GÜNDEM - 30 Mart 2026 Pazartesi 09:43

Kapalıçarşı’da başkanlık seçimi yapıldı: İlhami Yazıcı başkan seçildi

A
A
A
Kapalıçarşı’da başkanlık seçimi yapıldı: İlhami Yazıcı başkan seçildi

Kapalıçarşı Kat Malikleri 6. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde İlhami Yazıcı Kapalıçarşı Başkanı oldu.


Kapalıçarşı Kat Malikleri 6. Dönem Olağan Genel Kurul toplantısı dün yapıldı. Yoğun ve geniş katılımla gerçekleştirilen genel kurul, İstiklal Marşı’nın okunması saygı duruşunun bulunulmasının ardından açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıda divan kurulu oluşturularak hazirun listesi onaylandı ve divan tutanağının imzalanması için yetki verildi. Toplantı kapsamında Yönetim Kurulu’nun 2 yıllık faaliyet raporu ile Denetim Kurulu raporu okunarak kat maliklerinin bilgisine sunuldu. Raporların değerlendirilmesinin ardından yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edildi. Genel kurulda ayrıca; devam eden hukuki ve idari süreçler ile Kapalıçarşı’nın işleyişine ilişkin çeşitli konular görüşülerek Yönetim Kurulu’na gerekli yetkiler verildi. Yapılan seçimde tek liste ile gidilen genel kurulda 941 oy kullanıldı ve İlhami Yazıcı Kapalıçarşı Başkanı olarak seçildi. Genel kurul kapsamında divan kurulu da belirlendi. İstanbul Kuyumcular Odası (İKÖ) Başkanı Mustafa Atayık divan kurulu başkanı seçilirken, Ali Rıza Balcı ve Atilla Saraç divan kurulu üyeleri olarak görev aldı.



"Birlik ve beraberliğin güçlü göstergesi"


Divan Başkanı Mustafa Atayık, "Kapalıçarşı gibi köklü bir yapının genel kurulunun yüksek katılım ve olgunluk içerisinde tamamlanması son derece kıymetlidir. Seçim sürecinin şeffaf, düzenli ve demokratik bir şekilde yürütülmesi, camiamızdaki birlik ve beraberliğin en güçlü göstergesidir" dedi.



"Kapalıçarşı için kararlılıkla çalışacağız"


Başkan İlhami Yazıcı ise ilk açıklamasında, "Kapalıçarşı esnafımızın ve kat maliklerimizin güveniyle bu göreve seçilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu sorumluluğun bilinciyle, esnafımızın beklentilerine cevap veren şeffaf ve güçlü bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. 1461 yılında kurulan Kapalıçarşı’da başkan olarak görev yapmak hem büyük bir onur hem de önemli bir sorumluluktur. Dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan çarşımız için gereken tüm adımları kararlılıkla atacağız. Çarşımıza gelen her ziyaretçi bizim misafirimizdir" diye konuştu,



Kapalıçarşı’da başkanlık seçimi yapıldı: İlhami Yazıcı başkan seçildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Marmaris’te hazırlıklar başladı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bisikletçiler pedal çevirmeye hazırlanırken, Marmaris’te üç gün sürecek etaplar nedeniyle ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu yıl 61’inci kez gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen organizasyon, 26 Nisan’da Çeşme’den başlayacak. Türkiye’nin farklı coğrafyalarını birbirine bağlayan dev tur, Aydın, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Antalya etaplarının ardından 3 Mayıs’ta Ankara’da sona erecek. Ege’den İç Anadolu’ya kadar uzanan rota, hem sporculara hem de izleyicilere eşsiz manzaralar sunacak. Turun önemli duraklarından biri olan Marmaris’te de yarış heyecanı üç gün sürecek. 27 Nisan’da Aydın-Marmaris, 28 Nisan’da Marmaris-Kıran ve 29 Nisan’da Marmaris-Fethiye etapları gerçekleştirilecek. Yarış programı kapsamında Marmaris’te bazı ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri yapılacak. Özellikle Marmaris giriş yolu, Atatürk Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı’nda belirli saatlerde yol kapamaları uygulanacak. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için söz konusu tarihlerde dikkatli olmaları, alternatif güzergahları tercih etmeleri ve planlarını buna göre yapmaları gerektiğini belirtti.
İstanbul Kartal’da denize açılan balıkçı kayboldu: Teknesi bulundu, kendisi yok Kartal Sahili’nden denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Adalar istikametine ilerleyen Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında bulunurken, eşyalarının teknede olduğu ancak kendisinin olmadığı belirlendi. Barınaktan çıkış anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. İstanbul Kartal Sahili’nden balık tutmak amacıyla denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Kartal’daki barınaktan tekne ile ayrılan Taşkulu’nun Adalar istikametine doğru ilerlediği öğrenildi. Taşkulu’nun tekne ile barınaktan çıktığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Taşkulu’nun gece saatlerinde teknesiyle denize açıldığı görüldü. Bir süre sonra Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında boş şekilde bulundu. Yapılan incelemelerde şahsa ait eşyaların teknede olduğu ancak kendisinin teknede bulunmadığı tespit edildi. Olayın ardından Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ekiplerin 3 gündür arama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. "Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz" Taşkulu’nun tekne komşusu olduğunu belirten Ali Osman Gürkan, "Sanırım kendisinin teknesine ulaşılmış ancak kendisiyle ilgili herhangi bir malumat yok. Nerede olduğu bilinmiyor, kayıp. Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz. Çok fazla tanımıyorum, tekne komşumuzdu. Burada genelde amatör ve sportif balıkçılık yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri teyakkuz halinde aramalarını sürdürüyor" dedi. Bir diğer görgü tanığı Ruşen Ersoy ise, "Gece 01.20 sıralarında buradan çıkıyor. Saat 03.00’te eşiyle görüşüyor, 03.00 ile 03.30 arasında kayboluyor. Yaklaşık 3 buçuk saat sonra teknesi boş şekilde bulunuyor. O saatten beri aramalar devam ediyor. Maalesef acımız çok büyük" diye konuştu. Öte yandan, kayıp şahsın denize düşüp düşmediği ya da başına ne geldiği henüz netlik kazanmazken, ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları sürdüğü öğrenildi.
Bursa ’Yerle Gök Arasında’ sergisi Fotoğraf Müzesi’nde kapılarını açtı Fotoğraf sanatçısı Aydın Berk Bilgin’in pandemi döneminde doğayla kurduğu bağı yansıtan "Yer Gök Arasında" isimli fotoğraf sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Siyah-beyaz 28 eserin yer aldığı sergi, 21 Haziran tarihine kadar ziyarete açık olacak. Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi, küratörlüğünü Türk fotoğraf sanatının duayen isimlerinden Engin Özendes’in üstlendiği ve fotoğraf sanatçısı Aydın Berk Bilgin’in "Yer Gök Arasında" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Tarihi Misi köyündeki müzede gerçekleşen açılış törenine; Nilüfer Belediye Başkan Vekili Özlem Akbaş Önsoy, sanatçı Aydın Berk Bilgin, küratör Engin Özendes, Bursa Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (BUFSAD) Başkanı Tarık Akkurt ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi, 2021-2023 yılları arasında Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun izole coğrafyalarında çekilmiş 28 siyah-beyaz eserden oluşuyor. Piktoryal bir dille üretilen fotoğraflar, klasik bir doğa manzarasından ziyade sanatçının iç dünyasını yansıtmayı hedefliyor. Serginin açılışında konuşan sanatçı Aydın Berk Bilgin, serginin ortaya çıkışını şu sözlerle anlattı: "Bu fotoğraflar, pandeminin o sıkıcı günlerinde, betonlaşmış kentlerin içine hapsolduğumuz dönemin peşi sıra ortaya çıktı. Kendimle yalnız kalmak ve huzur bulmak için doğaya yöneldim. Kars ve Karadeniz’in genellikle kış, zaman zaman da bahar ve yaz aylarına ait olan bu fotoğraflar; doğayla bütünleşme, yalnız kalırken arınma duygusuna odaklanıyor. Analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resimsel bir tat oluşturmaya çalıştım." Nilüfer Belediye Başkan Vekili Özlem Akbaş Önsoy da, Misi’nin kültür köyü olma yolculuğundaki kararlılıklarının altını çizerek, "Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi, 2017’den bu yana sanatı ve üretimi toplumla buluşturuyor. Bu çabalarımız Tarihi Kentler Birliği Arşiv ve Koleksiyon Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Müze Statüsü ve fotoğraf sanatına katkı ödülleriyle taçlandı. Aydın Berk Bilgin gibi eski baskı tekniklerinde uzman, özgün ve ödüllü bir sanatçıyı müzemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sanat bir toplumun nefes aldığı yerdir ve biz sanata yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Aydın Berk Bilgin ve küratör Engin Özendes’e günün anısına hediye verildi. ’Yerle Gök Arasında’ fotoğraf sergisi 21 Haziran tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.