SPOR - 18 Temmuz 2025 Cuma 12:16

FIBA Kıtalararası Kupa 2025 yeniden Singapur’da düzenlenecek

A
A
A
FIBA Kıtalararası Kupa 2025 yeniden Singapur’da düzenlenecek

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kıtalararası Kupa, 18-21 Eylül tarihleri arasında yeniden Singapur’da düzenlenecek.

Singapur Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuvada Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Unicaja, diğer FIBA kıtasal şampiyonları ve NBA G League temsilcisiyle mücadele edecek. Katılacak diğer takımlar; 2024-25 BCL Amerika şampiyonu ve 2022’de FIBA Kıtalararası Kupası’nı kazanan Brezilya’dan Flamengo, geçtiğimiz ay BCL Asya 2025’i kazanan Japonya temsilcisi Utsunomiya Brex, Avustralya Ulusal Basketbol Ligi (NBL) şampiyonu Illawarra Hawks, bu sezon Basketbol Afrika Ligi’ni (BAL) ilk katılımında kazanan Libya temsilcisi Alahli SC ile NBA G League United olacak. Japonya, Avustralya ve Libya temsilcileri turnuvada ilk kez yer alacak. Geçtiğimiz yıl da Singapur Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvayı 25 binden fazla basketbolsever dört gün boyunca yerinden takip etti; karşılaşmalar aynı zamanda yüz binlerce kişi tarafından canlı yayında izlendi.

FIBA Kıtalararası Kupa 2025 yeniden Singapur’da düzenlenecek

FIBA Kıtalararası Kupası 2025 grup eşleşmeleri şu şekilde:

Grup A: Alahli SC (Libya); Unicaja (İspanya); Utsunomiya Brex (Japonya)

Grup B: Flamengo (Brezilya); Illawarra Hawks (Avustralya); NBA G League United (ABD)

Her grup, tek devreli lig usulü mücadele edecek ve gruplarını lider bitiren iki takım, 21 Eylül’de FIBA Kıtalararası Kupası 2025 şampiyonunu belirlemek üzere finalde karşılaşacak.

Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar üçüncülük maçında, üçüncü sıradakiler ise beşincilik maçında karşı karşıya gelecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.