POLİTİKA - 28 Mart 2024 Perşembe 14:24

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır"

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir’de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan ’Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesinin programına katıldı. Programda konuşan Bakan Bak, “Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır“ dedi.


Ataşehir’de Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen törene Bakan Bak’ın yanı sıra İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ile öğretmenler ve salonda eğitim gören çok sayıda engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasının ardından salonda çocuklarla ilgilenen Bakan Osman Aşkın Bak, çocuklarla basketbol oynadı.



“Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır”


Programdan konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Türkiye özellikle paralimpik ve engelli sporlarında önemli hamleler yaptı. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır. Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında yapılan stadyumlar, salonlar, engelli bireylerimiz için özel yapılan tesislerde olmak üzere çok Türk sporunda önemli hamleler yapıldı. Spor aşkı engel tanımaz, projemizin ilk etabının lansmanı yapılmıştı, dağıtımlar tamamlanmıştı. Bizden ikinci etabı için çalışmalara devam ediyoruz. İlk etapta 81 ilde 500 okula malzemeler tahsis edilmişti. Özel olarak üretilen bu malzemelerin 27 bin 259 adetini ilk etapta dağıtmışız. Öte yandan 81 ilde bin tane özel eğitim kurumu olan okullarımıza 30 bin adet malzeme dağıtıldı.” diye konuştu.



“1500 okulumuza 57 bine yakın malzeme dağıtılmış olacak”



Gençlik ve Spor Bakanı Bak konuşmasının sonunda, “AK Parti iktidarı öncesi özel çocuklar evlerde tutulurlardı. Engelli bireyleri işin devrim niteliğinde yapılan bu çalışmalar ile önemli adımlar atıldı. Bugün bu lansmanla birlikte Bakanlığımızın desteğiyle 1500 okulumuza 57 bine yakın malzeme dağıtılmış olacak. Engelli bireylerimizde spor alanında önemli başarılarımız var. Biz sporu teşvik ediyoruz. Sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımız bu teşviklerin artırılmasını istiyor. Bu anlamda malzeme desteğiyle başladık. Engelli bireylerimizin, sporcularımızın her zaman yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum“ diye konuştu.




Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor devrimi yaşamaktadır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Muratpaşa Belediyesi, çocukları doğayla tanıştırdı Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, çocuklar için Zeytinpark’ta ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ düzenledi. Çocuklar, ağaçların gölgesinde eğitici oyunlar oynadı, ellerinde sepetleriyle doğayı keşfe çıktı. Muratpaşa Belediyesi, Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü ile çocukları, tabletleri, cep telefonlarını bir kenara bıraktırıp doğayla tanıştıran Doğa Temelli Gelişim Atölyesi düzenledi. Klinik Psikolog ve aynı zamanda Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü kurucusu Selin Aktürk ve ekibi öncülüğünde düzenlenen atölyede küçükler Zeytinpark’ta yemyeşil ağaçların gölgesinde eğitici oyunlar oynadı ve ellerinde sepetleriyle doğayı keşfe çıktı. Yeni neslin genel olarak dört duvar arasında gelişimlerini tamamladıklarını ifade eden Selin Aktürk düzenlenen atölye çalışması hakkında şunları söyledi: “Çocukların doğadan aslında olmaları gereken yerden uzaklarda olduklarını düşündük. Bu sebeple Muratpaşa Belediyesi’yle bir iş birliğine girdik. Çocuklarla yaptığımız etkinlikler incemotor ve kabamotor becerilerini geliştirmek, risk alma, risk analizi yapma, duyguları hissetme, doğayı tanıma, yoga, meditasyon içeriyor. Ve bunları gelişim psikoloğu, psikolojik danışmanlar, klinik psikologlar ve okul öncesi öğretmenleriyle birlikte yürütüyoruz. Umuyorum ki bu bir adım olur ve daha da yayılarak daha çok çocuğa ulaşabiliriz.”
Elazığ Elazığ’da örtü altı çilekte ilk hasat Elazığ’da örtü altında yetiştirilip 10 ay hasadı yapılan çilek bahçesinde yılın ilk hasadı başladı. Elazığ’da Uluova bölgesine özgü, tadı ve aromasıyla yöre halkının vazgeçilmezi olan çilekte hasat başladı. Geçen yıllara oranla yağışların fazla olması nedeniyle rekoltenin yüksek olduğu Elazığ’da yılın ilk örtü altı çileği toplandı. Sabah erken saatlerde mesaiye başlayan işçiler, hem günlük olarak topladıkları çilekleri aracılarla alıcılara ulaştırarak pazarda yerini almasını sağlıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Yılın 10 ayında üretiliyor Yaklaşık 16 yıldır merkeze bağlı Kuyulu köyünde hem tarlada hem de örtü altında çilek yetiştiren Necati Karataş, çileğin bu sene kilogramının 60 liradan satıldığını kaydetti. Yetiştirdikleri çileğin rağbet gördüğünü belirten üretici Necati Karataş “Örtü altında yaklaşık 16 yıldır çilek üretimi yapıyoruz. Bu sezonda örtü altı çileğimizi üretmeye ve toplamaya başladık. Mahsulleri alıyoruz. Bu bittiğinde bu sefer tarlada işler başlıyor. Dönüşümlü olarak yılın 10 ayında çilek üretiyoruz. Kuyulu çileğimiz çok güzel. Buna ek olarak çeşit gelişimini sağladık. Daha kaliteli, verimi çok, raf ömrü uzun ve aroması daha güzel olan çilek cinsi olan kabalacını getirdik. Bunu yılın 10 ayında üretiyoruz. Genelde mahsulümüzü yakın çevreye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız şuanda 60 lira civarında toptan gidiyor ve çileğimiz rağbet görüyor. Üretim olduğu sürece tüketim, pazarda problemimiz yok” dedi.
Kütahya Gediz’de 3.sınıf öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor Kütahya’nın Gediz İlçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla tüm Türkiye’de hayata geçirilen ve iki gün sürecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi başladı. Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirilen testlerde 20 uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmeni tarafından öğrencilerin 8 farklı istasyonda ölçümleri alındı. Tarama testlerine katılan 3.sınıf öğrencilerle yakından ilgilenen ve tarama testlerini takip eden İlçe Spor Müdürü Muhammed Keskin, sporcularla spor ve hedefleri hakkında sohbet etti, tavsiyelerde bulundu. Testler kapsamında 3.sınıf öğrencilerin 8 ayrı teste tabi tutulduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin, “Köy ve beldelerde dahil 3.sınıfda okuyan tüm gençler bu seneden başlayarak 4 yıl boyunca yetenekli oldukları branşlarda eğitimlere tabi tutuluyor. Bu testler; boy- kilo ölçümleri, esneklik ölçümleri, kulaç uzunluğu-oturma yüksekliği ölçümleri, dikey sıçrama testi, kavrama kuvveti testi, geriye doğru sağlık topu atma testi, çeviklik testi, 20 metre sürat testi” dedi. Müdür Keskin, “Uygulanan testlerin ölçümleri tamamen elektronik ortamda yapılıyor. Alınan veriler sistem üzerinden Ankara’da bulunan genel merkeze iletilerek bu merkezde toplanıyor. Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.