SPOR - 17 Nisan 2025 Perşembe 10:18

Galatasaray ile Bodrum FK 2. randevuda

A
A
A
Galatasaray ile Bodrum FK 2. randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında yarın evinde oynayacağı Bodrum FK ile 2. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de RAMS Park’ta Bodrum FK ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar, 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 74 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet sonucunda topladığı 34 puan ve averajla 14. sırada yer alıyor. Ligde geçtiğimiz hafta Samsunspor’u deplasmanda yenen Galatasaray, Bodrum FK karşısında galip gelip, şampiyonluk yarışında hata yapmak istemiyor.

2. randevu

Galatasaray, tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Bodrum FK ile ikinci kez rakip olacak. Ligin ilk yarısında Bodrum’da oynanan müsabakayı sarı-kırmızılılar, Michy Batshuayi’nin attığı golle 1-0 kazandı.

İç saha karnesi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon evinde 14 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda mağlubiyet almazken, 11 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Aslan, topladığı 36 puanla bu alanda Fenerbahçe’nin ardından 2. sırada yer alıyor.

35 gün sonra evinde

Galatasaray, Bodrum FK karşılaşmasıyla 3 maç sonra evinde oynayacak. Sahasında son olarak 14 Mart’ta Antalyaspor ile mücadele eden sarı-kırmızılılar, daha sonra Süper Lig’de Beşiktaş ve Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe ile deplasmanda oynadı. Aslan böylece 35 gün sonra taraftarının karşısına çıkacak.

Ligde bu sezon Beşiktaş’a yenildi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon sadece Beşiktaş’a yenildi. Sarı-kırmızılılar, ligde ayrıca Kasımpaşa (2), Eyüpspor, Hatayspor ve Fenerbahçe ile de berabere kalarak puan kaybı yaşadı.

Victor Osimhen krallık yarışında zirvede

Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, rakip fileleri havalandırmaya devam ediyor. Süper Lig’de 24 maçta görev alan Osimhen, 21 kez rakip ağları sarstı ve takımının en golcü ismi olarak yer alıyor. Ligde son 7 maçta 9 gol kaydeden 26 yaşındaki futbolcu, ayrıca ligde gol krallığı yarışında da zirvede bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi’nde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 gol atan Victor Osimhen, bu sezon toplam 29 gol sevinci yaşadı.

Galatasaray ile Bodrum FK 2. randevuda

En çok gol atan ve en az gol yiyen 2. takım

Galatasaray hücum performansının yanında savunmasıyla da ön plana çıkıyor. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de oynadığı 29 karşılaşmada kalesinde 27 gol gördü ve en az gol yiyen 2. takım olarak yer alıyor. Cimbom, ayrıca bu sezon ligde 10 kez de kalesini gole kapadı. Ligde rakip fileleri 71 kez havalandıran Galatasaray, bu alanda da en çok gol atan 2. takım olarak bulunuyor.

Roland Sallai cezalı

Galatasaray’da, Bodrum FK maçında bir futbolcu cezasından dolayı oynamayacak. Sarı-kırmızılılarda Macar futbolcu Roland Sallai, Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmüştü. Sakatlığı bulunan Danimarkalı futbolcu Elias Jelert’in de kadroda olması beklenmiyor.

4 futbolcu sınırda

Sarı-kırmızılılarda ayrıca Bodrum FK karşılaşması öncesinde Victor Osimhen, Davinson Sanchez, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara da sarı kart sınırında bulunuyor. Söz konusu 4 futbolcu, müsabakada sarı kart görmeleri durumunda 33. haftada Eyüpspor maçında cezalı olacak.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Türkchopper MC, Bilecik’te faaliyete başladı Türkiye’nin köklü motosiklet kulüplerinden Türkchopper MC, güçlü kardeşlik bağları ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla büyümeye devam ederken, Bilecik’te de resmen faaliyete başladı. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin birçok ilindeki yapılanmasıyla Türkchopper MC; kardeşlik, disiplin, yol güvenliği, sürüş kültürü, yardımseverlik ve vatan sevgisi gibi değerleri merkeze alarak faaliyet gösteriyor. Türkchopper MC Bilecik’te bir yapılanmaya giderek il temsilciliği kurdu. Türkchopper MC Bilecik İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Kulüp çatısı altındaki motosiklet tutkunları, yalnızca yerel etkinliklerle değil, aynı zamanda ulusal çapta düzenlenen büyük buluşmalar ile de dikkat çekiyor. Her yıl belirli dönemlerde gerçekleştirilen bu organizasyonlarda, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kulüp üyesi bir araya gelerek uzun yol sürüşleri yapıyor; birlik ve beraberlik ruhunu yollara taşıyor. Türkchopper MC Bilecik ekibi, şehrin motosiklet kültürüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Kulüp, güvenli sürüş disiplinini yaymayı, sosyal projeler üretmeyi ve şehirde motosiklet farkındalığını artırmayı hedefliyor. Bununla birlikte, Bilecik’e renk katacak etkinlikler düzenleyerek, özellikle chopper tutkunlarını bir araya toplamayı ve güçlü bir motosiklet topluluğu oluşturmayı planlıyor. Yapılan duyuruda, Türkchopper MC Bilecik temsilciliğinin tüm motosiklet severlere kapılarının açık. Türkchopper MC, Bilecik’te gerçekleştireceği sürüşler, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kültürel etkinliklerle şehrin sosyal hayatına katkı sunmaya devam edecek" denildi.