GENEL - 21 Mart 2018 Çarşamba 13:09

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, din görevlileriyle bir araya geldi

A
A
A
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, din görevlileriyle bir araya geldi

Beykoz Belediyesi istişare programında cami dernek başkanları ve din görevlileri bir araya getirdi.

Beykoz Belediyesi istişare programında cami dernek başkanları ve din görevlileri bir araya getirdi. Beykoz Belediyesi ev sahipliğinde yapılan istişare programında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Her anlamda hizmeti görev biliyoruz. Sizlerin hizmet yaptığı mekanlara gücümüz yettiği kadar fırsatımız el verdiği kadar her türlü gayretimiz ile iyileştirmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Koru Tesisleri’nde gerçekleşen istişare programına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Ali Efe ile çok sayıda cami dernek başkan ile din görevlileri katıldı.


Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek cami dernek başkanlarıyla din görevlilerinin sorunlarını dinleyerek sorularına yanıt verdi.


"Türkiye zalim bir düzene karşı başkaldırdı" diyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Sizlerin evlatları cephelerde mazlum olan komşularınızın hukuklarını korumak için yeryüzündeki bütün dünya milletlerine bir ders verme niteliğinde hareketin içerisindeyiz. Rabbim yardımını bizlerden eksik etmesin. Bugün istişare toplantısı yaparken bu güzelliği de yaşayarak bir toplantı başlangıcındayız. Beykoz’da manevi zenginliğimiz artsın diye. Her anlamda hizmeti görev biliyoruz. Sizlerin hizmet yaptığı mekanlara gücümüz yettiği kadar fırsatımız el verdiği kadar her türlü gayretimiz ile iyileştirmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beykoz’da ne kadar hayat varsa her türlü hayatın içerisinde yer almak bizim görevimizdir. Beykoz’da evinde kendine ulaşan biri olamayan insan varsa onu ulaşmak ve bakmak bizim görevimizdir. Evine aş gelmeyen biriler varsa onların evine aş ve imkan götürmek bizim görevimizdir” dedi.


Camilerin, birleştiren bir araya getiren mekan olduğunu söyleyen Beykoz Müftüsü Ali Efe ise, “Camiler, milletimizin birlik ve beraberliğinin tesis edildiği korunduğu yegane mekanlardır. Bu çerçevede hele 18 Mart Şehitler Haftası’nı son Afrin zaferini konuştuğumuz şu günlerde camilerimiz bu çerçevede hizmet etmiş geçmişte olduğu gibi geleceğe de bu milleti taşıyacaktır. Yine 3 ayların başlangıcındayız. Adeta, manen, adım adım Ramazan-ı Şerif’e, Kadir Gecesi’ne bayrama hazırlık niteliğinde 3 ayların başlangıcındayız. Değerli arkadaşlar camilerimizde yapacağımız hizmetlerde birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek cemaatimizde, gençlerimize aktaracağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.