EĞİTİM - 26 Haziran 2025 Perşembe 22:40

Bakan Memişoğlu: "Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, sağlık bilgisi ve teknolojisi üretmek, bu konularda da dünyada lider olmak durumundadır"

A
A
A
Bakan Memişoğlu: "Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, sağlık bilgisi ve teknolojisi üretmek, bu konularda da dünyada lider olmak durumundadır"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi’nde 2024-2025 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, sağlık bilgisi üretmek, sağlık teknolojisi üretmek ve aynı zamanda bu konularda dünyada lider olmak durumundadır" dedi.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi’nde 2024-2025 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri iştirak etti. Törene 6 Şubat 2023 Depremi’nde hayatını kaybeden ve hayatta olsaydı bugün mezun olacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczalık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Ali Caner’in anne ve babası Tamer Caner ile Hatice Caner de katıldı.



"Bir insana iyilik yaptığınız zaman elde edeceğiniz mutluluğun karşılığı hiçbir zaman olamaz"


Törende konuşan ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Memişoğlu, "Bir hoca, bir yönetici olarak size tavsiyem, mesleğinizi yaparken insanları sevip empati kurun ve zevk alın. İnsanlara iyilik yaparken mutlu olun. Bir insana iyilik yaptığınız zaman elde edeceğiniz mutluluğun karşılığı hiçbir zaman olamaz. Bunu eğer hissederseniz gerçekten sağlık hizmetlerinin ve mesleklerinin zevkini ve hazzını yaşarsınız ve hayatınız boyunca da mutlu olursunuz. Bizler bir yere kadar sağlığı getirdik, bugün özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve liderliği ile son 23 senede, büyük bir sağlık gelişimi oluşturduk. Gecesini gündüzüne katan, bu sağlık sistemini, sağlık hizmetinin çok daha iyi olması için çok büyük çabalar gösteren birçok kahraman var isimsiz. Emin olun, bu kadar iyi sağlık çalışanının, bu kadar iyi sağlık ekibinin olduğu ülkede, sisteminizi iyi kurduğunuz zaman dünyaya örnek olan sağlık hizmeti sunarsınız. Bugün ulaşılabilirlik ve ücretsiz her evde olabilen, her türlü ameliyatı ve teknolojisini insanlara hizmet olarak sunabilen hatta sadece kendi ülkesi değil, çevresindeki ülkelerin, kardeş ülkelerin hatta çok gelişmiş diye düşündüğümüz birçok ülkeye sağlık hizmetini sunabilen onlara destek verebilen bir ülke halindeyiz" dedi.



"Bizlerin yaşlarına geldiğinizde bu ülkenin çok daha iyi sağlık hizmeti vermesi lazım"


Mezun olan öğrencilere seslenen Bakan Memişoğlu, "Bizim tecrübelerimizle, bilgilerimizle sizler bizden daha iyi olmanız lazım. Bizlerin yaşlarına geldiğinizde bu ülkenin çok daha iyi sağlık hizmeti vermesi lazım. Onun için sizler bizden daha iyi olacaksınız ki bu ülke bir yere gitsin. Onun için biz sizi daha iyi yetiştireceğiz sizler bizden daha iyi olacaksınız. Ben özellikle sizlere bir tembihte bulunmak istiyorum. Bazen üzülürsünüz, bazen küsersiniz, bazen inancınızı kaybedersiniz. Şunu hiç unutmayın arkadaşlar, eğer doğru iş yapıyorsanız, iyi iş yapıyorsanız ve bunla ilgili bilginiz varsa hiçbir şeyden korkmayın. Doğrusunu yapın ve insanlara yardım edin. Çünkü sizler sağlıkçısınız, bugün 1 buçuk milyon insanımız Türkiye’de gece gündüz bu hizmeti sunuyor ve insanları mutlu ediyor. Ancak Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, sağlık bilgisi üretmek, sağlık teknolojisi üretmek ve aynı zamanda bu konularda dünyada lider olmak durumundadır. Bizler bu konuda çaba harcıyoruz ama bunu başaracak ve bunu dünyaya ispat edecek olan sizlerle birlikte mezun olan arkadaşlarımızdır" ifadelerini kullandı.



"Hep birlikte, çok fazla çalışacağız, çok daha fazla üreteceğiz, güçlü ve birlikte hareket edeceğiz"


Birlikte çalışarak birlikte hareket etmenin altını çizen Bakan Memişoğlu, "Bugün baktığınız zaman, kardeşi kardeşe kırdırabilen ve onunla bir emperyal düzenle gelir elde eden veya kazanç elde eden maalesef bir düzen var. İşte "beşten büyüktür" kelimesi, bu düzenin değişim iddiasıdır. Eğer bu iddiayı söyleyen bir lideriniz, söyleyen bir gücünüz varsa, o zaman oturacağız hep birlikte, çok fazla çalışacağız, çok daha fazla üreteceğiz, güçlü ve birlikte hareket edeceğiz. Bazen birbirimizin ayrıştırıcı tarafını ön plana çıkaranlar olabilir, bazen birbirimizi çatıştırmaya çalışanlar olabilir. Ama şunu unutmayın: Biz hep iyilik medeniyeti olduk, hep dünyaya barış getirdik. Ve bu medeniyet artık kendi ayakları üzerinde yeniden kalkıp, birlikte hareket edip, dünyada bu maalesef vahşi ve insaniyetten uzak hakimiyeti ortadan kaldırması gerekir. Onun için hep beraber daha çok çalışmamız gerekir" diye konuştu.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise, "Bugün tarihe bir not düştüklerini, yalnızca bir mezuniyet töreni yapmadıklarını belirterek, mesleğe adanmışlığa şahitlik edilen bir günün yaşandığını söyledi. Prof. Dr. Aydın, "Bu yıl itibarıyla üniversitemizden 8 bine yakın mezun veriyoruz. Bunların içerisinde Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 271 kahraman evladımızı mezun ediyoruz. Ordumuzun nam hesabına yetiştirdiğimiz yiğitlerin de geleceği ve bu ülkeye olan görevleri aydınlık içinde olsun. Onlar sadece bir diplomayla değil, aynı zamanda bir yemine, sancağa ve bir millete hizmet etme ideali ile mezun oluyorlar" diye konuştu.


6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden ve hayatta olsaydı bugün mezun olacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczalık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Ali Caner’in babası Tamer Caner, "Bugün mezun olacaktı, ama mezun olamadı. Arkadaşları mezun oldu. Onlar adına seviniyoruz, kalbimiz buruk. Kolay bir şey değil, Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Gerçekten çok zor" dedi.


Tören, öğrencilerin kep atması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken, Sağlık Bakanı Memişoğlu, mezun olan öğrencilerle birlikte horon oynadı.



Bakan Memişoğlu: "Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmakla değil, sağlık bilgisi ve teknolojisi üretmek, bu konularda da dünyada lider olmak durumundadır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.
Ankara Bakan Kurum, tamamlanan asrın inşa seferberliğini Hatay’da anlattı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tamamlanan asrın inşa seferberliğini Hatay’da anlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 27 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek 455 bininci afet konutunun teslim töreni öncesi Hatay’da canlı yayına katıldı. Bakan Kurum, 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi kapsamında da deprem bölgesine özel kontenjan ayrılacağını belirterek, "29 Aralık’ta ilk kuramızı Adıyaman’daki konutlar için çekeceğiz. İlk teslimatlarımızı da Mart 2027’de dedik ama 2026 yılı içerisinde teslim edeceğimiz konutlar var" dedi. "Hatay’ın ışıkları bir daha sönmemek üzere yanacak" Hatay’ın yine önemli sembollerinden olan Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi ve ‘dünyada ilk aydınlatılmış cadde’ olan Kurtuluş Caddesi ile ilgili de konuşan Bakan Kurum, "Habib-i Neccar Camisi’nin restorasyonunu, Konya Büyükşehir Belediye’miz yaptı ve inşallah cumartesi günü ibadete açacağız. Artık ezan sesleri bir daha dinmemek üzere Hatay’ımızda, Habib-i Neccar Camisi’nde yankılanacak. Yine Kurtuluş Caddesi’nin aydınlatma törenini, Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Yeniden Hatay aydınlanacak. Yeniden Hatay’ın o ışıkları bir daha sönmemek üzere yanacak" dedi. "Hatay’da 153 bin 755 konutumuzu cumartesi itibarıyla kurasını çekeceğiz" Bakan Kurum, tamamlanan asrın inşa seferberliğine ilişkin cumartesi günü ulaşılacak sayıları açıkladı. Kurum, şöyle konuştu: "Hatay’da 153 bin 755 konutumuzu cumartesi itibarıyla kurasını çekeceğiz ve vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız. Malatya’da yaklaşık 80 bin konutun teslimi ve kurası gerçekleşecek. Kahramanmaraş’ımızda 74 bin bağımsız bölümün kurasını çekiyor olacağız. Adıyaman’ımız depremde enkazın altında kaldığı düşüncesinden bugün modern bir şehir haline geldi. Adıyaman’ımızda 43 bin bağımsız bölümü, Gaziantep’te 31 bin konutu teslim ediyor olacağız. Diyarbakır’ımızda 17 bin, Elazığ’da 15 bin, Şanlıurfa’da 13 bin 400, Osmaniye’de 12 bin 500, Adana’da 12 bin, Kilis’te 2 bin 500, Tunceli’de 298, Kayseri’de 288, Sivas’ta 164 ve Bingöl’de 89 olmak üzere 455 bin konutu inşallah depremzede kardeşlerimize cumartesi günü buluşturmuş olacağız." "İlk Adıyaman’daki konutlar için kura çekeceğiz" Bakan Kurum, 500 bin sosyal konut projesi kapsamında ilk kuraların 29 Aralık’ta Adıyaman’da çekileceğini açıklayarak, "İlk Adıyaman’daki konutlar için kura çekeceğiz. Yani deprem bölgesinden başlayacağız ve mart ayının içine kadar da kuralarımız devam edecek. İlk teslimatlarımızı da Mart 2027 dedik ama 2026 yılı içerisinde teslim edeceğimiz konutlar var. 2026’da konutlarımızı teslim ediyor olacağız. Bu kapsamda Hatay’a 33 bin 289 sosyal konut yapılacak. 6 bin 800’ü Antakya ve Defne’de olacak. Yine Hassa’da, İskenderun’da, Reyhanlı’da, Kırıkhan’da sosyal konutlarımız şu an itibariyle yapılıyor, başladı. Onun da müjdesini milletimize verelim. Yine deprem bölgesindeki diğer illerimize kontenjanlarımızı ayırdık ve oradaki talep doğrultusunda bu projelerimizi gerçekleştiriyor olacağız" diye konuştu.