SPOR - 26 Nisan 2025 Cumartesi 09:43

Eyüpspor ile Galatasaray 2. randevuda

A
A
A
Eyüpspor ile Galatasaray 2. randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Eyüpspor ile ligde 2. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Eyüpspor ile Galatasaray, yarın saat 19.00’da Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Ligde sarı-kırmızılılar, 24 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 5 beraberlikle aldığı 77 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Eflatun-sarılılar ise 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonucunda topladığı 50 puanla 5. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde olan Galatasaray, Eyüpspor karşısında da hata yapmadan yoluna devam etmek istiyor.

Eyüpspor ile Galatasaray 2. randevuda

2. randevu

Eyüpspor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 1 kez mücadele etti. Ligin ilk yarısında RAMS Park’ta oynanan müsabakada kazanan çıkmazken, mücadele 2-2’lik skorla sona erdi.

Deplasman karnesi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon deplasmanda 15 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle aldığı 38 puanla bu alanda da zirvede yer alıyor. Aslan ligde dış sahada son olarak Samsunspor ile mücadele etti ve rakibini 2-0’lık skorla mağlup etti.

4 maçlık galibiyet serisi

Bu sezon son olarak Süper Lig’de Beşiktaş’a deplasmanda mağlup olan Galatasaray daha sonra oynadığı 4 karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, ligde Samsunspor ile Bodrum FK, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe ve Konyaspor’u mağlup etti.

Victor Osimhen gol krallığında zirvede

Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Süper Lig’de 25 maçta görev aldı ve rakip fileleri 21 kez havalandırdı. Osimhen bu performansıyla ligde gol krallığında ilk sırada bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi’nde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 gol atan 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon toplam 30 gol sevinci yaşadı.

Victor Osimhen, 1 gol daha atması durumunda en golcü sezonunu yakalayacak. Osimhen en golcü sezonunu, 2022-2023 sezonunda Napoli’de oynarken 31 golle yaşamıştı.

Eyüpspor ile Galatasaray 2. randevuda

En az gol yiyen takım

Galatasaray son maçlarda savunmasıyla da ön plana çıkıyor. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de çıktığı 30 karşılaşmada kalesinde 29 gol gördü ve en az gol yiyen takım olarak yer alıyor. Cimbom ayrıca ligde üst üste 2, toplamda da 11 kez kalesini gole kapadı.

Ligde rakip fileleri 73 kez havalandıran Galatasaray, bu alanda da en çok gol atan 2. ekip olarak bulunuyor.

Barış Alper Yılmaz cezalı

Galatasaray’da, Eyüpspor maçında bir futbolcu cezasından dolayı oynamayacak. Bodrum FK müsabakasında sarı kart gören Barış Alper Yılmaz cezalı duruma düştü ve Eyüp karşısında yer alamayacak.

3 futbolcu sınırda

Sarı-kırmızılılarda ayrıca Eyüpspor karşılaşması öncesinde Victor Osimhen, Davinson Sanchez ve Gabriel Sara da sarı kart sınırında bulunuyor. Söz konusu 3 futbolcu, müsabakada sarı kart görmeleri durumunda 34. haftada Sivasspor maçında cezalı olacak.

Ahmed Kutucu eski takımına karşı ilk kez

Galatasaraylı futbolcu Ahmed Kutucu, Eyüpspor maçında görev alması durumunda eski takımına karşı ilk kez forma giyecek. Kutucu, ara transfer döneminde eflatun-sarılılardan, sarı-kırmızılılara transfer oldu. Sarı-kırmızılıların altyapısında yetişen ve uzun seneler forma giyen Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da, Galatasaray’a karşı 2. kez rakip olacak.

Eyüpspor ile Galatasaray 2. randevuda

Çağdaş Altay düdük çalacak

Eyüpspor - Galatasaray karşılaşmasını hakem Çağdaş Altay yönetecek. Altay’ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Hüseyin Aylak yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ömer Tolga Güldibi olacak.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Teravih etkinlikleriyle öğrencilere manevi eğitim Erzincan’da öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferini camilerde düzenlenen teravih buluşmalarıyla birlikte yaşıyor. Erzincan İl Müftülüğü Gençlik Hizmetleri ile Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ÇEDES Projesi ve "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri farklı camilerde gerçekleştirilen programlarda bir araya geliyor. Programlarda öğrenciler hem teravih namazını kılıyor hem de değerler eğitimi kapsamında düzenlenen sohbet ve etkinliklere katılıyor. Teravih buluşmalarının yanı sıra düzenlenen iftar ve sahur programları da öğrenciler ile eğitim camiasını aynı sofrada buluşturuyor. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan programlara hayırsever vatandaşlar da ikramlarıyla katkı sağlıyor. Etkinliklerde Erzincan İl Müftülüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü personelinin yanı sıra gönüllü üniversite öğrencileri de görev alıyor. Böylece öğrencilerin Ramazan ayını daha bilinçli ve dolu dolu geçirmeleri hedefleniyor. Kavakyolu Şehit Salih Ay İlkokulu Okul Müdürü Başöğretmen Oğuz Kürşat Onay, "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte Erzincan’daki Gülabibey Camii’nde teravih namazı sonrası çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Onay, çocukların aileleriyle birlikte yaşadıkları Ramazan hatıralarının önemine değinerek, "Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunun çocuklarda güzel bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz programı ilgiyle takip etti, arkadaşları ve aileleriyle birlikte saf tutmanın mutluluğunu yaşadı." dedi. Gülabibey Camii İmam Hatibi Mustafa Budak da etkinlik kapsamında çocukları cami girişinde karşıladıklarını belirterek, caminin bölümleri ve cemaatle namaz kılmanın önemi hakkında öğrencilere bilgi verdiklerini ifade etti. Erzincan ÇEDES İl Koordinatörü Sevil Aras Yücel ise etkinliklerin öğrencilerin Ramazan ayını daha anlamlı şekilde idrak etmelerine katkı sağladığını belirterek, programlarda öğrencilerin birlik, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşayarak öğrendiğini kaydetti. Yetkililer, Ramazan ayı boyunca teravih buluşmaları ile iftar ve sahur programlarının farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla devam edeceğini bildirdi.