EKONOMİ - 15 Ocak 2026 Perşembe 10:18

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4 arttı

A
A
A
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4 arttı

Hizmet üretim endeks 2025 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayı Hizmet Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, hizmet üretim endeks 2025 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,6 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 7,2 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 8,7 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,0 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,7 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 5,1 arttı.


Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 0,2 arttı. Hizmet üretim endeksi 2025 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,9 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,2 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 1,5 azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,7 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,5 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,1 arttı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0 Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta maçında Erzurumspor FK evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 20. dakikada Erzurumspor FK’nın orta sahadan geliştirdiği atakta topla buluşan Eren’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mert’in vuruşunda kaleci Erdem, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 24. dakikada Çaykur Rizespor atağında Halil’in ara pasıyla topu alan Mithat ceza sahası içine girip uygun durumda olan Olawoyin’e pasını göndermek isterken Emre kayarak son anda müdahale ederek tehlikeyi önledi. 42. dakikada Erzurumspor FK’ın geliştirdiği atakta Eren Kabak’ın pasıyla topla buluşan Eren Tozlu’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Erdem’in üzerinden ağlara gitti. 1-0 54. dakikada Erzurumspor FK’nın sol kanattan geliştirdiği atakta Giorbelidze’nin ortasında arka direkte topla buluşan Salih Sarıkaya, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 73. dakikada Rizespor’un atağında Laçi’nin savunma arkasına attığı topla buluşan Mihaila’nın ceza sahası içine girmeden plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. Stat: Kazım Karabekir Hakemler: Ömer Faruk Gültekin, Ogün Kamacı, Mert Bulut Erzurumspor FK: Erkan Anapa, Ali Ülgen (Salih Sarıkaya dk. 46), Emre Erdem, Gerxhaliu (Hüsamettin Yener dk. 46), Ömer Arda Kara, Cengizhan Bayrak (Giorbelidze dk. 46), Adem Eren Kabak, Mert Önal, Murat Cem Akpınar (Sefa Akgün dk. 66), Eren Tozlu (Rodrguez dk. 46), Sylla Yedekler: Mehmet Emin Billor, Yiğit Baran Karaoğlan, Kağan Moradaoğlu Teknik Direktör: Serkan Özbalta Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Taha Şahin (Hojer dk. 86), Mocsi, Alikulov, Mithat Pala, Taylan Antalyalı, Buljubasic (Laçi dk.59), Olawoyin (Augusto dk. 59), Emrecan Bulut (Sowe dk. 59), Zeqiri (Mihaila dk. 59), Halil Dervişoğlu Yedekler: Samet Akaydın, Papanikolaou, Sagnan, Efe Doğan, Bayram Berk Çapoğlu Teknik Direktör: Recep Uçar Goller: Eren Tozlu (dk. 42), Salih Sarıkaya (dk. 54) (Erzurumspor FK) Sarı kartlar: Erdem Canpolat, Taylan Antalyalı (Çaykur Rizespor), Hüsamettin Yener (Erzurumspor FK)
Muğla Muğla’da 2026 yılı "Muğla Gençlik Yılı" ilan edildi Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen planlama toplantısında, 2026 yılı "Muğla Gençlik Yılı" ilan edildi. Şehrin geleceğini şekillendirecek projeler, "Muğla’nın Gücü, Gençliğin Enerjisi" mottosuyla hayata geçecek. Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonu’nda Vali Dr. İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda, gençlerin talepleri ve kamu kurumlarının önerileri doğrultusunda 2026 yılı için hazırlanan kapsamlı yol haritası masaya yatırıldı. Vali Dr. İdris Akbıyık, toplantıda yaptığı değerlendirmede gençliğin sadece bir yaş grubu değil, toplumun en büyük dinamizmi olduğunu vurguladı. Gençlerin eğitimden istihdama, spordan sanata, girişimcilikten gönüllülüğe kadar her alanda desteklenmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirten Vali Akbıyık, şunları söyledi: "Gençlerimiz; enerjileri, fikirleri ve üretkenlikleriyle geleceğimizin en büyük teminatıdır. 2026 yılını ’Gençlik Yılı’ ilan ederek, onların potansiyelini en üst düzeye çıkaracak, fırsat eşitliğini güçlendirecek ve katılımcılığı artıracak çalışmaları tüm kurumlarımızla birlikte büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz" Proje kapsamında; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik desteğiyle, Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimler idari gücüyle, Sivil Toplum Kuruluşları ve Özel Sektör ise saha tecrübesiyle, gençlerin ihtiyaçlarına doğrudan cevap veren, kapsayıcı ve sürdürülebilir modeller geliştirecek. Toplantıda, gençlerin karar alma mekanizmalarına dahil edilmesi ve yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde sosyal sorumluluk projelerinde daha aktif rol almaları için gerekli altyapının oluşturulacağı belirtildi. 2026 yılı boyunca Muğla, gençlik festivalleri, istihdam fuarları, teknoloji atölyeleri ve sanat kampları gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Muğla Bodrum’da cam şişeyle kadını doğramaya çalıştı: "19 yıl hapis cezasına çarptırıldı" Muğla’nın Bodrum ilçesinde 10 Haziran 2024 tarihinde elindeki cam şişeyi kırıp yanındaki kadının boğazını ve bileklerini kesmeye çalışan şahıs 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dehşet anları ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgilere göre, Bodrum’a iş bulmak için gelen Mustafa Karacan ve kız arkadaşı F.O. bir süre iş bulmaya çalıştı. Aynı otelde kalan ikiliden F.O., iş aramak için otelden ayrıldı. İş bulamayan F.O., erkek arkadaşını arayarak bulunduğu noktaya çağırdı. Kız arkadaşı F.O.’nun otelden haber vermeden ayrılmasına sinirlenen Karacan kadının yanına gelir gelmez elindeki cam şişeyi kırarak saldırmaya başladı. Bir yandan kadını tutan Karacan, bir yandan da elindeki kırık cam şişeyle kadını yaralamaya başladı. Boğazını kırık cam şişesi kesmeye çalışan Karacan kadını bir çok yerinden yaraladı. Özellikle boğazından ve kolundan yaralanan F.O.’yu çevredeki vatandaşlar kurtardı. Kadının boğazını kesen Karacan’ın, "Seni öldüreceğim, kimse seni elimden kurtaramaz" diyerek tehdit etti. Olayın ardından gözaltına alınan Karacan tutuklandı. "Dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı" Yaşanan dehşet anları, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Karacan’ın F.O.’yu darp ettiği, yoldan geçen vatandaşların olaya müdahale etmek istediği ancak engellendiği görüldü. "19 yıl habis cezası verildi" Bodrum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Mustafa Karacan, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanığa kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 4 yıl olmak üzere toplam 19 yıl hapis cezası verdi.