SPOR - 17 Haziran 2025 Salı 22:46

Fenerbahçe, final serisinde 1-0 öne geçti

A
A
A
Fenerbahçe, final serisinde 1-0 öne geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, Beşiktaş’ı 94-76 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin ilk maçı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynandı. Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakada Fenerbahçe, ilk çeyreğin son dakikalarındaki etkili hücumlarıyla periyodu 22-16’lık skorla geçti. 2. periyodun bitimine 4 dakika kala farkı 5’e indiren Beşiktaş, hücumdaki top kayıpları ve Fenerbahçe’nin tempolu oyunuyla fark açıldı. Wade Baldwin’in son saniyelerde pota altından bulduğu sayılarla sarı-lacivertliler soyunma odasına 50-34 önde girdi.

Fenerbahçe, oyun üstünlüğünü 3. çeyrekte de sürdürürken farkın azalmasına izin vermedi ve son periyoda 21 sayılık farkla girildi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken derbi 94-76’lık skorla tamamlandı. Khem Birch 15 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Wade Baldwin 14 sayı, 5 asistle galibiyette önemli rol oynadı. Siyah-beyazlılarda ise Derek Needham’ın 14 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Final serisinde 2. maç 19 Haziran Perşembe saat 20.30’da oynanacak.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Polat Parlak

Fenerbahçe Beko: Nigel Hayes-Davis 7, Errick McCollum 12, Marko Guduric 7, Emre Ekşioğlu, Khem Birch 15, Melih Mahmutoğlu 8, Metecan Birsen 13, Wade Baldwin 14, Nicolo Melli 4, Devon Hall 9, Yiğit Hamza Mestoğlu 5, Faruk Biberoviç

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Berk Uğurlu 6, Derek Needham 14, Dustin Sleva 5, Jonah Mathews 11, Emanuel Terry 3, Yiğit Arslan 11, Kyle Allman 7, Uros Plavsic 8, Conor Morgan 7, Kerem Konan 4, Ata Özbek, Yağız Aksu

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 22-16 (Fenerbahçe lehine)

Devre: 50-34 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 73-52 (Fenerbahçe lehine)

İsmail Yasin Akçın

 

 



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.