ASAYİŞ - 30 Mart 2026 Pazartesi 10:08

Mecidiyeköy metro alt geçidini su bastı, görevliler suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştı

A
A
A

Mecidiyeköy’de metro ile metrobüsü birbirine bağlayan alt geçidi yoğun yağışın etkisiyle su bastı. Görevliler suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

İstanbul’da etkili olan yağış nedeniyle Mecidiyeköy’de bulunan metro alt geçidini saat su bastı. Sabah saatlerinde okula ve işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, su baskını nedeniyle zor anlar yaşadı. Biriken su nedeniyle alt geçitte ilerlemekte zorlanan vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Görevliler alt geçidi kapatırken, suyu tahliye etmek için çalışma başlatıldı. Alt geçide dolan su, kovalarla tahliye edilmeye çalışıldı. İsmail Döner isimli vatandaş, alt geçidi su bastığını bu nedenle kullanılamadığını söyledi.

Kerem Akca - Murat Horoz

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Marmaris’te hazırlıklar başladı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bisikletçiler pedal çevirmeye hazırlanırken, Marmaris’te üç gün sürecek etaplar nedeniyle ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu yıl 61’inci kez gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen organizasyon, 26 Nisan’da Çeşme’den başlayacak. Türkiye’nin farklı coğrafyalarını birbirine bağlayan dev tur, Aydın, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Antalya etaplarının ardından 3 Mayıs’ta Ankara’da sona erecek. Ege’den İç Anadolu’ya kadar uzanan rota, hem sporculara hem de izleyicilere eşsiz manzaralar sunacak. Turun önemli duraklarından biri olan Marmaris’te de yarış heyecanı üç gün sürecek. 27 Nisan’da Aydın-Marmaris, 28 Nisan’da Marmaris-Kıran ve 29 Nisan’da Marmaris-Fethiye etapları gerçekleştirilecek. Yarış programı kapsamında Marmaris’te bazı ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri yapılacak. Özellikle Marmaris giriş yolu, Atatürk Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı’nda belirli saatlerde yol kapamaları uygulanacak. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için söz konusu tarihlerde dikkatli olmaları, alternatif güzergahları tercih etmeleri ve planlarını buna göre yapmaları gerektiğini belirtti.
İstanbul Kartal’da denize açılan balıkçı kayboldu: Teknesi bulundu, kendisi yok Kartal Sahili’nden denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Adalar istikametine ilerleyen Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında bulunurken, eşyalarının teknede olduğu ancak kendisinin olmadığı belirlendi. Barınaktan çıkış anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. İstanbul Kartal Sahili’nden balık tutmak amacıyla denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Kartal’daki barınaktan tekne ile ayrılan Taşkulu’nun Adalar istikametine doğru ilerlediği öğrenildi. Taşkulu’nun tekne ile barınaktan çıktığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Taşkulu’nun gece saatlerinde teknesiyle denize açıldığı görüldü. Bir süre sonra Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında boş şekilde bulundu. Yapılan incelemelerde şahsa ait eşyaların teknede olduğu ancak kendisinin teknede bulunmadığı tespit edildi. Olayın ardından Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ekiplerin 3 gündür arama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. "Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz" Taşkulu’nun tekne komşusu olduğunu belirten Ali Osman Gürkan, "Sanırım kendisinin teknesine ulaşılmış ancak kendisiyle ilgili herhangi bir malumat yok. Nerede olduğu bilinmiyor, kayıp. Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz. Çok fazla tanımıyorum, tekne komşumuzdu. Burada genelde amatör ve sportif balıkçılık yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri teyakkuz halinde aramalarını sürdürüyor" dedi. Bir diğer görgü tanığı Ruşen Ersoy ise, "Gece 01.20 sıralarında buradan çıkıyor. Saat 03.00’te eşiyle görüşüyor, 03.00 ile 03.30 arasında kayboluyor. Yaklaşık 3 buçuk saat sonra teknesi boş şekilde bulunuyor. O saatten beri aramalar devam ediyor. Maalesef acımız çok büyük" diye konuştu. Öte yandan, kayıp şahsın denize düşüp düşmediği ya da başına ne geldiği henüz netlik kazanmazken, ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları sürdüğü öğrenildi.
Bursa ’Yerle Gök Arasında’ sergisi Fotoğraf Müzesi’nde kapılarını açtı Fotoğraf sanatçısı Aydın Berk Bilgin’in pandemi döneminde doğayla kurduğu bağı yansıtan "Yer Gök Arasında" isimli fotoğraf sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Siyah-beyaz 28 eserin yer aldığı sergi, 21 Haziran tarihine kadar ziyarete açık olacak. Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi, küratörlüğünü Türk fotoğraf sanatının duayen isimlerinden Engin Özendes’in üstlendiği ve fotoğraf sanatçısı Aydın Berk Bilgin’in "Yer Gök Arasında" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Tarihi Misi köyündeki müzede gerçekleşen açılış törenine; Nilüfer Belediye Başkan Vekili Özlem Akbaş Önsoy, sanatçı Aydın Berk Bilgin, küratör Engin Özendes, Bursa Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (BUFSAD) Başkanı Tarık Akkurt ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi, 2021-2023 yılları arasında Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun izole coğrafyalarında çekilmiş 28 siyah-beyaz eserden oluşuyor. Piktoryal bir dille üretilen fotoğraflar, klasik bir doğa manzarasından ziyade sanatçının iç dünyasını yansıtmayı hedefliyor. Serginin açılışında konuşan sanatçı Aydın Berk Bilgin, serginin ortaya çıkışını şu sözlerle anlattı: "Bu fotoğraflar, pandeminin o sıkıcı günlerinde, betonlaşmış kentlerin içine hapsolduğumuz dönemin peşi sıra ortaya çıktı. Kendimle yalnız kalmak ve huzur bulmak için doğaya yöneldim. Kars ve Karadeniz’in genellikle kış, zaman zaman da bahar ve yaz aylarına ait olan bu fotoğraflar; doğayla bütünleşme, yalnız kalırken arınma duygusuna odaklanıyor. Analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resimsel bir tat oluşturmaya çalıştım." Nilüfer Belediye Başkan Vekili Özlem Akbaş Önsoy da, Misi’nin kültür köyü olma yolculuğundaki kararlılıklarının altını çizerek, "Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi, 2017’den bu yana sanatı ve üretimi toplumla buluşturuyor. Bu çabalarımız Tarihi Kentler Birliği Arşiv ve Koleksiyon Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Müze Statüsü ve fotoğraf sanatına katkı ödülleriyle taçlandı. Aydın Berk Bilgin gibi eski baskı tekniklerinde uzman, özgün ve ödüllü bir sanatçıyı müzemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sanat bir toplumun nefes aldığı yerdir ve biz sanata yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından sanatçı Aydın Berk Bilgin ve küratör Engin Özendes’e günün anısına hediye verildi. ’Yerle Gök Arasında’ fotoğraf sergisi 21 Haziran tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.