GÜNDEM - 23 Nisan 2025 Çarşamba 18:07

Maltepe Belediye Başkanı Köymen, deprem sonrası Maltepe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne geldi

A
A
A
Maltepe Belediye Başkanı Köymen, deprem sonrası Maltepe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne geldi

İstanbul’da meydana gelen şiddetli deprem sonrası Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ve yetkilerle Maltepe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde bir araya geldi. Gelişmeleri takip eden Köymen, "İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.


Maltepe Belediyesi, İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem ve hemen arkasında devam eden depremlerle ilgili teyakkuza geçti. Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Maltepe’deki durumu yerinde değerlendirmek ve süreci takip ederek gelişmeleri anbean izlemek için Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve yetkili isimlerle Maltepe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde bir araya geldi. Yetkililerden bilgi alan Köymen, ilçede olumsuz bir durum olmadığı belirterek, "İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.



GSM hatlarını zorunlu haller dışında kullanmayın


İstanbul Valiliği ise deprem sonrası yaptığı açıklamada, depremde nedeniyle hasar gören ya da hasar gördüğü düşünülen binalara girilmemesi, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve telefon hatlarının zorunlu haller dışında kullanılmamasını belirterek vatandaşları uyardı.



Maltepe Belediye Başkanı Köymen, deprem sonrası Maltepe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Altay: "1 yılda 99,8 milyon metreküp atık su arıtılarak yeniden kullanıma kazandırıldı" Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleriyle çevre sağlığını korurken arıtılmış suyun yeniden kullanımıyla su kaynaklarının sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2025 yılı içerisinde Ilgın, Çumra, Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin tamamlanarak hizmete alındığını belirtti. KOSKİ’nin Konya genelinde 2018 yılından bu yana toplam 14 atık su arıtma tesisi inşa ettiğine vurgu yapan Başkan Altay, "Tamamlanan son yatırımlarla birlikte il genelindeki toplam atık su arıtma tesisi sayısı 49’a ulaştı. İleri biyolojik arıtma teknolojileriyle donatılan tesisler, atık suların çevreye zarar vermeden arıtılmasını sağlarken, suyun yeniden kullanımına da imkan tanıyor" dedi. Hayata geçirilen bu yatırımlarla hem çevreyi korumayı hem de su kaynaklarının verimli ve bilinçli kullanılmasını hedeflediklerini dile getiren Başkan Altay, Konya’nın geleceğine değer katmaya devam ettiklerini ifade ederek, "2025 yılı içerisinde Konya’daki atık su arıtma tesislerimizde toplam 99 milyon 839 bin 191 metreküp atık su arıtılarak yeniden kullanıma kazandırıldı. Ayrıca atık çamurlardan 4 milyon 476 bin 286 kilowatt saat elektrik enerjisi üretildi. Özellikle tarımsal sulama amaçlı değerlendirilebilen arıtılmış su, mevcut su rezervlerinin korunmasına önemli katkı sağlarken, kuraklık riskine karşı da sürdürülebilir bir çözüm sunuyor. İhtiyaç duyulan bölgelerde çevre yatırımlarımıza devam edeceğiz" cümlelerine yer verdi. Konya genelinde hizmet veren 31 biyolojik ve 18 doğal olmak üzere toplam 49 atık su arıtma tesisi, günlük 328 bin 477 metreküp arıtım kapasitesiyle çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir su yönetimine önemli katkı sağlıyor.