ASAYİŞ - 03 Mart 2026 Salı 07:50

Beşiktaş’ta servis minibüsüyle İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

A
A
A
Beşiktaş’ta servis minibüsüyle İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Beşiktaş’ta sola dönerek Çırağan Sarayı’na girmek isteyen servisi minibüsü ile İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı. İki aracın şoförü de yaralanırken cadde trafiğe tamamen kapatıldı.


Kaza 06.30 sıralarında Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 LEJ 531 plakalı servis minibüsü Çırağan Sarayı’na girmek için sola döndüğü esnada seyir halinde olan 34 HD 2363 plakalı İETT otobüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle içlerinde yolcu olmayan İki aracın da şoförü yaralandı. Otobüs şoförü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken servis şoförü minibüsün içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi tamamen araç trafiğine kapatırken itfaiye ekipleri minibüste sıkışan servis şoförünü sıkıştığı yerden çıkardı. Otobüs şoförüne ilk müdahale olay yerindeki yapılırken servis şoförünün ayağının kırıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.


Kaza sebebiyle bölgede kısa süreli trafik oluştu. Yaralının hastaneye kaldırılmasının ardından trafik akışı polis ekipleri tarafından kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Kaza yapan araçların da çekici yardımıyla olay yerinden çekilmesiyle trafik akışı normale döndü. Kazayla ilgili yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.



Beşiktaş’ta servis minibüsüyle İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nden kasap, market ve fırınlara denetim Onikişubat Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla kasap, market ve fırınlarda stokçuluk, fahiş fiyat, ruhsat, gramaj ve hijyen denetimlerine ağırlık verdi. Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için sorumluluk alanında bulunan kasaplar, marketler ve fırınlara yönelik denetimlerini artıran Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına devam ediyor. Kasaplar, marketler ve fırınlara yönelik yapılan kontrollerde özellikle fiyat farklılıkları ve son tüketim tarihi konularına ağırlık verildi. Ekipler, ilçe genelindeki işletmelerde stokçuluk, fahiş fiyat, ruhsat, gramaj ve hijyen denetimleri yaparken, etiket fiyatları ile kasa fişi arasında karşılaştırma yaptı. Diğer taraftan özellikle şeker gibi temel gıda ve temizlik maddelerinin raflarda bulunmaması halinde depolarda da detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Ramazan ayında ekmek fırınlarında da denetimler artırıldı. Özellikle yeni fiyat tarifelerine göre ekmekler tek tek tartılarak gramajları denetlendi. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket eden işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, bazı işletmelere ise cezai yaptırımlar uygulandı. Halk sağlığını tehlikeye atabilecek unsurların önüne geçmek için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan yetkililer, Ramazan boyunca denetimlerin süreceğini bildirdi. Konuyla ilgili Onikişubat Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede Ramazan ayında vatandaşların hijyenik ve güvenilir gıdaya erişmesini sağlamak için çalışmaların aralıksız süreceği belirtilirken, "Halkımızın sağlığı ve bütçesi bizim önceliğimizdir. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğümüz, ilçe genelinde titiz bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde özellikle gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri, fiyat etiketi uyumluluğu ve hijyen kuralları kontrol edildi. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve yasal işlemler başlatıldı. Hemşerilerimiz, alışveriş sırasında herhangi bir usulsüzlük fark ettiklerinde belediyemize ya da Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunabilirler. Halkımızın sağlığı bizim için en büyük öncelik. Tüm ekiplerimizle sahadayız ve gereken tüm önlemleri alıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
İzmir Menemen’de istihdam seferberliğinde hedef 35 bin Menemen Belediyesi’nin ilçede istihdam seferberliği sürüyor. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Göreve başladığımız ilk günden bugüne 25 bin hemşehrimizi İŞKUR Hizmet Noktamız aracılığıyla iş sahibi yaptık. Bu yıl 10 bin kişiyi daha iş sahibi yaparak toplam sayıyı 35 bine çıkaracağız. Yeni açılan üretim tesisleri ve belediye olarak yaptığımız hamlelerle Menemen, İzmir’de ve bölgemizde istihdamın merkezi olacak." dedi. Menemen Belediyesi, sosyal yaşam, hizmetler ve eser belediyeciliği alanlarında yaptığı çalışmalar kadar, istihdam alanında da gösterdiği performansla dikkatleri üzerinde topluyor. Başkan Pehlivan’ın göreve geldiği 2021’de işveren ve çalışanı bir araya getirerek 2228 kişinin iş sahibi olmasını sağlayan Menemen Belediyesi, yıllar içinde bu sayıyı katlayarak çoğalttı. Yapılan 128 bin 647 işlemle birlikte 2025 yılı sonuna kadar iş sahibi yapılan vatandaş sayısını tam 25 bine çıkaran Menemen Belediyesi, 2026 için de oldukça iddialı bir çalışma programı uyguluyor. 2026 yılı için 10 bin yeni istihdam hedefi koyan Belediye, yıl sonunda bu hedefin gerçekleşmesiyle birlikte toplam istihdam sayısını da 35 bine yükseltmiş olacak. Kadın istihdamına özel önem Menemen’deki istihdam seferberliğinde kadın istihdamına da büyük önem veriliyor. 2021’den bugüne 5 binin üstünde kadının iş sahibi yapıldığı Menemen’de bu yıl ise hedef 3 bin 500 kadının iş sahibi yapılarak, sosyal yaşamda da daha güçlü bir yer edinmesini sağlamak. "Menemen’de iş var, aş var" İlçedeki istihdam hamlesine yönelik açıklamalarda bulunan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Menemen, İzmir’in kent merkezi ve yeni limanları arasında kalan, otoyol bağlantısı olan, lojistik imkanı çok gelişmiş bir ilçe. Kentimizin bu coğrafi avantajını en iyi şekilde değerlendirerek gerek sosyal yaşamı, gerekse de iş yaşamını geliştirmek kendimize görev bildiğimiz en önemli işlerin başında geliyor. Vatandaşlarımızın yaşam için her geçen gün daha fazla tercih ettiği Menemen’de refah seviyesini en üst düzeye çıkarmak adına yaptığımız istihdam çalışmalarında, bugüne dek rekor düzeyde hemşehrimizi iş sahibi yaptık. Bu niteliğimizi geliştirerek sürdürmek adına, 2026 yılında da ortaya koyduğumuz 10 bin kişilik istihdam hedefimizi gerçekleştirmek için ekip arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çaba içindeyiz. Çalışma hayatına katılmak isteyen her yaştan hemşehrimizi, kadınımızı, engellimizi, kendilerine en uygun işe yerleştirebilmek adına üretim tesislerimizle sürekli istişare halindeyiz. Çok yakında yeni üretim tesislerinin de ilçemizde faaliyete başlamasıyla, istihdam gücümüzü katlayacağız. Açıkça ifade etmek gerekirse, Menemen’de iş var, aş var." dedi.
Kütahya Vali Musa Işın, "Maarifin Kalbinde Ramazan" programında öğrencilerle Ulu Camii’nde buluştu Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında; öğrenciler, veliler ve eğitim camiası Kütahya Ulu Camii’nde düzenlenen teravih programında bir araya geldi. Gerçekleştirilen programa Kütahya Valisi Musa Işın, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, il protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen programda öğrenciler, aileleriyle birlikte saf tutarak teravih namazını eda etti. Programda konuşan Vali Musa Işın, Ramazan ayının yalnızca bir ibadet zamanı olmadığını, aynı zamanda kardeşliğin, yardımlaşmanın ve gönül bağlarının güçlendiği mübarek bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. Ramazan’ın tüm âlemi kuşatan bir rahmet iklimi olduğuna dikkat çeken Işın, insanların birbirini sevmesi ve kardeşlik duygularını her zaman canlı tutması gerektiğini vurguladı. Gençlerin camilerde ve manevi ortamlarda bulunmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Işın, "Gençlerimizin burada olması bizler için büyük bir umut kaynağıdır. Gelecek nesillerimizin güzel yetiştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Biz Allah’a ne kadar bağlanırsak, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağları da o kadar güçlenir" dedi. Konuşmasında millî ve manevi değerlere de değinen Vali Işın, "Bu milleti ayakta tutan en önemli değerler; inancı, ilmi ve ahlakıdır. Bu değerlere sarıldığımız sürece bayrağımız da, milletimiz de dimdik ayakta kalacaktır" ifadelerini kullandı. Gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasının önemine de dikkat çeken Vali Işın, ailelere ve topluma önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, gençlerin uyuşturucu, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini söyledi. Program, yapılan duaların ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.