GÜNDEM - 20 Haziran 2025 Cuma 14:47

Esenyurt’un parkları baştan sona yenileniyor

A
A
A
Esenyurt’un parkları baştan sona yenileniyor

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki parkları modern ve güvenli bir görünüme kavuşturuyor. Belediye personeli için eski belediye bahçesinde de özel bir peyzaj çalışması yapıldı.


Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda büyük bir yenileme çalışması başlattı. Çocuk oyun grupları değiştiriliyor, spor alanları bakımdan geçiriliyor, kauçuk zeminler yenileniyor, çim biçimi ve tırpan çalışmaları ile alanlar temizleniyor. Parklara yeni mevsimlik çiçekler dikilerek estetik görünüm artırılıyor. Ayrıca saha telleri, duvarlar, oturma grupları ve ferforje korkuluklar da onarılıp boyanıyor.


Yenileme çalışmalarının bir diğer ayağı ise eski belediye bahçesinde yapıldı. Belediye personelinin dinlenmesi ve rahat etmesi için peyzaj çalışmaları tamamlandı; çimler serildi, ağaçlar dikildi, oturma alanları yenilendi.



"Parklarımızı hem çocuklarımız hem de aileler için yeniliyoruz"


Çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Peyzaj Mimarı Esra Işık şu açıklamalarda bulundu:


"Amacımız Esenyurt halkına daha konforlu, daha güvenli parklar sunmak. Oyun grupları, spor aletleri, zemin kaplamaları, sulama, budama, çiçek dikimi gibi birçok işi aynı anda yürütüyoruz. Özellikle yangın riski taşıyan alanlarda tırpan çalışmalarını artırdık. Havuz temizliği ve motor bakımları da programlı şekilde yapılıyor. Belediye bahçesinde de peyzaj düzenlemesi yaparak personelimizin daha keyifli vakit geçireceği bir alan oluşturduk."



Esenyurt’un parkları baştan sona yenileniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-