ASAYİŞ - 30 Nisan 2025 Çarşamba 14:11

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı

A
A
A
İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı

İBB’ye ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Gülten ifadesinde, ‘’Keyfi uygulamalar yaptığımız söylenmiş ise de daha önceden tek kişinin kullandığı bu yetki şu komisyon halindeki bir kurula aittir’’ dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.



‘’İhaleler ile ilgili olarak herhangi bir usulsüzlük yaptığımı kabul etmiyorum’’


İfadesinde 2024 yılı Haziran ayından itibaren İBB encümen doğal üyesi olduğunu belirten Gülten, ‘’Bu tarihten önce Gürkan A.’nın olmadığı zamanlar yerine vekaleten baktığım için yerine imza atmış olabilirim ancak hatırlamıyorum. Bu nedenle söz konusu raporlarda belirtilen ihaleler ile ilgili olarak herhangi bir usulsüzlük yaptığımı kabul etmiyorum. Gizli tanık ‘ladin’ ifadesi ile ilgili olarak ise mimari estetik ile ilgili olarak 2011 yılında Zeytinburnu’nda yapılan 16-9 isimli projenin Ayasofya’nın minareleri arasında görülmesi ile şehrin siluetini bozması sonucunda 2012 yılında tarihi yarım ada ve çevresindeki ilçelere ilişkin yapılacak yüksek yapılar ile ilgili plan notu, siluet onay şartı eklenmiştir. Ancak bu işleyiş birden fazla uzmanın farklı subjektif değerlendirmelerine sebep olduğu için 2020 yılında Mimari Estetik Komisyonu kurulmuştur’’ dedi.



‘’Keyfi uygulamalar yaptığımız söylenmiş ise de daha önceden tek kişinin kullandığı bu yetki şu komisyon halindeki bir kurula aittir’’


Gülten ifadesinin devamında, ‘’Ben o tarihten beri bu komisyonun üyesiyim. Serap Öbekçi (Etüt Projeler Daire Başkanı), Gürkan Akgül (Genel Sekreter Yardımcısı) en baştan beri bu komisyonun üyesidirler. Arif Gürkan Alpay (Genel Sekreter Yardımcısı) ve Kaan Sürmegöz (Emlak Yönetim Daire Başkanı) bu komisyona diğer arkadaşların yerine yaklaşık 2-3 yıl önce gelmişlerdir. Gizli tanık ifadesinde keyfi uygulamalar yaptığımız söylenmiş ise de daha önceden tek kişinin kullandığı bu yetki şu komisyon halindeki bir kurula aittir. Komisyon üyelerinin tamamı söz konusu iş ile ilgili teknik yeterliliğe sahip mimar şehir planlamacısı gibi meslek insanlarıdır’’ ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.