EKONOMİ - 15 Ocak 2026 Perşembe 13:20

Boost The Future Demo Day’de 7’nci dönem girişimleri sahneye çıktı

A
A
A
Boost The Future Demo Day’de 7’nci dönem girişimleri sahneye çıktı

Akbank ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle yürütülen Boost The Future Girişim Hızlandırma Programı’nın 7’nci döneminde yer alan 8 teknoloji girişimi, Demo Day sahnesinde yer aldı. Her yıl girişimciler ve yatırımcılardan büyük ilgi gören program, yedi yıldır girişimlerin ölçeklenme ve büyüme yolculuğuna somut katkı sunmayı sürdürüyor.



Akbank ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen Boost The Future Girişim Hızlandırma Programı’nın 7’nci dönemi, girişimcilik ekosisteminin önde gelen paydaşlarını bir araya getiren Demo Day etkinliğiyle sona erdi. Programa seçilen 8 teknoloji girişimi, 3 ay süren yoğun mentorluk, atölye çalışmaları ve kurucu forumlarının ardından düzenlenen Demo Day’de, iş modellerini ve ölçeklenme hedeflerini yatırımcılar ve ekosistem temsilcileriyle paylaştı.


Demo Day kapsamında değerlendirmelerde bulunan Akbank Dijital Çözümler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Dağ Güven, "Banka olarak girişimcileri desteklemeyi toplumun ve ekonominin geleceğini güçlendiren bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu bakış açısının somut bir yansıması olan Boost The Future ile birlikte öğrenen, birlikte büyüyen ve geleceği birlikte tasarlayan bir programa imza attık. Yedi yıldır bu programla, bugünün ihtiyaçlarına yanıt verirken yarının iş yapış biçimlerini de şekillendirecek girişimleri destekliyoruz. Girişimcilerin doğru mentorluk, güçlü bir ağ ve güvenilir iş ortaklarıyla buluşmasının, fikirleri sürdürülebilir, ölçeklenebilir iş modellerine dönüştürdüğüne inanıyoruz. Bu doğrultuda girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.


Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ise, "Bugün startup dünyasında değer, yalnızca bugünün gerçekleriyle değil, geleceğe duyulan inançla şekilleniyor. Yapay zekâ çağında rekabet artık tek bir dev oyuncunun her şeyi dönüştürdüğü bir yapıdan ziyade, hızlı adapte olabilen, niş alanlarda derinleşen ve lokalden globale değer üretebilen girişimler üzerinden ilerliyor. Endeavor Girişimcilerine veya bu dönemde başarılı olan girişimlere baktığınızda üç ortak özellik görebilirsiniz: Kurucu ekiplerin uzun vadeli uyumu, sürdürülebilir bir finansal model ve ilk günden itibaren global düşünme refleksi. Boost The Future, yedi yıldır tam da bu üç alanda girişimcilere güç kazandıran, onları yalnızca büyümeye değil doğru şekilde ölçeklenmeye hazırlayan bir program" dedi.


Demo Day’de yapay zekâ ve teknoloji odaklı girişimler öne çıktı


Boost The Future’ın 7’nci dönem Demo Day sahnesine yer alan girişimler; yapay zekâ, veri analitiği, sağlık teknolojileri, insan kaynakları ve hukuk teknolojileri gibi farklı alanlarda geliştirdikleri çözümlerle öne çıktı. Girişimler, iş süreçlerini sadeleştiren, verimliliği artıran ve sektörlere özel dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yanıt veren yaklaşımlar sundu. Ortalama şirket yaşı 2 ve ortalama kurucu yaşı 35 olan bu genç girişimler, bugüne kadar toplam 4,7 milyon ABD doları yatırım toplamayı başarmış bulunuyor.


Demo Day’de sunum yapan girişimler ve odaklandıkları alanlar şöyle oldu:


Beeasist: Hizmet sektöründeki KOBİ’lerin satış ve günlük operasyonlarını uçtan uca yönetmelerini sağlayan yapay zekâ destekli B2B2C SaaS platformu.


Datablast: Veri ekipleri için akıllı veri yönetimi, gelişmiş analiz ve yapay zekâ destekli içgörü üretimini tek platformda sunan teknoloji girişimi.


HaloScape: Giyilebilir teknolojiler, IoT sağlık cihazları ve biyokimyasal verileri tek platformda birleştiren yapay zekâ temelli sağlık uygulaması.


HrPanda: İşe alım süreçlerini uçtan uca yöneten, yapay zekâ destekli yeni nesil aday takip sistemi (ATS).


Marqby: Fikri varlıklara yönelik süreçlerin dijitalleşmesini sağlayan ve hukuk teknolojileri alanında çözümler geliştiren platform.


Novus: Kodlama gerektirmeden, yapay zekâ ajanlarıyla kişiselleştirilmiş iş akışları ve otomasyonlar oluşturmayı sağlayan teknoloji girişimi.


Skymod Teknoloji: Chat, Asistan ve Agent Workflow modüllerini tek çatı altında sunan, güvenli ve özelleştirilebilir yapay zekâ projeleri geliştirme platformu.


Viseur AI: Sağlık sektöründe hastalıkların daha iyi teşhis edilmesini hedefleyen, yapay zekâ tabanlı SaaS çözümler geliştiren teknoloji girişimi.


Boost The Future’da 7 yılda güçlü bir etki alanı oluşturuldu


Yapılan açıklamaya göre, Boost The Future Programı, bugüne kadar girişimcilik ekosisteminde sürdürülebilir bir etki oluşturan önemli sonuçlara imza attı. Yedi dönemde, programa yapılan yüzlerce başvurunun arasından, toplam 82 başarılı girişim mezun olurken, program kapsamında 160 saatin üzerinde atölye, 220 saati aşkın mentorluk desteği ve 72 saatlik kurucu forumları gerçekleştirildi.


Program mezunları arasında yer alan girişimler, güçlü ciro büyümeleri, küresel müşteri tabanları ve yatırım performanslarıyla Boost The Future ekosisteminin oluşturduğu çarpan etkisini ortaya koyuyor. 6. dönem mezunlarından Eachlabs, toplamda 1,8 milyon ABD doları yatırım alırken, son bir yılda 23 kat ciro büyümesine erişti. 2. dönem mezunu Wask’ın yıllık düzenli geliri (ARR) 2,3 milyon ABD dolarına ulaştı. Abonelerinin yüzde 98’i global pazarlardan ve bunun yüzde 35’ten fazlasını ise ABD pazarı oluşturuyor. Toplamda 1,1 milyon ABD doları yatırım alan 4. dönem mezunlarından Co-one ise son bir yılda 3 yeni pazara açılırken 3 kat ciro büyümesine ulaştı. Programa katılan girişimler, mezun olduktan sonra da ölçeklenme ve globalleşme yolculuklarında Boost the Future ağından güç almayı sürdürüyor; geliştirdikleri teknoloji ve iş modelleriyle Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine ve yüksek katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine somut katkı sağlıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kara’dan Ramazan Bayramı mesajı Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kara, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kara mesajında, bayramların, paylaşmanın, dayanışmanın ve manevi değerlerin en yoğun şekilde hissedildiği günler olduğuna değinerek, toplumda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en özel zamanlar olduğunu ifade etti. Kara mesajında, "birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini "Ramazan Bayramı’nın; başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Paylaşmanın, dayanışmanın ve manevi değerlerin en yoğun şekilde hissedildiği bu müstesna günlerin, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayı boyunca sabır, hoşgörü ve yardımlaşma duygularıyla pekişen toplumsal bağlarımız, bayramın coşkusuyla birlikte daha anlamlı bir hale gelmektedir. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevgi ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel zamanlardır. GAGİAD olarak, genç iş insanlarıyla birlikte ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlama sorumluluğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş dünyasında güven, iş birliği ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını güçlendirerek, daha güçlü bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamlı bayram vesilesiyle; başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor, Gaziantep halkının ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın, sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Kütahya Kütahya’da yarım asırlık bayram geleneği yaşatılıyor Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Moymul Mahallesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında örnek bir dayanışma ve gelenek kültürüne sahne oluyor. Yaklaşık 50 yıl önce merhum Ziya Yücel tarafından başlatılan toplu bayramlaşma geleneği, oğlu İhsan Yücel (72) ve mahalle sakinleri tarafından bu yıl da coşkuyla sürdürüldü. Tavşanlı’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Moymul Mahallesi’nde, bayram namazının ardından vatandaşlar evlerine dağılmak yerine sokaklarda bir araya geliyor. Mahalle kültürünü canlı tutmak ve komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla sürdürülen gelenek kapsamında, mahalle sakinleri sokak sokak dolaşarak tüm komşularıyla bayramlaşıyor. Merhum Ziya Yücel tarafından başlatılan bu anlamlı adet, bugün oğlu İhsan Yücel’in öncülüğünde devam ettiriliyor. Yaklaşık yarım asır önce küçük bir grupla başlayan etkinlik, günümüzde yüzlerce kişinin katıldığı geniş kapsamlı bir organizasyona dönüştü. Mahalle sakinleri, oluşturdukları kortejle sokakları tek tek dolaşarak kapı önlerinde bekleyen büyüklerin ellerini öpüyor, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıyor. Uzun kuyrukların oluştuğu bayramlaşma sırasında küslerin barıştığı ve birlik-beraberlik mesajlarının verildiği anlar duygusal görüntülere sahne oluyor. Gelenek hakkında açıklamalarda bulunan İhsan Yücel, babasından devraldığı bu mirası yaşatmanın gururunu yaşadığını ifade etti.
Tunceli Tunceli’de bayramlaşma töreni Tunceli’de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Ramazan Bayramı dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi (GAMER) binasında düzenlenen törende Tunceli Valisi Şefik Aygöl, il protokolü ve misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Aygöl, Tunceli’de her kesimde kardeşliğin ve huzurun etkin olduğunu vurguladı. Vali Aygöl, "Ramazanlar, bayramlar, özel günler bizler için çok önemli fırsatlardır. İlimizdeki, memleketimizdeki beraber yaşadığımız komşularımız, arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımız, her kesimden insanla bir araya gelmek, varsa küskünlükleri gidermek, soğuklukları sıcağa çevirmek, arada mesafeler varsa ortadan kaldırmak için çok önemli bir fırsat. Biz Ramazan ayını her kesimde, her alan ve bölgeyle çok iyi bir ay geçirdiğimizi düşünüyoruz. Gecelerimizi, gündüzlerimizi değerlendirmeye çalıştık. Hepsinin ortak paydası, birliğimiz ve beraberliğimizdi. Bu şehrin en büyük ihtiyacı bu ve bunu birlikte başardığımızı memnuniyetle görüyoruz. Siyasetiyle, bürokrasisiyle, vatandaşıyla, STK’larııyla her alanda bir araya gelmeyi başarıyoruz. Bunu başardıktan sonra bu memleketin ileri gitmesi için herhangi bir engel kalmamış oluyor. Rabbim hepinizden razı olsun. Bayramlarımız bayram olsun inşallah. Rabbim hem milletimize hem vatandaşlarımıza daha nice bayramlar yaşamayı nasip eylesin" şeklinde konuştu.
Aydın Efeler’de Ramazan dayanışması zirve yaptı Efeler Belediyesi tarafından Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları kapsamında binlerce aileye gıda, bakım ve giyim yardımı ulaştırılırken, 55 çocuğa bayramlık kıyafetleri evlerinde teslim edilerek bayram sevinci yaşatıldı. Efeler Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları, bayram öncesinde yoğunlaştırıldı. İlçede ihtiyaç sahibi ailelere gıda, bakım ve giyim alanlarında destek sağlanırken, çocuklara yönelik bayramlık dağıtımıyla çalışmalar tamamlandı. Efeler Belediyesi ekipleri, hazırlanan bayramlık kıyafetleri 55 çocuğun evine giderek teslim etti. Kapı kapı gerçekleştirilen dağıtımlarda çocukların bayram sevincini erken yaşadığı görüldü. Ramazan süresince ilçede yaklaşık 3 bin gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bayram öncesi 57 hanede temizlik hizmeti verilirken, 72 kuaför ve 107 berber hizmetiyle vatandaşların kişisel bakımları evlerinde yapıldı. Ayrıca 50 çocuğun bayram tıraşı da belediye ekiplerince gerçekleştirildi. Öte yandan Sosyal Destek Giyim Noktası’ndan da yaklaşık 100 aile yararlandı. Vatandaşların ücretsiz şekilde kendi ihtiyaçlarına uygun kıyafet seçebildiği uygulama, Ramazan boyunca aktif olarak kullanıldı. "Efeler’de büyük bir aileyiz" Çalışmaları yakından takip eden ve vatandaşların bayramını kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; "Bayram, paylaştıkça ve bir çocuğun gözündeki ışığı gördükçe gerçek anlamını bulur. Biz de bu yıl ekiplerimizle birlikte sadece yardım götürmedik; Efeler’in sıcaklığını, birliğini ve beraberliğini her kapıya taşıdık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri tek bir derdimiz var, Efeler’de kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Ramazan boyunca binlerce soframıza bereket, evlerimize huzur olduk. Vatandaşlarımızın her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimin bayramını şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.