SPOR - 10 Mart 2026 Salı 09:15

Biruni Üniversitesi’nde 8 Mart’a özel "Wonder Woman’s Cup" yarışması düzenlendi

A
A
A
Biruni Üniversitesi’nde 8 Mart’a özel "Wonder Woman’s Cup" yarışması düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlara özel "Wonder Woman’s Cup" CrossFit yarışması gerçekleştirildi.


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kadınların spordaki gücünü, azmini ve dayanışmasını ön plana çıkarmayı amaçlayan organizasyon, Biruni Üniversitesi kampüsünde düzenlendi. Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı yarışmada, dayanıklılık, güç ve performans gerektiren parkurlarda kıyasıya mücadele yaşandı. Etkinlikte uluslararası sporcular da yer aldı.


Yarışmaya CrossFit sporcuları Merve Gökçil, Tebaa Onar ve Tuğçe Melis Eminoğlu da katıldı. Biruni Üniversitesi’ni ise Selin Sude Avcı ile Ece Bennu Yıldırım temsil etti.


İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, katılımcılar zorlu parkurlarda performanslarını sergilerken heyecan dolu anlar yaşandı.


Etkinlikte, kadınların spor alanındaki görünürlüğünü artırmanın önemine dikkat çekilerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine vurgu yapıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik 1’inci Amatör Lig’de Gülümbespor tutulamıyor Bilecik 1’inci Amatör Lig A Grubu’nda mücadele eden Gülümbespor kendi evinde Cihangazispor’u 9-2 mağlup ederek, galibiyet serisine devam etti. Bilecik 1’inci Amatör Lig A Grubu’nda 11’inci hafta geride kalırken, oynanan 4 müsabakada fileler 30 kez havalandı. A Grubu’nun lideri Osmaneli Gençlerbirliğispor kendi evinde Akpınarspor’u 6-0’lık skorla geçerken, 1969 Bilecik Spor Kulübü ligden düşmesi kesinleşen ve ligden çekilen Gölpazarı Belediyespor karşısında 3-0 hükmen galip sayıldı. Vitraspor, Kınıkspor deplasmanından 9-1’lik skorla dönerken, grubun flşa takımı Gülümbespor kendi evinde Cihangazispor’u 9-2 mağlup etti. Bu sonuçlar sonrası Osmaneli Gençlerbirliğispor 30 puanla liderliğini sürdürürken, Vitraspor 23, 1969 Bilecik Spor Kulübü 19, Gülümbespor 18, Akpınarspor 16, Cihangazispor 12, Kınıkspor 7 puanla lideri takip etti. Ligin 12’inci haftasında 15 Mart günü Osmaneli Gençlerbirliğispor-Kınıkspor, Vitraspor-Gülümbespor, 1969 Bilecik Spor Kulübü-Akpınarspor ile karşı karşıya gelecek. Cihangazispor ise ligden çekilen Gölpazarı Belediyespor karşısında 3-0 hükmen galip sayılacak. B grubunda şampiyon yarısı kıran kırana geçiyor Bilecik 1’inci Amatör Lig B Grubu’nda 10’uncu hafta geride kalırken, liderliği geçen hafta Pazaryerspor’a kaptıran Osmanelispor bu hafta liderliğe yeniden yükseldi. Grubun 10’uncu haftasında Osmanelispor kendi evinde Edebalispor’u -1 mağlup ederken, Kürespor’da kendi evinde Karaköyspor’u 4-1 yendi. Bozüyükspor ligden çekilen Ertuğrulspor karşısında 3-0 hükmen galip sayılırken, bu haftayı Pazaryerispor BAY geçti. Bu sonuçlar sonrası Osmanelispor 22 puanla liderliğe yükselirken, Pazaryerspor ve Karaköyspor 21 puanla lider takip etti. Kürespor ve Bozüyükspor 13, Edebalispor ise 4 puanla haftayı tamamladı. Bu grupta ligin 11’inci haftasında Edebalispor-Pazaryerispor, Bozüyükspor-Kürespor ve Karaköyspor-Osmanelispor karşı karşıya gelecek.
İzmir Yeni Dikili Devlet Hastanesi hizmete başladı İzmir’in sağlık altyapısını güçlendirecek önemli yatırımlardan biri olan 75 yataklı yeni Dikili Devlet Hastanesi hizmete açıldı. Modern mimarisi ve donanımıyla dikkat çeken yeni hastane, Dikili ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlara daha nitelikli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunacak. Toplam 15 bin 10 metrekare açık alan, 3 bin 969 metre kare kapalı alan üzerine kurulan ve 4 kattan oluşan yeni hastane binası, hasta ve sağlık çalışanlarının konforu düşünülerek tasarlandı. Yeni Dikili Devlet Hastanesi bünyesinde 14 bakslı, 2 terapi ve 1rehabilitasyon odalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, 15 yataklı acil servis, 10 üniteli hemodiyaliz merkezi, 20 poliklinik odası, 2 Sancılı Doğum Lohusa (SDL) odalı doğumhane, 5 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 4 kuvöz kapasiteli yenidoğan yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Hastanede ayrıca 2 genel ameliyathane (bunlardan biri ortopedi ameliyatları için kurşun kaplı olarak tasarlandı) ve 1 lokal ameliyathane olmak üzere toplam 3 ameliyathane salonu yer alıyor. Sağlık hizmetlerinin geniş bir yelpazede sunulacağı hastanede; eskiden tek karma olan servisten palyatif bakım birimi de olmak üzere 3 servis oluşturuldu. Servislerde 26 tek kişilik nitelikli odaların yanında 14 âdet çift kişilik oda bulunuyor. Tanı ve teşhis süreçlerinin hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi amacıyla bilgisayarlı tomografi, ultrason, röntgen ve kemik dansitometresi gibi modern görüntüleme cihazları da hastanede hizmete sunuldu. "İzmir’de sağlık yatırımlarımız aralıksız sürüyor" İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul, yeni hastanenin hizmete başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, İzmir genelinde sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirtti. Kul, "İzmir’de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha hızlı ve nitelikli şekilde ulaşabilmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni Dikili Devlet Hastanemiz de bu vizyonun önemli bir parçasıdır. Modern altyapısı, güçlü teknolojik donanımı ve sağlık çalışanlarımızın özverili hizmetiyle Dikili ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza önemli katkı sağlayacaktır." dedi. Yeni hastanenin bölge için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kul, "Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak, tanı ve tedavi süreçlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek öncelikli hedefimizdir. Yeni Dikili Devlet Hastanemizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Yeni Dikili Devlet Hastanesi ile birlikte ilçede sağlık hizmetlerinin kapasitesi artırılırken, vatandaşların ileri tetkik ve tedavi için farklı merkezlere gitme ihtiyacının da önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.