EKONOMİ - 05 Ocak 2026 Pazartesi 10:15

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu

A
A
A
Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte, milyonlarca memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2026 yılının ilk yarısında alacağı zam oranı belli oldu.

TÜİK, 2025 yılının son enflasyon verisi olan aralık ayı rakamlarını açıkladı.
Bu veriyle birlikte, 2025 yılının ikinci 6 aylık dönemine ait enflasyon verileri de netleşti. Enflasyon temmuz ayında 2,06, ağustos ayında 2,04 ve eylül ayında 3,23, ekim ayında 2,55 ve kasım ayında 0,87 olarak açıklanmıştı. Aralık ayında ise enflasyon 0,89 olarak açıklandı.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri aralık ayı verisinin 0,89 olarak açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon toplamda yüzde 12,19 oldu. Böylece SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayında yüzde 12,19 zammı hak etmiş olacak

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, 8. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri uyarınca belirleniyor. Toplu sözleşme gereği memurlar, bu ay yapılacak yüzde 11'lik toplu sözleşme zammına ek olarak, 2025’in ikinci 6 ayındaki enflasyonun, Temmuz 2025’te aldıkları zam oranını aşan kısmı kadar "enflasyon farkı" alıyor.

Buna göre, memur ve memur emeklisi için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 6,85 olarak gerçekleşti. Bu farka yüzde 11 toplu sözleşme zammı eklendiğinde memur ve emeklisinin 2026 yılı ilk 6 aylık dönem için maaş zammı yüzde 18,61 oldu.

Kemal Diri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Kayıp gencin cansız bedeni Seyhan Baraj Gölü’nde bulundu Adana’da 4 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Hasan Hüseyin Kaygısız’ın cansız bedeni, Seyhan Baraj Gölü’nde bulundu. Alınan bilgiye göre, 2 Ocak’ta Çukurova Halk Eğitim Merkezi’nden çıkan 21 yaşındaki Hasan Hüseyin Kaygısız’dan bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler Kaygısız’ın halk eğitim merkezinden çıktıktan sonra gidebileceği güzergahlarda çalışma yaptı. Çalışmada Kaygısız’ın Kabasakal Mahallesi’nde tarla içinde giderken güvenlik kamerasına ulaştı. Polis bu görüntü üzerine AFAD’a haber verdi. Kaygısız’ın en son görüldüğü yere gelen ekipler tarla içinde defter parçaları olduğunu tespit edip takip ettiklerinde gencin çantasına ve defterlerine ulaştı. Yapılan çalışmalarda sonuca ulaşılamayınca sualtı polisi ve gemi adamları da bugün izlerin bulunduğu yerin aşağı kısımlarında Seyhan Baraj Gölü’nde çalışma yürüttü. Gün boyu süren aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmazken, akşam saatlerinde gölde balık tutan bir kişi su üzerinde bir cansız beden gördü. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve arama ekipleri sevk edildi. Dalgıç polislerden oluşan gemi adamlar cenazeyi sudan çıkardı. Yapılan incelemede cesedin Kaygısız’a ait olduğu belirlendi. Kaygısız’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kütahya Kütahya’da spor altyapısına güçlü yatırım Kütahya’da spora ve gençliğe yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir öncülüğünde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda kent genelinde spor altyapısını güçlendirecek önemli protokoller imzalandı. Milletvekilleri Adil Biçer ve İsmail Çağlar Bayırcı, Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Emet İlçe Başkanı Mustafa Kısa, MHP Emet İlçe Başkanı Mustafa Mecit, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık İlçe Başkanı Abdullah Akbulut, Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Emet AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Duman, Emet Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kısa, Beyce Spor Başkanı ve Simav AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adem Karaman ile Beyce Spor yöneticileri İsmail Öztürk ve Nazım Başkurt’un katılımıyla Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Kütahya’nın farklı ilçelerinde hayata geçirilecek spor yatırımları için protokoller imza altına alındı. Buna göre Simav ilçesi Muradınlar Mahallesi’ne sentetik çim yüzeyli futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası ile soyunma odaları yapılacak. Simav 101 Evler Mahallesi’ne ise bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası kazandırılacak. Emet ilçesine bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılması planlanırken, Hisarcık ilçesinde bulunan kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Ayrıca Beyce Spor Kulübü’ne kulüp binası ve sporcu formaları için reklam desteği sağlanacak. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, yapılan yatırımların gençlerin sporla iç içe büyümesine ve mahallelerin spor alanlarıyla güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, imzalanan protokollerin Kütahya’ya ve tüm hemşehrilere hayırlı olmasını diledi.