KÜLTÜR SANAT - 23 Haziran 2025 Pazartesi 09:43

Maltepe Yazlık Sinema’da ’Süt Kardeşler’ izleyiciyle buluştu

A
A
A
Maltepe Yazlık Sinema’da ’Süt Kardeşler’ izleyiciyle buluştu

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen "Yazlık Sinema Günleri" kapsamında, Türk sinemasının kült eserlerinden biri olan 1976 yapımı "Süt Kardeşler" isimli komedi filminin gösterimi yapıldı.


Maltepe Belediyesi’nce hayata geçirilen ve vatandaşlara unutulmaz bir nostalji yaşatan Yazlık Sinema Günleri devam ediyor. Maltepe’nin farklı mahallelerinde sürdürülen film gösterimi etkinliğin son durağı ise Adalet Meydanı’ndaki yeşil alan oldu. Senaristliğini Sadık Şendil’in, yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in üstlendiği 1976 yapımı "Süt Kardeşler" filminde Türk sinemasının usta oyuncuları Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Ayşen Gruda rol alıyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani isimli romanından uyarlanan, Ramazan ve Şaban’ın öyküsünün anlatıldığı film boyunca sinemaseverler, patlamış mısır ve limonata eşliğinde eğlenceli ve kahkaha dolu anlar yaşadı.


Etkinliğin bir sonraki programı olan "Züğürt Ağa" filmi ise, 28 Haziran’da İdealtepe 50. Yıl Parkı’nda saat 20.30’da izleyicilerle buluşacak.



Maltepe Yazlık Sinema’da ’Süt Kardeşler’ izleyiciyle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.