SPOR - 14 Nisan 2025 Pazartesi 20:35

Grekoromen Güreş Milli Takımı yurda döndü

A
A
A

Slovakya’da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda 5 madalya kazanarak Avrupa ikincisi olan Grekoromen Güreş Milli Takımı yurda döndü.

Slovakya’nın Bratislava kentinde, 7-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, serbest stil, grekoromen ve kadınlar kategorilerinde toplamda 1 altın, 6 gümüş, 7 bronz olmak üzere 14 madalya kazandı. Şampiyonada 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile toplamda 5 madalya kazanarak 110 puanla Avrupa ikincisi olan Grekoromen Milli Takımı’ndaki sporcular, İstanbul Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Kerem Kamal: "Tekrardan ayağa kalkmak ve altın madalya almak nasip oldu"

Toplu fotoğraf çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kerem Kamal, "Kariyerimin 2. Avrupa büyükler şampiyonluğunu yaşadım. Çok mutluyum. Yaklaşık 2 senedir bu Avrupa kürsüsünden uzaktaydım. Çok şükür yeni federasyonumuz, yeni teknik ekibimizle birlikte tekrardan ayağa kalkmak ve altın madalya almak nasip oldu. Hem kendi adıma, hem kulüp adına, hem de bütün antrenörlerim, takım arkadaşlarım adına çok mutluyum. Bunu geliştirmek için, daha iyisini yapabilmek, dünyada madalya almak için ekibimizle birlikte çalışacağız. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Yılmaz: "Hedefim altın madalyaydı"

77 kiloda bronz madalyanın sahibi olan Ahmet Yılmaz ise duygularını şu sözlerle aktardı:

"Büyüklerde katıldığım ilk Avrupa Şampiyonası’ydı. Daha öncesinde Dünya Şampiyonası’na ilk katıldığımda bronz madalya almıştım. Burada da bronz madalya nasip oldu. Hedefim altın madalyaydı. İlk katıldığım Avrupa Şampiyonası için biraz heyecanlıydım. Avrupa Şampiyonası atmosferini de ilk defa tattım. İnşallah bundan sonraki hedeflerim arasında altın madalya kazanarak, ülkemi gururlandıracağıma inanıyorum. İyi bir jenerasyonumuz var. Yeni federasyonumuzla, yeni arkadaşlarımızla aramızda iyi bir uyum var. Ekip arkadaşlarımla daha nice başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bize dua eden, destekleyen herkesten Allah razı olsun."

Kafilede yer alan sporcular daha sonra kendilerini bekleyen araçlarla havalimanından ayrıldı.

Tuncer Cengiz - İsmail Yasin Akçın

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.