ASAYİŞ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 10:56

İstanbul’da ‘kaçak ve taklit ayakkabı’ operasyonu: Binlerce çift ayakkabı ele geçirildi

A
A
A

İstanbul Emniyeti, ünlü markalara ait ayakkabıları Türkiye’ye kaçak yollarla getirip satmaya çalışan 2 şüpheliyi yakaladı. Eyüpsultan’da bir depoya yapılan baskında piyasa değeri 500 milyon lirayı bulan binlerce çift ayakkabı ele geçirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen ürünleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kişilere yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Takip sonrası Eyüpsultan’da belirlenen bir depoya baskın yapıldı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen depoda yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lirayı bulan çeşitli markalara ait 84 bin 864 çift kaçak ve sahte olduğu değerlendirilen ayakkabı ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı. Yürütülen tahkikat işlemleri devam ederken el konulan binlerce çift ayakkabı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.

Sadık Kahraman

İstanbul’da ‘kaçak ve taklit ayakkabı’ operasyonu: Binlerce çift ayakkabı ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul YD-ÜFE yıllık yüzde 65,53 arttı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 65,53 arttı, aylık yüzde 1,37 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , Nisan ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,37 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,64 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,53 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,10 artış gösterdi. YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 65,46 arttı Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 69,45 artış, imalatta yüzde 65,46 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 58,07 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 70,12 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 70,03 artış, enerjide yüzde 74,24 artış, sermaye mallarında yüzde 72,01 artış olarak gerçekleşti. YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 1,33 arttı Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,57 artış, imalatta yüzde 1,33 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,65 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,59 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, enerjide yüzde 2,68 artış, sermaye mallarında yüzde 1,40 artış olarak gerçekleşti.
Kayseri Büyükşehir’den LED teknoloji ile daha az enerji, daha çok tasarruf Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hizmet binaları içerisindeki aydınlatma lambalarını 4 bin 270 adet LED aydınlatmalara dönüştürerek hem daha az enerji harcadı hem de daha çok tasarruf sağladı. Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında çevreci, insan odaklı ve çok yönlü bir yerel yönetim anlayışı sergileyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, enerji üretimi ve enerji tasarrufu noktasında da önemli çalışmalar yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında sahip olduğu kamu kaynaklarını daha etkin kullanabilmek amacıyla uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında, hizmet binalarındaki ampulleri LED ile değiştirdi. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını yürüten Teknik Bakım, Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, hizmet binaları içerisinde bulunan 4 bin 270 adet ampulü LED ışıklandırma ile değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi Teknik Koordinatörü Vedat Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla belediyemize ait hizmet binalarında enerji tasarrufu kapsamında 4 bin 270 adet LED lamba değişimi yaparak belediyemize yıllık enerji tasarrufunda yüzde 35’lik katkı sağlamış olacağız” dedi. Minimum arıza, daha az bakım masrafı olan LED ışıklandırma ile önemli bir tasarruf sağlandığını söyleyen Kılıç, Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda tasarrufa yönelik çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.