 ve HK USP 9 milimetre silahların kabzalarına uygun olarak meskun mahallerde kullanılabiliyor.

Askerin meskun mahalde gören gözü: LEVENT

Milli Savunma Bakanlığı AR-GE Merkezi Amiri Nilüfer Kuzulu, yaptığı açıklamada, aparatta kamera olduğunu ve 120 derece dönerek karşıdaki unsurun görülebildiğini belirtti. LEVENT’in en önemli özelliğinin meskun mahalde personelin herhangi bir şekilde problem yaşamadan hedeflere ulaşabilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Kuzulu, "Ürünümüz köşe olan yerlerde, yani meskun mahalde askerlerimizin güvenli şekilde blokları geçmeden arka tarafı görerek atış yapabileceği bir aparattır. Ürünümüzün kendisine ait bir kamerası var. Ön tarafta namlunun hemen altında olan bu kamera, namluyla beraber 120 derece civarında dönerek karşıdaki olan herhangi bir unsuru görebilir. Bu unsuru gördükten sonra burada alt tarafında olan tetiğe bastığımızda buraya koyduğumuz tabancanın tetiğini çekerek ateşlemesini sağlar. Aynı zamanda ürünümüzün bir ’lazer pointer’i bir de karanlık alanlarda göstermesi için bir de fenerimiz mevcut. Bu bunun en önemli özelliği meskun mahallelerde personelin herhangi bir şekilde problem yaşamadan hedeflere ulaşabilmesini sağlamak" dedi.

Askerin meskun mahalde gören gözü: LEVENT

Kuzulu, tasarımı tamamlanmış, kalifikasyonu, sertifikasyonu yapılmış bir ürün olduğunu ve halihazırda seri üretiminin devam ettiğini kaydetti.

Ersin Turan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri’de birlik ve istişare mesajı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve yargı temsilcilerinden oluşan konuklarını makamında kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent yaşamına değer katan kurum ve temsilcileri makamında ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel İkinci Başkanı Yeşim Akpınar ve AKİB Yönetim Kurulu üyelerini belediyede misafir etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmasında iş dünyasıyla kurulan iş birliklerinin önemine dikkat çekerek konuklarına teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç ayrıca, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ı da makamında kabul etti. Nazik ziyaretlerinden dolayı Başsavcı Öztoprak’a teşekkür eden Büyükkılıç, yargı camiasına çalışmalarında kolaylıklar diledi. Öte yandan Tomarza Pusatlı Mahallesi Muhtarı Halil Tanırgan ve beraberindeki heyet ile Hobi Bahçeleri Dernek Başkanı Serdar Toker ve dernek yönetimi de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmelerde yerel yönetim, mahalleler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemi vurgulandı. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kayseri’yi hep birlikte, ortak akıl ve istişare kültürüyle yönetmeye devam ediyoruz. Şehrimize katkı sunan tüm kurum ve temsilcilerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul Çocuklar istedi, Başkan Vekili Karadeniz yeni parkın talimatını verdi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, çocukların isteği üzerine Karadeniz Mahallesi’ne modern park kazandırılması için talimat verdi. 1220 Sokak’ta yapılacak parkta; basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun alanı, seyir amfisi, piknik alanları ile geniş yeşil alanlar yer alacak. Karadeniz Mahallesi ziyareti sırasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz’in sohbet ettiği çocuklar, oyun oynadıkları alana bir park ve futbol sahası yapılmasını istemişti. Bunun üzerine 1220 Sokak’taki atıl alanda ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Vekili Karadeniz, buraya çok fonksiyonlu bir park kazandırılması için çalışma başlattı. 1220 Sokak Parkı tamamlandığında mahalle sakinleri, içerisinde basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun alanı, seyir amfisi ile piknik alanları bulunan modern bir parka kavuşacak. Gerçekleştirilecek olan peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ile yeşil bir görünüme sahip olacak parkın caddeye bakan tarafına da gürültü engelleyici ses bariyeri yapılacak. "Bu alanı, çok güzel bir şekilde Karadeniz Mahallesi’nin hizmetine sunmuş olacağız" Mahalleye kazandırılacak olan yeni park ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Karadeniz, "Burası hemen TEM’in kenarında bulunan atıl bir alan. Biz bu atıl alanı güzel bir parka çevireceğiz. Yürüyüş parkuru ve ağaçlandırma çalışması da yapacağız. Işıklandırmayla ve güvenlik kamerasıyla burada güvenliği artırmış olacağız. Çocuklarımızın istediği halı sahayı da yaptığımız zaman bu alanı, çok güzel bir şekilde Karadeniz Mahallesi’nin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.
Denizli Fidanlar çınarlarla buluşuyor, nesiller arası gönül köprüsü kuruluyor Denizli’nin Çal ilçesinde "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi kapsamında öğrenciler ile asırlık çınarlar aynı çatı altında bir araya geldi, nesiller arasında gönül bağı güçlendi. 2025 Aile Yılı kapsamında Denizli’nin Çal ilçesinde hayata geçirilen "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi, gençlerle büyükleri aynı yürekte buluşturdu. Çal Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen proje, kuşaklar arasında unutulmaya yüz tutan bağları yeniden canlandırdı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Proje Koordinatörü Tuğçe Ertürk eşliğinde Çal Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçenin kıymetli çınarlarından Zühra Dağlar’ı evinde ziyaret etti. Gençlerle büyüklerin aynı sofrada buluştuğu ziyarette; hatıralar paylaşıldı, geçmişten geleceğe uzanan hikâyeler dinlendi. Samimi sohbetlerin yaşandığı buluşma, duygu dolu anlara sahne oldu. Hayat tecrübeleriyle öğrencilere ilham veren Zühra Dağlar’ın anlattıkları, gençlerin hafızasında iz bırakırken; ziyaret boyunca hem yüzler güldü hem de nesiller arası gönül bağı daha da güçlendi. Geçmişin birikimiyle geleceğin umudunu bir araya getiren "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi, toplumsal dayanışmanın ve aile değerlerinin yaşatılmasına örnek bir çalışma olarak gönüllere dokunuyor.