SPOR - 03 Aralık 2025 Çarşamba 00:48

Erling Haaland, Premier Lig’de ’100’ler kulübü’ne girdi

A
A
A
Erling Haaland, Premier Lig’de ’100’ler kulübü’ne girdi

Manchester City'nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, Fulham maçında attığı golle Premier Lig'de 100. golüne ulaştı.

İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında Fulham ile Manchester City takımları karşı karşıya geldi. Bu sezon evinde başarılı bir grafik sergileyen Manchester ekibi dış sahada ise oynadığı 6 maçında 4'ünde puan kaybı yaşadı. Pep Guardiola'nın öğrencileri Fulham deplasmanında 3 puanı hanesine yazdırdı. İlk yarıyı Erling Haaland, Reijnders ve Philip Foden'ın golleriyle 3-1 üstün tamamlayan City, 2. yarıda Foden ve Berge'nin kendi kalesine attığı golle skoru 5-1'e getirdi. Ev sahibinde ikinci yarı oyuna giren Chukwueze takımı adına 2 gol kaydederek 78'de farkı 1'e indirdi. Son düdüğün ardından konuk ekip sahadan 5-4'lük skorla galip ayrıldı. Haaland, karşılaşmayı 1 gol, 2 asistle tamamladı.
Manchester City bu galibiyetle puanını 28'e yükseltirken, Fulham 17 puanda kaldı.

Erling Haaland, Premier Lig’de ’100’ler kulübü’ne girdi

Haaland, 100 gole 111 maçta ulaştı

Mavilerin ilk golünü atan Haaland, bu sezon ligde 15. golünü kaydetti. Manchester ekibinde 4. sezonunu geçiren ve bireysel performansında birçok rekor kıran Haaland, bugün de 'Premier Lig'de 100 gole ulaşan' futbolcular arasına girdi. 25 yaşındaki forvet aynı zamanda 100 gole en hızlı ulaşan futbolcu oldu. Uzun yıllar liste başında olan Alan Shearer, 100 golü 124 maçta kaydederken, Harry Kane 141 maçta bu ünvana sahip olmuştu. Manchester City'nin eski yıldızı Sergio Agüero ise 147 maçta 100 golü atması kayıtlara geçti.

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Tarihi yel değirmenleri için fikir projesi yarışması başladı Bodrum Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği iş birliğiyle ilçenin simge mekanlarından Değirmenburnu’nda yer alan tarihi yel değirmenlerini geleceğe taşımak amacıyla düzenlenen "Bodrum Değirmenburnu Tarihi Yel Değirmenleri ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" başladı. Toplam 5,5 milyon TL ödül havuzuna sahip olan ulusal yarışma, alanın tarihi dokusunu koruyarak çağdaş ve yenilikçi fikirler üretilmesini hedefliyor. Bodrum’un silüet hattında yer alan, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Değirmenburnu bölgesi için hazırlanan fikir projesi yarışmasının takvimi netleşti ve süreç resmen başladı. TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği desteğiyle tek kademeli, serbest ve ulusal çapta düzenlenen yarışma; tarihi mirası korurken "yerin ruhunu" yansıtacak, peyzaj bütünlüğünü ve kamusal kullanım potansiyelini ön planda tutacak çağdaş çözümler arıyor. Kültürel peyzaj alanı olarak tanımlanan bölgedeki yel değirmenleri ve sarnıç gibi koruma konusu yapı unsurlarını odağına alan yarışma; mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının yenilikçi projelerine sahne olacak. Yarışmacılardan, koruma statüsü yüksek olan bu özel alana hassasiyetle yaklaşarak hem doğayı koruyan hem de Bodrum’un şehir yaşamına değer katacak fikirler geliştirmeleri bekleniyor. TMMOB’a bağlı odalara kayıtlı mimar, şehir plancısı veya peyzaj mimarlarının bireysel veya ekip olarak katılabileceği fikir yarışmasında, dereceye giren güçlü projeler için toplam 5,5 milyon TL ödül dağıtılacak.
Ordu Ordu’da sahile insansız araç olduğu değerlendirilen cisim vurdu Ordu’nun Fatsa ilçesinde sahile insansız hava ya da deniz aracı olduğu değerlendirilen bir cisim vurdu. Ekiplerin bölgede yaptığı incelemenin ardından araç, jandarma ekipleri tarafından kaldırıldı. Olay, ilçenin Bolaman Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar, sabah saatlerinde sahilde şüpheli bir cisim gördü. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Edipler bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından cismin insansız hava ya da deniz aracı olabileceği değerlendirildi. Bu esnada aracının üzeri kapatıldı. Araç, jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, Kriminal Daire Başkanlığı’na teslim edilmek üzere olay yerinden kaldırıldı. "Cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edildi" Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Fatsa ilçemizin Bolaman Mahallesi’nde, 26 Mart 2026 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında yaklaşık 2 metreye 50 santimetre ebatlarında insansız deniz veya hava aracı olduğu değerlendirilen bir cihaz sahilde kıyıya vurmuştur. Ordu İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Timleri (PAMİT) ekiplerince yapılan incelemede cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edilmiştir. Fatsa Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda cihaz gerekli incelemelerin yapılması maksadıyla Fatsa İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timine teslim edilmiş olup, Kriminal Daire Başkanlığına gönderilecektir" denildi. 5 gün önce Ünye ilçesinde mühimmat yüklü İDA imha edilmişti Öte yandan Ordu’nun Ünye ilçesinde 20 Mart tarihinde Yüceler Mahallesi’nde kıyıya aktif ve mühimmat yüklü olduğu değerlendirilen insansız deniz aracı (İDA) vurmuş ve yapılan incelemeler ve kontrollerin ardından 21 Mart Cumartesi Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) ekipleri tarafından kıyıdan yaklaşık 4 kilometre denize çekilerek imha edilmişti.
Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyesporlu filenin sultanlarından büyük başarı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalıkgücü Belediyespor’un voleybol branşında Küçükler ve Midi kategorilerinde elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Ayvalıkgücü Belediyespor’un "Filenin Sultanları" olarak anılan genç sporcuları, katıldıkları il müsabakalarında önemli dereceler elde etti. Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan takım, gösterdiği performansla dikkat çekerken; Midi kategorisinde mücadele eden ekip ise il birinciliğini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Başkan Mesut Ergin, elde edilen sonuçların Ayvalık adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan, Midi kategorisinde ise il birinciliğini elde eden takımımızı gönülden kutluyorum. Sporcularımızın azmi ve disiplini bizleri son derece mutlu ediyor" dedi. Midi kategorisinde şampiyon olan Ayvalıkgücü Belediyespor, 15-16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda ili temsil edecek. Başkan Ergin, bu önemli organizasyon öncesinde sporculara ve teknik ekibe başarı dileklerini ileterek, "Takımımıza Türkiye Şampiyonası’nda üstün başarılar diliyorum. Ayvalık’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum" dedi. Antrenmanda sporcularla bir araya gelerek çalışmaları yerinde izleme fırsatı bulduğunu da belirten Başkan Ergin, genç sporcuların ortaya koyduğu emeğin ve kararlılığın takdire şayan olduğunu söyledi. Ayvalık Belediyesi olarak spora ve gençlere destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Mesut Ergin, "Gençlerimizin yanında olmaya, sporun gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.