SPOR - 01 Mart 2026 Pazar 17:49

Bakan Bak: "Katar’da olmak istiyoruz"

A
A
A
Bakan Bak: "Katar’da olmak istiyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın yarın Sırbistan ile oynayacağı maça herkesi davet ederek, "Zor bir maç olacak. Başarılar diliyorum, inşallah yolumuz açık olsun. Katar’da olmak istiyoruz. Çocuklarımıza inanıyoruz" dedi.


A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu 4. maçında yarın evinde Sırbistan ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde yapılan son antrenmanı takip ederek, millilere destek verdi. Bakan Bak, idmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Grubun 3. maçında Sırbistan’da alınan galibiyeti hatırlatarak sözlerine başlayan Bakan Bak, "Sırbistan, dünya basketbolunda önemli bir ikon. Milli takımımızın ilk maçı Sırbistan’da kazanması hem bizi hem milletimizi sevindirdi. 12 Dev Adam’ın 2025 yılında oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki çıkışı, final oynaması, oradaki grup maçında da Sırbistan’ı yenmesi, önemli galibiyetler takımımız açısından da bir öz güvenin artışı. Milletimiz basketbolun çıkışını gerçekten takdirle karşılıyor. Yapılan tesisler, Cumhurbaşkanımızın spora desteği, basketbola olan sevgisi, basketbolla ilgili görüşleri ve vizyonu hem bizlere modern tesisleri ülkemize kazandırmamıza vesile oldu hem de gelenin keyif aldığı bir ambiyansın ortaya çıkmasını sağladı. Milli takımımız, hocamızın liderliğinde, federasyon başkanımız ve yönetim kurulunun çabaları, bizim de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak desteklerimizle güzel bir çıkış yakaladı. Türk basketbolu için bir merkez oluşturdu" diye konuştu.



"Katar’da olmak istiyoruz"


2027 yılında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na değinen Bakan Bak, "Milli takımımız, Katar’da yapılacak olan 2027 FIBA Basketbol Dünya Kupası’na katılmayı hedefliyor. Bu yönde de favorilerden bir tanesi, oyuncularımızın performansları bizleri çok memnun ediyor. Her şeyden ötesi milletimiz, basketbolcularımızı izlerken büyük keyif alıyor. Bizler de onları destekliyoruz. Bu heyecanı yaşamak istiyoruz. Herkesi yarın akşamki maça bekliyoruz. Zor bir maç olacak. Başarılar diliyorum, inşallah yolumuz açık olsun. Katar’da olmak istiyoruz. Çocuklarımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Çiftçi, Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti. İçişleri Bakanlığı’nda Bakan Mustafa Çiftçi başkanlığında Sınır Güvenliği Toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin yapılan paylaşımda, "Toplantıda bölgemizde yaşanan ve küresel ölçekte etkileri hissedilen gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu çerçevede hudut güvenliğimizin en üst seviyede muhafazası, düzensiz göç hareketliliğine karşı alınacak ilave tedbirler, kriz durumlarında uygulanacak senaryolar ve acil eylem planları ile ilgili kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahadaki kapasitenin artırılması başlıkları detaylı olarak değerlendirildi. Bakan Çiftçi, Türkiye’nin sınır güvenliği, kamu düzeni ve göç yönetimi konularında tavizsiz bir duruş sergilediğini vurgulayarak, gelişmelerin anbean takip edildiğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde görevini sürdürdüğünü ifade etti" denildi. Paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı olarak kamu düzeninin korunması ve sınır güvenliği konusunda tüm birimlerimizle yüksek kapasite ve koordinasyon içinde kararlı bir biçimde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Toplantıya Van Valisi Ozan Balcı, Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan ve Ağrı Valisi Önder Bozkurt video konferans sistemi ile katıldı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.
İstanbul Cedi Osman: "Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Cedi Osman, Sırbistan ile oynayacakları mücadelenin ilk maça göre daha zor olacağına değinerek, "Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu 4. maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı yarın saat 21.00’de Sırbistan ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, son antrenmanını Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde yaparken, takım kaptanı Cedi Osman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sırbistan maçını kazanmaları halinde büyük bir avantaj yakalayacaklarına değinen Cedi Osman, "Güzel bir galibiyet oldu. İyi oynamıştık. Yarınki maç daha önemli hale geldi. İlk maça göre daha zor olacak. Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Sırbistan’da ilk maçta oynamayan 1-2 oyuncu, yarınki karşılaşmada görev alabilecek. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. "Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız" İlk maçı kazandıkları için avantajlı olduklarını söyleyen Cedi Osman, "İlk galibiyeti daha anlamlı hale getirmemiz için yarın da kazanmalıyız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşınıyor. Bu yüzden Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşındığı için 2 galibiyet alabilirsek Sırbistan karşısında çok büyük avantaja sahip olacağız. Tanıdığımız bir takım, tanıdığımız bir koça karşı oynuyoruz. Her ne kadar bildiğimiz Sırbistan olmasa da tecrübeli oyuncuları var, genç oyuncuları var. İyi takımları var. Bu sabah ve akşam olmak üzere toplantılarımızı yaptık. Yarınki maça hazır olacağız" ifadelerini kullandı.