POLİTİKA - 06 Nisan 2026 Pazartesi 15:11

Görevden alınan MHP İstanbul İl Başkan Sertel Selim: "Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz"

A
A
A
Görevden alınan MHP İstanbul İl Başkan Sertel Selim: "Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Teşkilatı ve bağlı bulunan 39 ilçe teşkilatı, parti genel merkezi tarafından feshedildi. Görevden alınan İstanbul İl Başkanı Sertel Selim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz" dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, fesih kararının parti tüzüğünün 34, 52 ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden alındığını duyurdu. Kararın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, " Omuzlarımıza yüklenen Mukaddes görev İstanbul İl Başkanlığı vazifesi bugün itibarıyla son bulmuştur. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz. Yüce Allah liderimizi başımızdan eksik etmesin İnşallah" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’dan Türkiye’ye yayılan "Merhaba Günü" Adı Bodrum’la özdeşleşmiş Halikarnas Balıkçısı’nın yaşam felsefesinin simgesi olan "merhaba" sözcüğünün birleştirici gücünden ilham alarak hayata geçirilen 17 Nisan Merhaba Günü, her yıl büyüyerek Bodrum’dan taşan bir hareket oluyor. İletişim, dostluk, hoşgörü ve kültür temaları odaklı Merhaba Günü etkinlikleri, merhabalaşmayı özendirerek kitlesel bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Bodrum Deniz Müzesi’nin içten ve gür bir "merhaba"nın oluşturduğu moral ve motivasyon farkındalığını ortak üretim alanlarına taşıyan projesi, bu yıl farklı illere de yayılarak daha geniş kitlelere ulaşacak. Bodrum Deniz Müzesi’nin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında planladığı 2026 Merhaba Günü programı, Nisan ayı boyunca pilot bölge olarak belirlenen Muğla ilçelerindeki etkinlikler ve tüm yurda yayılan iletişim çalışmalarından oluşuyor. Bodrum Deniz Müzesi Bodrum Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren ve Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın koleksiyonu ile zengin bir denizcilik kültürü arşivine ev sahipliği yapan müze, denizcilik kültürü mirasını yaşatıyor ve aynı kapsamda yayınlar yapıyor. Müzenin süreli etkinliklerinden biri de Halikarnas Balıkçısı’nın hümanist düşünce dünyasını geniş kitlelere yayma amacıyla düzenlediği "Merhaba Günü" etkinlikleri. "Merhaba Günü" 2022 yılında Halikarnas Balıkçısı’nın doğum günü olan 17 Nisan’ın dönemin Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından "Merhaba Günü" olarak ilan edilmesinden sonra "Uluslararası Merhaba Günü Logo Yarışması" düzenlendi ve etkinlik kapsamı genişletildi. Geçen yıl Osmantan Erkır’ın sunuculuğunda, Zülfü Livaneli ve birçok sanatçının katılımına sahne olan "Merhaba Günü" tiyatro, müzik, söyleşi ve sergi gibi disiplinlerden oluştu ve kültürel üretim ve paylaşım alanı olarak konumlandı. Bodrum’u takiben bu yıl Muğla’nın Datça, Fethiye ve Menteşe ilçelerine de yayılan "Merhaba Günü" etkinlikleri, Kabaağaçlı Ailesi tarafından da destekleniyor. 2026 Nisan’ında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Priştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM) ile İstanbul Adalar Müzesi de aynı şemsiye altında etkinlikler düzenleyecek. "Merhaba Günü"nün amacıyla örtüşen her tür kültürel etkileşimin görünür kılınması ve projenin ulusal ölçekte gelişmesi için oluşturulan Dijital Etkinlik Haritası (www.merhabagunu.com) ile katılımcı ve yaygınlaştırıcı bir kültürel ağ modeli de sunuluyor. Doğa sevgisi, barış, hoşgörü ve kültürel paylaşım temalarında etkinlik düzenleyen kurum, topluluk ve bireyler, bu harita üzerinden programa dahil olabiliyor ve farklı bölgelerdeki etkinlikler "Merhaba Günü" platformuna katılabiliyor.
Antalya Alkan, başkanlık seçimleri çalışmalarına baba ocağından start verdi Seçim startını Korkuteli’den veren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkan adayı Mehmet Ali Alkan, ardından Elmalı’da esnaf odalarını ve esnafı ziyaret etti. 1 Mayıs’ta yapılacak AESOB başkanlık seçimleri çalışmalarına baba ocağı Korkuteli’de start veren AESOB Başkan adayı Mehmet Ali Alkan, yönetim anlayışlarını şeffaf, adil ve ortak akıl üzerine kurduklarını dile getirdi. Çalışmalara erken saatlerde Korkuteli Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Ünal Tatlı ve yönetimini ziyaret ederek başlayan Alkan, "Biz yolumuza, ’Söz esnafın’ diyerek başladık. Odak noktamız Antalya esnafımızın sorunlarına çözüm üretmektir. ’Ben’ değil, ’biz’ anlayışıyla bu kutsal göreve talibiz" şeklinde konuştu. "Sorunları da, çözümleri de biliyoruz" Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevi boyunca daima esnafın sesine kulak verdiklerini aktaran Alkan, "Yıllarca Antalya esnafımıza hizmet ettik. Bize güvenerek Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı görevine getiren esnafımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi aynı güvene, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı için talibiz. Biz, esnafımızın sorunlarının farkındayız, sorunlarının neler olduğunu biliyoruz. Tabii aynı zamanda çözümü de biliyoruz. Birçok projemizle geliyoruz. Esnafın yüzü gerçekten gülecek. Bizler, her zaman ileriye baktık, her zaman esnafımızı ileriye taşımaya gayet ettik. Yine öyle yapacağız. Çünkü bu koltuklar kişisel ikballerin değil, esnafın hizmetine sunulmuş koltuklardır. Bizler, bunun bilincinde olarak geliyoruz" dedi. Birlik, huzur ve değişim mesajı Korkuteli’nin ardından Elmalı’da da esnaf odalarıyla bir araya gelen Alkan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bize destek versin vermesin tüm esnaf temsilcilerimiz ve oda başkanlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızın altını çizmek istiyorum. Artık bazı şeylerin değişmesi lazım. Birliğimizin artık huzura ihtiyacı var. O nedenle yeni bir yönetim ve yeni bir anlayışla geliyoruz" diye konuştu. Saha çalışmalarında AESOB Başkan adayı Mehmet Ali Alkan’ı ağırlayan Korkuteli ve Elmalı’daki diğer oda ve Esnaf Kefalet Kooperatif başkanları, Alkan ve ekibine çıktıkları yolda başarı dileklerinde bulundular.