EKONOMİ - 25 Nisan 2025 Cuma 14:53

İhlas Vakfı vekaleten kurban hisse bedellerini açıkladı

A
A
A

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın 2025 yılı kurban hisse bedellerini açıkladı. Aydın, yurt dışı kurban hisse bedelinin 4 bin 500 TL, yurt içi kurban hisse bedelinin de 15 bin TL olarak belirlendiğini söyledi.

İhlas Vakfı vekaleten kurban kesim ve dağıtım organizasyonlarına devam ediyor. İhlas Vakfı bu yıl 6 ülkede kurban bağışı yapanların kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, vakfın bu yılki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın, "Bu yıl yurt dışı hisse vekalet bedeli 4 bin 500 lira yurt içi hisse vekalet bedeli de 15 bin lira. Yurt içinde yurtlarımızın olduğu şehirlerde kesim yapacağız. Yurt dışında Çad, Somali, Uganda, Tanzanya, Afganistan ve Hindistan’da kesim yapacağız" dedi. Kurban etlerini ihtiyacı olanlara ulaştırdıklarını ifade eden Aydın, "Kestiğimiz kurban etleri Asya ve Afrika’da ihtiyacı olanlara veriliyor. Kurban Allah rızası için kesilmeli" diye konuştu. Aydın, "Kurbanlık hayvanlara tek tek bakıyoruz. İki yaşını doldurduğunda hayvan kesilebilir oluyor, hayvanın gözü kör, kuyruğu kopuk olmamalı. Sığır hayvanı iki yaşını doldurduğunda alt çenedeki ön dişlerini döker, ardından daha büyük dişleri çıkar. Biz buna kapak atma diyoruz, bu iki dişin çıkması iki yaşını doldurduğu anlamına gelir. Hayvan seçiminde dikkatli davranıyoruz" şeklinde konuştu. Kurban kesiminde vekalet konusu hakkında da bilgi veren Aydın, "Umumi vekil tayin ederek vekalet verilir. Kurbanın kesiminin her aşamasının vekaleti alınır. Büyükbaş hayvanda 7 hisseye kadar kurban olur. Biz 7 kişinin adına kurban alıp dini görevi yerine getiriyoruz. Kişi kendisi kurbanını kesmiyorsa vekalet şarttır" ifadelerini kullandı. Hayırseverlere kurban videolarını da ilettiklerini dile getiren Aydın, "İhlas Vakfı’na kurban vekaleti veren hayırseverlere kurban kesim videolarını en geç bir hafta içinde iletiyoruz. Kurbanın kesiminde her aşamayı hayırseverler görebiliyor. Vakfımızın telefon numarası ve web sitesi üzerinden bize ulaşabilirler" diye konuştu.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.