SPOR - 05 Mayıs 2024 Pazar 16:59

Ebru Topçu: "Hayalimi yaşıyorum"

A
A
A

Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın golcüsü Ebru Topçu, şampiyonluk dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Hayalimi yaşıyorum. Bu arma için iki yıldır çok emek verdik" dedi.

Galatasaray Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında evinde oynadığı ALG Spor’u 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Maçın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan sarı-kırmızılıların golcüsü Ebru Topçu, "Çok şükür, çok mutluyuz. Diyecek çok fazla kelimem yok. Şu an hayalimi yaşıyorum. Ailem, sevdiklerim hepsi burada. Hepimiz çok mutluyuz. Bu arma için iki yıldır çok emek verdik. Çok gururluyuz. Bu sezon 15 golle oynadım. Takıma katkım olduysa ne mutlu. Hepimiz çok mutluyuz" diye konuştu.

Oğuzhan Ort - Mehmet Ekrem Ceylan - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de 19 Mayıs Bayramı coşkusu Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Nilüfer Belediyesi’nin binlerce Bursalı’nın katılımıyla FSM Bulvarı’nda başlayıp, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşünün ardından sevilen sanatçı Ceza konser verdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ateşinin yandığı gün olan 19 Mayıs, 105. yılında Nilüfer’de büyük bir gururla kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Doğum günüm” dediği ve gençlere armağan ettiği bu günün 105. yılında Nilüfer Belediyesi, binlerce Bursalı’nın katılımıyla yürüyüş düzenledi. FSM Bulvarı’ndan başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde bayraklarla Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile eşi Nuray Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de gençlerin bu kutlu yürüyüşüne eşlik etti. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yürüyüşün ardından eşi Nuray Özdemir ile birlikte Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahneye çıkarak, alanı dolduran gençleri selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gençlere seslenen Başkan Şadi Özdemir, “Cumhuriyetine sahip çıkan gençlerimizle burada olmak çok güzel. Işıl ışıl, pırıl pırıl gençlerimizle bayramımızı kutlamak ne büyük mutluluk. Sizin coşkunuzu görmek, geleceğe dair umut veriyor” dedi. 105 yıldır yanan kurtuluş meşalesinin, gençlerle birlikte sonsuza dek yanmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Şadi Özdemir, gençlerin bu önemli bayramını kutladı. Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Hep birlikte onun izinde, onun verdiği güçle, umutla demokrasimize sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız. Ay yıldızlı bayrağımızı hep önde tutarak, vatan sevgisini yüreğimizde duyarak, geleceğimiz için birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” hayalini gençlerin gerçekleştireceğine inandığını belirten Başkan Şadi Özdemir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu mutlu günde bir kez daha söylüyoruz ki, size inancımız çok, umudumuz diri. Demokrasiye, özgürlüğe, barışa ve geleceğe olan inancımız tam. Şimdi sesimizi her zamankinden gür ve yüksek çıkarmanın zamanı. Şimdi geleceğimize sahip çıkma zamanı. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz ve çok seviyoruz. Bayramınız kutlu olsun.” Gecede sahneye çıkan Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Yağmur Akın ile Çağrı Önal da yaptığı konuşmada gençlerin yaşadıkları sorunlara değindi. Konuşmaların ardından ünlü rapçi Ceza’nın sahneye çıkmasıyla coşku doruğa tırmandı. “Fark Var”, “Sus Pus” , gibi dillerden düşmeyen ve son albümlerinden şarkılar seslendiren Ceza’ya, gençler de eşlik etti.
İstanbul Arnavutköy’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Arnavutköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutladı. Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Festivali’nin ilk günü, Hadımköy İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yüzlerce genç, etkinlik alanında ok atma, uçuş simülasyonu, sahne oyunları ve çeşitli alan etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirdi. Çocukların yanı sıra ailelerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikler, vatandaşlara hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler sundu. Akşam saatlerinde ise müzikseverler için özel bir program hazırlandı. Saat 19.00’da başlayan İlyas Yalçıntaş konseri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçının sevilen şarkılarına eşlik eden gençler, doyasıya eğlendi. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, gençlerin isteklerine kulak vererek, festivale sevdikleri sanatçıları davet etti. Candaroğlu, "Gençlerimizin yüzündeki mutluluk, huzur bizi son derece mutlu ediyor. Biz de onlar için 18 ve 19 Mayıs’ı Gençlik Festivali olarak ilan ettik. Günün erken saatlerinde başlayan etkinliklerimiz gerçekleşiyor. Gençlerimiz bu anlamda doya doya eğleniyorlar. Bugünün sonunda İlyas Yalçıntaş kardeşim, yarın da Bilal Sonses kardeşimiz bizlerle birlikte olacak. Güzel şarkılarını seslendirecek" dedi. Festivalin ikinci gününde de etkinlikler hız kesmeden devam edecek 19 Mayıs Pazar günü Liseler Arası gençlik koşusu gerçekleştirilecek. Etkinlikler daha sonra Şehir Parkı’nda devam edecek. Gün boyunca çeşitli aktiviteler ve yarışmalarla sürecek festivalde akşam saat 19.00’da Bilal Sonses konseri gerçekleşecek. El emeği ürünlere destek Gençlik Festivali’nin düzenlendiği alanda, kadınların el emeği ürünleri de sergilendi. El Emeği Çarşısı’nda sergilenen ürünler, gün boyu katılımcılara sunuldu. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Bugün İstasyon Meydanı’mızda ayrıca kadınlarımızın el emeği göz nuru dediği ürünleri sergileyebileceği dükkanlarımızı onlara tahsis ettik. Buradan kendi ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. İnşallah gelecekte de bunların sayısını artırarak onlara destek olmaya devam edeceğiz," diyerek kadınlara desteklerinin süreceğini belirtti.