GÜNDEM - 30 Mart 2024 Cumartesi 10:12

Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı

A
A
A
Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı

İstanbul’da yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler’de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatıyor.


Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu kapsamda en çok başvuru yapılan ilçe ise Bahçelievler oldu. Kampanyadan faydalanan kat maliklerinin paraları yüklenici firmaların hesabına yatmaya başladı.


Bu kampanyadan yararlanan Aziz Kaydı, “Geçen günlerde sözleşmeye gittik. Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı Kentsel dönüşüm ofisine sözleşmelerimizi imzaladık. Yarısı bizden, yarısı kredi olarak. 3 yıl sonra ödemeli sözleşmelerimizi imzaladık. 700 bin lira 3 yıl sonra memur zam yarısı gibi bir fiyat uygulanıyor. 3 yıl hiçbir şey uygulanmıyor” ifadelerini kullandı.


"Bahçelievler’den rekor katılım sağlandı"


“Yarısı bizden” kampanyasına en çok katılımın Bahçelievler’den olduğunu belirten Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Ferhat Servi “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın başlatmış olduğu yarısı bizden kampanyasına ilçemizden rekor bir katılım sağlanmıştır. Katılım sayısı ortalama 27 bindir. 27 bin katılımda yaklaşık 95 bin bağımsız bölüme tekabül etmektedir. İlçemizden bu kampanyadan yararlanacak olacak ilk bir tanesi de arkamızdadır. Bu binamızdan 13 tane bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bu bağımsız bölümün malikleri belediyemizde projelerini onaylatarak kat ittifakını kurmuşlardır. Belediyemize başvuran hak sahiplerimiz bakanlığa bildirildi. Bakanlık maliklerimize hesabına yarısı bizden kampanyamızın sunmuş olduğu 1 milyon 500 bin liralık yarımın 100 bin lirasını taşınma yardımı olarak 700 bin lirasını hibe ve 700 bin lirasını kredi olarak verecektir. Ödemeler bakanlığımız yüzde 10’unda müteahhit adına açılan hesaba paranın yüzde 10’nu yatıracak. Diğer kalan yüzde 30’unu inşaatın kabası bitince yatıracak. Geri kalan yüzde 30’unu inşaatın ince işçiliği bittiğinde yatıracak. Kalan yüzde 30’u ise iskan aldıktan sonra yatıracak. Vatandaşımız geri ödemesi 2 yıl geri ödeme yapmayacak. Sonra ki üçüncü yıl, bir yıl olmak üzere faizsiz ödeme yapacak. Geri kalan 9 yılda tefe, tüfe yarısı oranında faizi birlikte ödemelerini yapacak” dedi.


"Vatandaşlar bu kampanya sayesinde nefes aldı"


Vatandaşların kampanya sayesinde büyük rahatlık yaşadığını belirten Yüklenici inşaatın Sahibi Selçuk Özer “2023, 4’düncü ayında itibariyle buranın ruhsat başvurusunda bulundum. Bütün süreçleri tamamlayıp, projemizi gerekli mercilere ilettik. Bahçelievler Belediyenin sunmuş oldukları imkanlardan faydalandık. Bu vesile ile vatandaşlar nefes aldı. Bu hibe yarısı bizden kampanyası 700 bin lira kredi, 700 bin hibe kampanyası vatandaşa ciddi bir nefes oldu” şeklinde konuştu.



Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.