EKONOMİ - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 11:20

İTO Başkanı Avdagiç’ten S&P’nin Türkiye’nin notunu artırmasına ilişkin değerlendirme

A
A
A
İTO Başkanı Avdagiç’ten S&P’nin Türkiye’nin notunu artırmasına ilişkin değerlendirme

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz çok önemli” dedi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal paylaşım platformu X’te yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu ’B’den ’B+’ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ’pozitif’ olarak korumasına ilişkin değerlendirmede bulundu.



“Enflasyonla mücadelemiz eşgüdümle ve kararlılıkla sürdükçe kazanan Türkiye ekonomisi olacak”


Avdagiç, paylaşımında Fitch’in ardından S&P Global’in de Türkiye’nin kredi notunu ’B’den ’B+’ya yükseltti ve kredi notu görünümünü ’pozitif’ olarak koruduğunu hatırlattı.



Şekib Avdagiç, şunları söyledi: “Özellikle yılın ikinci yarısında ‘dezenflasyon’ sürecinin de başlamasıyla hem yurtiçinde hem de yurtdışında ekonomiye olan güven daha da artacak, dış sermaye akışı hızlanacaktır. Enflasyonla mücadelemiz eşgüdümle ve kararlılıkla sürdükçe kazanan Türkiye ekonomisi olacak. Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz çok önemli.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir