KÜLTÜR SANAT - 24 Haziran 2024 Pazartesi 12:21

Dört yıla sekiz kitap sığdırdı

A
A
A
Dört yıla sekiz kitap sığdırdı

Yazar Betül Fırat, dört yıla sekiz kitap sığdırarak edebiyat dünyasında adından söz ettiriyor. Yazar Fırat; ‘Mavinin Fecri’, ‘Mihrinin Hicranı’, ‘Heybemden Dökülen Öyküler’, ‘Siyah Şapkalı Adam’, ‘Derin Mevzu, Konuşacaklarımız Var’, ‘Kayıp Lapis Lazuli’, ‘Öykü Muhiti’, ‘Ay Işığında Hikâyeler’ isimli eserlerini okuyucuyla buluşturdu.



Ziraat yüksek mühendisi olan ve bedensel engellerine rağmen edebiyat alanında önemli başarılara imza atan yazar Betül Fırat, dört yıl içinde sekiz kitap yayımlayarak, eserlerini ve ödüllerini artırıyor. Fırat’ın edebiyat serüveni, 2020 yılında ‘Mavinin Fecri’ isimli eseriyle başladı ve kısa sürede okuyucuların beğenisini kazandı. Ardından 2021 yılında ‘Mihrinin Hicranı’ adlı şiir kitabıyla edebiyatseverlerin gönlünde taht kurdu. Bu kitaplarla sağlam bir giriş yapan Fırat, 2022 yılında ‘Heybemden Dökülen Öyküler’ ve ‘Siyah Şapkalı Adam’ isimli eserleriyle yeniden okurlarla buluştu. Yine aynı yıl içinde ‘Derin Mevzu, Konuşacaklarımız Var’ ve ‘Kayıp Lapis Lazuli’ isimli eserlerini de yayımlayarak üretkenliğini ortaya koydu.



2023 yılında ‘Öykü Muhiti’ isimli öykü kitabıyla ve 2024’te ‘Ay Işığında Hikâyeler’ isimli yeni öykü kitabıyla edebiyat dünyasındaki yerini sağlamlaştıran Fırat, okurlarından gelen olumlu geri dönüşlerle motivasyonunu daha da artırıyor. Duygularını ifade eden Betül Fırat, "Ödül almak büyük bir övünç kaynağı ama ödüle layık görülmekten de öte çalışmalarınızın takdir görmesi ayrı bir onur kaynağı" dedi.



Son dönemlerde, Mavi Kuş Medya tarafından roman ve çocuk kitabı kategorilerinde ödüllere aday gösterilen Fırat, halk oylamasıyla derecelendirilen bu yarışmada okurlarından destek beklediğini belirtiyor ve eserleriyle daha geniş kitlelere ulaşmayı umduğunu dile getiriyor.



Edebiyat alanında sürekli kendini geliştiren ve yeni projelere başladığını ifade eden Fırat, okurlarından gelen yeni eser talepleri karşısında duyduğu mutluluğu gizleyemiyor. Macera, polisiye ve mistik romanlar üzerinde çalıştığını belirten Fırat, bu yeni eserlerini de zamanla okurla buluşturmayı hedefliyor.



Aynı zamanda köşe yazarlığı ve güfte yazarlığı gibi alanlarda da aktif olan Betül Fırat, güftelerini besteletip YouTube kanalında yayınlıyor. Fırat, aldığı ödüller ve eserleriyle önemli bir okuyucu kitlesine ulaşmayı sürdürüyor ve edebiyata katkı sunmaya devam etmek istediğini vurguluyor. Eserlerin, ortaokuldan itibaren tüm öğrencilere ve gençlere hitap ettiği belirtilirken, özellikle ‘Heybemden Dökülen Öyküler’ ve ‘Siyah Şapkalı Adam’ gibi eserlerin yoğun ilgi görerek ikinci baskıya geçtiği aktarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan Manisa CBÜ’lü öğrencilerle iftarda buluştu Vali Vahdettin Özkan, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İftar programında öğrencilerle sohbet eden Vali Özkan, gençlerin eğitim hayatı, gelecek hedefleri ve beklentileri hakkında görüşlerini dinledi. Programın ardından gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Özkan, tecrübelerini paylaşarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, öğrencilerin azmi ve umut dolu bakışlarının Türkiye’nin geleceğine olan inancı güçlendirdiğini ifade etti. Üniversite hayatının yalnızca sınıflarda verilen eğitimle sınırlı olmadığını vurgulayan Vali Özkan, "Hayat boyu eğitim sadece dört duvar arasında verilen bilgilerle sınırlı değildir. Şehri tanımak, insanlarla empati kurmak ve yaşadığımız çevreyle iç içe olmak da eğitimin önemli bir parçasıdır." dedi. Günümüzde bilgiye erişimin geçmişe göre daha kolay olduğunu belirten Vali Özkan, önemli olanın edinilen bilgiyi beceriye dönüştürmek olduğunu ifade etti. Gençlerin yeteneklerini keşfederek hedef belirlemelerinin önemine dikkat çeken Vali Özkan, küresel riskler ve değişen dünya koşulları karşısında üretken ve sorumluluk sahibi bireyler olunması gerektiğini vurguladı. Programda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vali Özkan, gençlerin Türkiye’nin geleceği için büyük bir umut kaynağı olduğunu söyledi.
Ağrı Ağrı Emniyet Müdürü Önder, Nevruz kutlamaları öncesi güvenlik tedbirlerini denetledi Ağrı İl Emniyet Müdürü Göksel Önder, 15 Mart’ta kentte gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları öncesinde programın yapılacağı alanda alınan emniyet tedbirlerini yerinde denetledi. Ağrı’da düzenlenecek Nevruz kutlamaları öncesinde hazırlıklar sürerken, İl Emniyet Müdürü Göksel Önder kutlama alanında incelemelerde bulundu. Denetim sırasında görevli birim amirlerinden yürütülen hazırlıklar ve güvenlik planlaması hakkında bilgi alan Önder, vatandaşların güvenli bir ortamda kutlama yapabilmesi için alınan tedbirleri gözden geçirdi. Kutlama alanındaki giriş-çıkış noktaları, güvenlik kontrol alanları, görevli personelin konuşlanması ve acil durum planlamasına ilişkin yapılan hazırlıkları inceleyen Önder, ilgili birimlere gerekli talimatları verdi. İncelemelerin ardından açıklama yapan Önder, Nevruz kutlamalarının huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Önder, "Vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde kutlayabilmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli tüm planlamaları yaptık. Kutlamaların yapılacağı alanda güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınmış durumda. Görevli ekiplerimiz alanda ve çevresinde gerekli kontrolleri sağlayacak, giriş ve çıkış noktalarında güvenlik uygulamaları titizlikle yürütülecek." dedi. Nevruz’un birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir gün olduğunu ifade eden Önder, "Bizim temel amacımız vatandaşlarımızın bayram coşkusunu güvenli bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda ilgili tüm birimlerimiz koordinasyon içerisinde görev yapacak. Hem vatandaşlarımızın güvenliği hem de programın düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır." ifadelerini kullandı. Önder ayrıca vatandaşlardan güvenlik görevlilerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmelerini isteyerek, herkesin huzur içerisinde bir Nevruz kutlaması geçirmesi temennisinde bulundu.
Kahramanmaraş Hastane çalışanları iftar sofrasında buluştu Kahramanmaraş’ta Özel Sular Akademi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları, iftar programında bir araya geldi. Hastane yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda doktorlar, hemşireler, sağlık personeli ve idari çalışanlar aynı sofrada buluşarak oruçlarını birlikte açtı. Programa hastanenin yönetim kurulu üyeleri ve yöneticiler de katıldı. Programda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Emir Sular, 15 yılı aşkın süredir sağlık sektöründe hizmet veren bir kurum olarak insan hayatına dokunmanın büyük bir sorumluluk ve onur olduğunu söyledi. Sağlık hizmetlerinin yalnızca bir meslek olmadığını, aynı zamanda özveri, sabır ve gönül isteyen kutsal bir görev olduğunu belirten Sular, "Doktorlarımızdan hemşirelerimize, sağlık personelimizden idari kadrolarımıza kadar herkesin katkısı kurumumuzun bugünlere gelmesinde büyük rol oynamıştır. Farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor olsak da sağlık alanındaki hizmetlerimizin yeri her zaman ayrıdır. Çünkü yaptığımız her işin merkezinde insan vardır. Bu mübarek Ramazan akşamında aynı sofrayı paylaşmak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren çok kıymetli bir vesiledir" dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sular ise Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek programa katılan çalışanlara teşekkür etti. Sular, "Depremden bu yana üç yıl geçti. Bu vesileyle deprem şehitlerimize ve hastanemizden depremde hayatını kaybeden 12 çalışma arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Rabbim bu tür afetleri bir daha yaşatmasın. Ayrıca tüm hekimlerimizin ve sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Yaklaşan bayramın da tüm çalışanlarımız ve aileleri için sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Program, sağlık çalışanlarının sohbet ederek Ramazan ayının birlik ve beraberlik atmosferini paylaşmasıyla sona erdi.
Isparta Bakan Uraloğlu: "Isparta’mızda Dereboğazı yolu gündemimizde ve bir mesafe kat ettikten sonra çalışmaların devamını ileride sürdüreceğiz" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Isparta’mızda Dereboğazı yolu gündemimizde ve bir mesafe kat ettikten sonra çalışmaların devamını ileride sürdüreceğiz. İnternet ve cep telefonu haberleşmesi ile ilgili bazı problemleri çözdük, kalan sorunları da önümüzdeki süreçte halledeceğiz" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta’da Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol–Şarkikaraağaç Yolu’nun açılış törenine katıldı. Açılışın ardından Valilik ve AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Uraloğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Isparta üreten ve dinamik bir il" Uraloğlu, "Bugün ana kademe, gençlik kolları ve kadın kollarımızla birlikte Şehit Orhan Burak Büyükçaylı’nın adını taşıyan kavşakta, Dörtyol–Şarkikaraağaç yolumuzun açılışı vesilesiyle buradayız. Ben tabii ilimize defaatle geldim, birçok yere geldim ama bakan olarak ilk defa ziyaret etmek nasip oldu. Isparta Akdeniz ile İç Anadolu’nun geçiş noktasında yer alıyor. Sayın valimiz Isparta’da neler yapıldığına, sizlerin neler yaptığına ve ihracat noktasında neler ürettiğinize dair bilgiler verdi, biz de bilgilenmiş olduk. Ülke adına mutlu olduğumu söylemek isterim. Isparta gerçekten üreten bir ilimiz, dinamik bir ilimiz ve Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’mize her zaman güçlü destek vermiş olan bir ilimiz. Allah razı olsun, bizim için kıymetli" dedi. "Dereboğazı yolu gündemimizde olmaya devam edecek" Isparta’da sürekli ölümlü kazaların meyanda geldiği Dereboğazı yoluna da değinen Bakan Uraloğlu, "İlimizdeki Dereboğazı yolu bugün milletvekillerimiz ve il başkanımız tarafından da dile getirildi. Ben Karayolları Genel Müdürlüğü görevim sırasında da gelip orayı bir gün boyunca detaylı şekilde gezmiştim. Neyi konuştuğumuzu, neye karar vereceğimizi bilelim diye projede bazı düzenlemeler yapmıştık ve çalışmalara başlamıştık. Belki zaman zaman yavaşlamış olabilir ama tekrar başlamış olmak kıymetlidir. Bir mesafe aldıktan sonra yine devamı gündemimizde olacak. Onu bilmenizi isterim" ifadelerini kullandı. "Haberleşme altyapısındaki sorunları çözeceğiz" Isparta’da internet ve cep telefonu altyapısına ilişkin sorunlara da değinen Uraloğlu, "Belediye başkanımızın özellikle hastane bölgesindeki bir kavşak konusu var. Onu bugün belediyemizde beraber değerlendireceğiz ve bir karar vereceğiz. Isparta Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye gerekli desteği vermiştir. Isparta üretiyor, Isparta’da birlik ve beraberlik var. Biz de bakanlık olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Bizlere iletilen internet ve cep telefonu haberleşmesi ile ilgili bazı problemler oldu. Bunların bir kısmını hallettik, bir kısmını da önümüzdeki süreç içerisinde çözeceğiz" diye konuştu. "Türkiye mazlum coğrafyaların umududur" Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Uraloğlu, "Bu sadece bir parti meselesi değildir, gerçekten bir beka meselesidir. Gittiğimiz istikamet sadece milletimizin meselesi değildir. Mazlum coğrafyaların dili, dini, ırkı ne olursa olsun beklentisi Türkiye’nin duruşudur. Türkiye’nin oralara el uzatmasıdır. Ben hep söylüyorum; cömertlik vermekle, miktarla ilgili değildir. Azdan veremeyen çoktan da veremez. Türkiye kendi imkanlarına göre dünyada en fazla yardım eden ülkelerden biridir. Bu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olmuştur. Allah ondan razı olsun. Biz yolumuza iyi niyetle çıktık, Allah rızası için çıktık. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe yolumuza devam edeceğiz" dedi. Program kapsamında ayrıca Isparta Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Isparta Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.