POLİTİKA - 02 Ekim 2022 Pazar 11:43

Başkan Kabaktepe: “Amacımız üye sayımızı en az 2 katına çıkarmak”

A
A
A
Başkan Kabaktepe: “Amacımız üye sayımızı en az 2 katına çıkarmak”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, YouTube üzerinden canlı yayınlanan “Çevrimiçi İstanbul” programında "Türkiye’nin En Büyük Ailesi Seninle Güzel" konseptiyle, üye sayısı 2 milyonu aşan İstanbul’da Artı-1 Üye kampanyası başlattı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, YouTube üzerinden canlı yayınlanan “Çevrimiçi İstanbul” programında "Türkiye’nin En Büyük Ailesi Seninle Güzel" konseptiyle, üye sayısı 2 milyonu aşan İstanbul’da Artı-1 Üye kampanyası başlattı. 2023 seçimlerinde İstanbul’da rekor oy hedeflediklerini belirten Kabaktepe, "İstanbul Teşkilatı olarak önümüzdeki süreçte en önemli vazifemiz bütün gücümüzü, enerjimizi ortaya koyarak, üye sayımızı en az iki katına çıkarmaktır" dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara “Artı-1 Üye” talimatı üzerine, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe çalışmalara start verdi. İl Başkanlığının resmi YouTube kanalından ’Çevrimiçi İstanbul’ canlı yayın programı gerçekleştiren Kabaktepe, "Türkiye’nin En Büyük Ailesi Seninle Güzel" konseptiyle, üye sayısı 2 milyonu aşan İstanbul’da, tüm teşkilat mensuplarına Artı-1 Üye çağrısında bulundu.



"Tüm gücümüzle çalışacağız"


İstanbul’da 2 milyonu aşkın üyesi olduklarını vurgulayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün teşkilat mensuplarımıza ’Artı 1’ üye talimatı vermiştir. Bütün dünyada AK Partimize üye olan kardeşlerimizin en az 1 üye yapmasını uygun görmüşler, bu hususta emir salık vermişlerdir. Bu noktadan sonra bizlere düşen sadece bu emri yerine getirmek değil, bu emirden hareketle maksimum sayıda üye yapmaktır. Bütün gücümüzü, bütün enerjimizi ortaya koyarak, üye sayımızı en kısa sürede, var olanın en az iki katına çıkarmak için gayret göstermektir" dedi.



“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven tam”


“Yüz Yüze 100 Gün” kampanyası çerçevesinde 12 haftadır İstanbul’u mahalle mahalle, sokak sokak arşınladıklarını belirten Kabaktepe, "Hemen hemen her gün birçok noktada İstanbullularla buluşan bir kardeşiniz olarak şunu ifade etmek istiyorum ki; sokak Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor. Sokak, küresel buhranın yaşandığı bir dönemde tek umudun Cumhurbaşkanımızın liderliği olduğunu çok iyi biliyor. AK Parti’li olsun, olmasın her bir vatandaşımız, ülkemizin ve milletimizin, güçlü duruşunun yegâne imkanının Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden olduğunu ifade ediyor ve bunu destekliyor. Bu yüzden, sahada çektiğim fotoğraf, sokaktan aldığım güç ve İstanbulluların, liderimiz adına oluşturduğu sinerji ile diyorum ki, artık 2023 zaferini değil, zaferi taçlandıracağımız rekoru konuşmamız gerekiyor. Evet, zaferi taçlandırmanın yolu kazanmak değil, mümkün olan en büyük fark ile kazanmaktır. Bugün itibari ile tüm çabamız, gayretimiz, seçimleri büyük bir rekor kırarak kazanmak, bugüne kadarki en büyük farkı oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.


Ayrıca Kabaktepe, konuşmalarının son bölümünde sandık güvenliği ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Milletin kullandığı her bir oyun adresini bulması için sandık güvenliğine ehemmiyet verdiklerini belirten Kabaktepe, Olimpiyat Stadı’nda "Sandık Erdoğan Diyor" programı yapacaklarını açıkladı. Tüm sandık görevlileri ve 100 bini aşkın teşkilat mensubuyla önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi planlanan programa şimdiden herkesi davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdeniz Belediyesinden 0-6 yaş çocuklara ücretsiz gelişim taraması Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, erken çocukluk döneminde gelişimsel risklerin tespit edilmesine yönelik önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Belediye tarafından 0-6 yaş arası çocuklara yönelik olarak uzman psikolog eşliğinde ’Denver II Gelişimsel Tarama Testi’ ücretsiz olarak uygulanmaya başlandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sanat Evlerinde gerçekleştirilen uygulama, kreş grubu çocuklara yönelik olarak yapılıyor. Uzman Psikolog Günay Duygu Ateş tarafından klinik gözlem eşliğinde uygulanan testlerde, çocukların yaş dönemlerine uygun gelişim gösterip göstermediği değerlendirilirken, olası risk faktörleri de belirleniyor. Değerlendirme sonrasında ailelere gelişimsel danışmanlık hizmeti sunulurken, riskli durum tespit edilmesi halinde çocuklar ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Uzman Psikolog Günay Duygu Ateş, 0-6 yaş döneminde yaşanan gelişimsel gerilik ve gecikmelerin çoğu zaman çocuk okula başlamadan fark edilemediğine dikkat çekerek, erken tanının önemini vurguladı. Ateş, "Uyum bozuklukları ilerleyen dönemlerde daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Erken dönemde saptanamayan gelişimsel gecikmeler, çocukların uyum ve öğrenme süreçlerini olumsuz etkiliyor. Denver II bir zeka testi değildir; çocuğun gelişiminin yaşına uygun olup olmadığını değerlendiren bilimsel bir tarama testidir" dedi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50’den fazla ülkede uygulanan ’Denver II Gelişimsel Tarama Testi’nin özellikle 0-3 yaş döneminde sık olmakla birlikte 0-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimsel takibinde büyük önem taşıdığı belirtildi. Uzmanlar, erken dönemde yapılan değerlendirme ve danışmanlığın, ilerleyen yıllarda yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesinde kritik rol oynadığını ifade ediyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan uzman psikolog sayesinde, Akdenizli aileler bu hizmetten ücretsiz ve kolay bir şekilde faydalanabiliyor. Uygulamadan yararlanmak isteyen ailelerin, mahallelerde bulunan Kültür ve Sanat Evlerine başvuruda bulunabileceği ya da belediyenin ’0552 768 88 88’ numaralı Çağrı Merkezi WhatsApp hattı üzerinden bilgi alabileceği bildirildi.
Kocaeli Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor Gebze’de özel bireylerin fiziksel, sosyal ve bireysel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun çalışma yürütüyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği merkezde duvar örme, karo mozaik kaplama, çatı ve elektrik desant imalatları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında kaba alçı ve kaba çimento, dış cephe sıva ve taş yünü, mekanik montaj cephe tuğla kaplaması, prekast kat silmesi montajları, doğrama ve cam montajları, alçıpan asma tavan imalatları, yangın kapıları montajı, bodrum kat tavan ve duvar boyaları, havuz ve kazan dairesi imalatları, havalandırma yangın ve sıhhi tesisat ve diğer birçok çalışmanın yapımına devam ediliyor. Özel bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerinden faydalanabilecekleri Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Buna göre merkezde engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 5 otizm grup eğitim odası, 7 otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu, 2 gündüz bakım odası, 3 erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 uyku odası özel bireylere hizmet verecek. Ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi, 5 derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.