GÜNDEM - 21 Nisan 2024 Pazar 14:53

Beşiktaş’ta Boğaz manzaralı sosyal tesis hizmete açıldı

A
A
A
Beşiktaş’ta Boğaz manzaralı sosyal tesis hizmete açıldı

Beşiktaş Belediyesi semt sakinlerine ve İstanbullulara Beltaş Kafe’yi hizmete açtı. Tesiste eşsiz Boğaz manzarasının keyfini sürecek olan ziyaretçiler çok uygun fiyatlarla hizmet alabilecek, ayrıca ilçe sakinleri belediyeden aldıkları Semt Kart’la birçok avantajdan da faydalanabilecek.


Beşiktaş Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki Beltaş Kafe semt sakinlerine ve İstanbullulara kapılarını açtı. Tesiste eşsiz Boğaz manzarasının keyfini sürecek olan ziyaretçiler çok uygun fiyatlarla hizmet alabilecek ayrıca ilçe sakinleri belediyeden aldıkları Semt Kart’la birçok avantajdan da faydalanabilecek.


Sosyal tesis hakkında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Beşiktaş’ın çarşıya yakın 6 mahallesinin bizden isteği şuydu; ‘Biz eski Beşiktaşlıyız, denizle buluşamıyoruz çünkü oradaki kafelerde bir çay 40-50 TL gibi fahiş fiyatlara satılmakta’ diyorlardı. Biz de bu talepler karşısında, Beşiktaş Meydanı’nda denize sıfır bir noktada yaklaşık 1,1 dönümlük bir alan üzerine bir Beltaş Sosyal Tesisini inşa ettik. Vatandaşlar burada çok ucuza çay içip, imkanlardan faydalanabiliyor. Aynı alanda öğrencilere de orada bir kitap kafe yaptık. Orada ders çalışıyorlar. Beltaş Kitap Kafe’de söyleşiler, paneller, imza günleri gerçekleştiriliyor. Aynı şekilde hizmete açtığımız Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki Beltaş Kafemiz de tüm komşularımıza ve İstanbullulara oldukça ekonomik fiyatlara kaliteli hizmetler sunacak. Ayrıca Semt Kart’lı komşularımız sosyal tesislerimizden yüzde 40-50 indirimli bir şekilde faydalanabiliyor. Ekonomik anlamda bir dar boğazdan geçtiğimiz bugünlerde komşularımızı ve İstanbulluları, bir nebze de olsa rahatlatmak, Boğazın eşsiz manzarasının tadını çıkartmak amacıyla açtığımız bu sosyal tesislerde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.



“Sosyalleşmek için önemli bir imkan”


Sosyal tesisin paha biçilmez bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çeken Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki Beltaş Kafe ziyaretçilerinden Sedat Davutoğlu, “İnsanlara gerçekten temiz, kaliteli ve erişilebilir ücrete hizmet sağlanıyor burada. Fiyatlar çok avantajlı. İnsanların sosyalleşmesi için önemli bir imkan. Bu tip kamu hizmeti veren yerler insanlara nefes alma şansı sağlıyor. Beşiktaş Belediyesi’ne, Başkan Rıza Akpolat’a ve burada emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.



“Emeklilerin nefes aldığı yer”


Emekli olduğunu belirten bir diğer ziyaretçi Adnan Özdoğru ise, “Dışarıda fiyatlar anormal derecede yüksek, buralar çok müsait. Hem sosyalleşme açısından hem de burada emeklilerin nefes almaları için böyle bir hizmetin yapılmasından dolayı gururlu ve mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Beşiktaş’ta Boğaz manzaralı sosyal tesis hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.