GÜNDEM - 29 Haziran 2025 Pazar 17:12

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım"

A
A
A
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım. Bir tehlike mi var? Bir şüpheli mi gördünüz? İhmal etmeyin. 112’yi arayın. Bir ihbar, bir canı kurtarabilir. Bir çağrı, bir suçu önleyebilir" dedi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Her Mahallesiyle İstanbul" programına katıldı. Program, 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstanbul’un 39 ilçesinden mahalle başkanlarının bir araya geldiği toplantıda, mahalle teşkilatlarının beklenti ve önerileri ele alındı. Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, teşkilat yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda mahalle başkanı katıldı.



"112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım"


Programda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Milletimizle buluştuğumuz her yerde ifade ettiğim bir hususu, tekrar hatırlatmak istiyorum: 112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım. Bir tehlike mi var? Bir şüpheli mi gördünüz? İhmal etmeyin. 112’yi arayın. Bir ihbar, bir canı kurtarabilir. Bir çağrı, bir suçu önleyebilir. Bir uyarı, binlerce insanın güvenliğini sağlayabilir. Biliyorum, bu konulara karşı çok duyarlısınız. Ancak sizlerden bu konuda daha fazla destek bekliyoruz. Mahallenizde gördüğünüz her olumsuzluğu, her potansiyel riski bizimle paylaşın. Mahalle başkanlarımız; kendi yönetimlerine ve mahalle sakinlerine de ’112 Acil Çağrı Merkezimize yapılan bildirimlerin’, ne denli önemli olduğunu duyursun" diye konuştu.



"Zehir tacirlerine karşı NARVAS Projesini geliştirdik"


Bakan Yerlikaya uyuşturucu tacirlerine karşı geliştirilen NARVAS projesine değinerek, "Konum bazlı ’Vaka Analiz Sistemi’ olan NARVAS; 112 ve Uyuma Mobil Uygulaması üzerinden gelen Narkotik ihbarların çok daha etkin analizini sağlıyor. NARVAS’a yapacağınız her ihbar, sadece gençlerimize değil; geleceğimize de umut olacaktır. Çünkü uyuşturucuyla mücadeleyi sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık adına sürdürüyoruz. Bakın, karşımda pırıl pırıl gençlerimiz var. Allah hepsini korusun, gözetsin. Biz, hiçbir gencimizin gözünün feri sönmesin diye, her an görevimizin başındayız, sizlerin yanındayız. Biliyorum ki sizler de bu mücadelede bizlerin yanındasınız. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.



"Mahalle teşkilatı bir siyasi hareketin en temel yapı taşıdır"


Programda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise, "Nasıl ki, bir toplumu meydana getiren en önemli yapı taşı aile ise mahalle teşkilatı da bir siyasi hareketin en temel yapı taşıdır. Bir teşkilatın özü, nüvesi, ta kendisi; mahalle teşkilatlarıdır. Nasıl ki kalbimiz vücudumuzun küçük bir parçası gibi göründüğü halde, onun çalışması, hayatta kalmanın, canlı olmanın teminatı ise, mahallelerimiz de bizim için ’teşkilatımızın kalbi’ mesabesindedir. Nasıl ki, eğitim söz konusu olduğunda ’her şey aileden başlar’ diyorsak, bir siyasi hareketin başarısı için de ’her şey mahalleden başlar’ diyenlerdeniz. Mahalle, bizim için teknik bir yönetim mekanı olmaktan öte bir ruhun, bir değerler manzumesinin adıdır" dedi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "112 Acil Çağrı Hattı’nı daha etkin kullanalım"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Bitki biyolojik çeşitliliğinin korunmasında botanik bahçelerinin önemi vurgulandı Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Ziraat Fakültesi Konferansları serisinin üçüncüsünde, Bölgesel Kalkınma ve Bitki Biyolojik Çeşitliliğinin Korunmasında Botanik Bahçeleri "Hortus Botanicus" konusu ele alındı. Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy’un konuşmacı olarak katılım sağladığı programa; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ ile öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Botanik bahçelerinin (Hortus Botanicus) tarihi gelişimiyle ilgili bilgiler vererek sunumuna başlayan Prof. Dr. Necmi Aksoy, biyoçeşitliliğin ex situ (yerinde olmayan) korumasında hayati rol oynadığının altını çizdi. Botanik bahçelerinin, bilimsel araştırma, koruma, sergileme ve eğitim amacıyla belgelenmiş bitki koleksiyonuna sahip olan canlı bitki müzeleri olduğunu da sözlerine ekledi. Botanik bahçelerinin, yerel-bölgesel ve ulusal ölçekte sosyo-ekonomik kalkınma için stratejik bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aksoy, bu merkezlerin gelecek nesillere bırakılabilecek en kıymetli bilimsel miraslardan biri olduğunu vurguladı. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nin, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli bitki biyolojik çeşitlilik merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Necmi Aksoy, başta Düzce ili olmak üzere bitki biyolojik çeşitliliğinin korunması üzerine yapılan bilimsel araştırmalara ve eğitim çalışmalarına ev sahipliği yaptığını belirterek katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
Hakkari İçişleri Bakanlığı’ndan Hakkari’ye 45 yeni hizmet aracı İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarının kullanımına sunulmak üzere temin edilen 9 bin 200 araçtan 45’i Hakkari’ye gönderildi. Yeni Mahalle’de bulunan Fatih Kışlası’nda düzenlenen törene; Vali Ali Çelik’in yanı sıra vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, İl Jandarma Komutanı Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Atilla Ayata, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kaya, kurum müdürleri ile asker, polis ve sağlık personeli katıldı. Vali Çelik, Türkiye genelinde güvenlik birimlerine toplam 9 bin 200 aracın teslim edildiğini belirterek, bu araçlardan 45’inin Hakkari’ye tahsis edildiğini söyledi. Hakkari’nin coğrafi yapısına dikkat çeken Çelik, ilin yüzde 89’unun dağlık alanlardan oluştuğunu belirterek, "Coğrafyanın getirdiği zorluklarla mücadele eden bir şehirde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığımızın başlattığı çalışma kapsamında Hakkari’mize toplam 45 araç tahsis edilmiştir. Bu araçları İl Jandarma Komutanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim ediyoruz" dedi. Yeni araçlarla birlikte güvenlik ve acil müdahale hizmetlerinde önemli bir hızlanma sağlanacağını vurgulayan Çelik, şehir merkezinde ortalama 6 dakika, kırsal bölgelerde ise 15 dakika olan olaylara intikal süresinin daha da kısalacağını ifade etti. Araçlar, İl Müftüsü Hüseyin Okur’un yaptığı duaların ardından ilgili birimlere teslim edildi.